Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Thailand

Reseguide
Nai Harn Beach som inkluderar tropisk natur, en sandstrand och landskap

Gamla ruiner, moderna städer, skogsbeklädda berg och orörda stränder i hjärtat av Sydöstasien. Upptäck ett land som lockar både natur- och kulturälskare. 

Thailands betagande tropiska landskap är en blandning av kalkstensklippor som är perfekta för spännande klätteräventyr, stränder med vajande palmer där du kan snorkla i klart vatten, höga berg med små byar och grönskande djungel att utforska till fots. Landet erbjuder också en intressant blandning av tempel, palats och naturupplevelser.

Bangkok ligger ofta först på listan över stopp under en resa till Thailand eftersom det är här den stora internationella flygplatsen ligger. Stanna några dagar och ta pulsen på staden, som samtidigt är både traditionell och modern. Ta en tur till de gamla kvarteren för att titta på Stora palatset från 1700-talet och smaragdbuddhan. I närheten ligger Wat Pho, som är känt för sin 46 meter långa liggande Buddhastaty. Njut av maten som säljs på Wang Langs matmarknad och strosa runt bland stånden på helgmarknaden Chatuchack. Besök Siam med dess enorma köpcenter, exklusiva modebutiker och restauranger. Kvällstid lockar Siloms pubar, klubbar och barer för de partysugna.

Om du har tid att besöka fler av Thailands städer rekommenderar vi tempelruinerna i Ayutthaya och de ståtliga palatsen och trädgårdarna i Nonthaburi.

Många åker till Thailand för landets stränder och varma, kristallklara vatten. Simning, snorkling och klippklättring på Railay Beach. Sola på de hästskoformade stränderna på Phi Phi-öarna och njut av en traditionell thaimassage på Pattaya Beach.

Chartra en båt och utforska några av de hundratals öarna längs Thailands kust: dyk bland korallreven vid Surin och Similan; utforska mangroveskogarna och grottorna på Ko Lanta; vandra genom skogen till vattenfallen på Ko Chang; eller låt bara tårna sjunka ned i sanden på Ko Samuis och Ko Phangans stränder.

Avsätt lite extra tid åt att uppleva Thailands vackra och fascinerande natur. Upptäck de exotiska fågelarterna på Doi Inthanon National Park som omger Thailands högsta berg. Vandra genom djungeln i Chiang Mai och ställ upp som volontär på Elephant Nature Park. Det senare fungerar som en fristad för elefanter, bufflar, hundar och många andra djur.

Naturen, kulturen och strandlivet gör Thailand till ett populärt semesterland.

Populära städer i Thailand

Sukhumvit presenterar nattliv, affärsdistrikt och landskap
Bangkok
Restauranger, Shopping och Slott
En resa till Bangkok tar dig till Thailands största stad och kulturella hjärta – en myllrande stad som kombinerar frenetiskt kaos med intensivt lugn.

Saker att besöka

 • Erawan Shrine
 • Khaosan Road
 • Terminal 21 Shopping Mall
Koh Lan presenterar kustutsikter och båtkörning
Pattaya
Restauranger, Shopping och Poolside Bars
Thailands näst mest besökta stad är ett gytter av neon och nattliv. Idag har staden en mjukare framtoning som även lockar par och familjer till resor till Pattaya.

Saker att besöka

 • Pattaya Beach
 • Gågatan
 • Dongtans strand
Phuket som visar kustutsikter och en solnedgång
Phuket
Restauranger, Shopping och Poolside Bars
En resa till Phuket anses av många vara en resa till ett av de finaste tropiska resmålen på jorden. Ön är Thailands största och ligger väl skyddad i Andamanska havet strax utanför kusten mot Indiska Oceanen.

Saker att besöka

 • Patong Beach
 • Karon Beach
 • Kamala Beach
Chiang Mai som inkluderar performance art och mode såväl som en liten grupp av människor
Chiang Mai
Restauranger, Shopping och Tur
Upplev templen, kulturen och festivalerna i Chiang Mai!

Saker att besöka

 • Katam Corner
 • Chiang Mai Night Bazaar
 • Wat Phrathat Doi Suthep
Lamai Beach som inkluderar en strand
Koh Samui
Restauranger, Shopping och Simning
Romantiska Koh Samui väntar: stränder, utsikt över vackra öar, spaanläggningar och mycket mer!

Saker att besöka

 • Chaweng Beach
 • Lamai Beach
 • Bo Phut Beach
Hua Hin som visar landskap, skyline och kustutsikter
Hua Hin
Shopping, Simning och Romantik
Kosmopolitisk stad möter fashionabel strandresort på Thailands äldsta och mest traditionella badort som länge förknippats med den thailändska kungafamiljen.

Saker att besöka

 • Hua Hin Beach
 • Khao Sam Roi Yot nationalpark

Populära sevärdheter i Thailand

Thailand

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: