Saker att göra i Córdoba

Aktiviteter, attraktioner och turer
Cordoba som visar en park

Att göra i Córdoba

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Córdoba och Andalucien har att erbjuda! Planerar du att resa till Córdoba kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Córdoba.

Córdoba ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Córdoba och gör det busenkelt för dig att utforska Córdoba och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Córdoba som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Córdoba får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Córdoba.

Córdobas aktiviteter

Córdoba har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Córdoba som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Córdobas sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Córdoba, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Córdoba eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Córdobas attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Mezquita-Catedral de Córdoba

Córdoba Mezquita ligger i hjärtat av stadens gamla stadsdel, och är med sin bländande blandning av kristen och islamisk arkitektur ett av de mest imponerande religiösa monumenten i Spanien. I denna katolska katedral kan du gå runt och titta bland salarna dekorerade med hundratals färgglada valv, stora innergårdar kantade av apelsinträd och gotiska kapell.
Läs mer
Córdoba Mezquita som inkluderar gatuliv såväl som en stor grupp av människor

2. Alcazar de los Reyes Cristianos

Alcázar de los Reyes Cristianos är ett slott med inslag från olika epoker i Andalusiens historia. Se de romerska, arabiska och visigotiska resterna av denna fantastiska 1200-talsfästning, som är omgiven av spektakulära trädgårdar, och
Läs mer
Alcazar de los Reyes Cristianos presenterar ett slott

3. Romerska bron

Romerska bron sträcker ut sig över floden Guadalquivir i hjärtat av Córdobas historiska centrum. Promenerar du till mitten av bron kan du se den gamla stadsdelen och titta på denna byggnads gamla arkitektur. Bron ligger mellan några av stadens mest berömda sevärdheter, vilket gör den till ett logiskt stopp när du utforskar Córdobas sevärdheter.
Läs mer
Romerska bron som inkluderar en bro, historiska element och en å eller flod

4. Medina Azahara

Medina Azahara var en gång i tiden en stad, placerad på ett palats och byggt när Andalusien var som mäktigast. Idag består platsen av spektakulära ruiner, vilket är en påminnelse om en ambitiös kalifs drömmar. Utforska den stora arkeologiska platsen till fots och besök det tillhörande museet, som visar detaljer av denna storslagna galenskap.
Läs mer
Medina Azahara

5. Palacio de Viana

Du kan tillbringa timmar åt att utforska Palacio de Viana, som är en av stadens trevligaste utflyktsmål. Herrgården är fylld till bredden med konstverk och ankika möbler som ger dig inblick i det forna livet bland stadens förmögna familjer. Palatset är särskilt berömt för sina utomhusmiljöer. Här väntar ett nätverk av rikt utsmyckade trädgårdar som dateras till olika tider ur palatsets historia.
Läs mer
Palacio del Marques de Viana som inkluderar ett hus

6. Plaza del Potro

Plaza del Potro är ett offentligt torg som anlades under medeltiden, och dess slitna kullerstenar har tagit emot livliga boskapsmarknader och många intressanta besökare under de århundraden då de har bevittnat livet i Córdoba. Torgets höjdpunkt är en vacker häststaty i renässansstil som står på en fontän.
Läs mer
Plaza del Potro som inkluderar ett torg

7. Calleja de las Flores

Calleja de las Flores är ett typexempel på en klassisk andalusisk gränd fylld av skönhet och charm. Här mellan de tidlösa vitkalkade husen prydda av krukväxter som för tankarna till Babylons hängande trädgårdar kan du verkligen ta in Córdobas karismatiska atmosfär.
Läs mer
Cordoba presenterar blommor

8. Torre de la Calahorra

Torre de la Calahorra är den äldsta försvarsbyggnaden i Córdoba och är både ett imponerande monument och ett engagerande museum. Promenera över den gamla romerska bron och utforska den moriska sevärdheten innan du lär dig om Córdobas och dess omgivnings varierade historia.
Läs mer
Torre de la Calahorra presenterar historiska element och chateau eller palats

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Córdoba

Städer nära Córdoba