Andalucien

Spanien
Romerska bron presenterar historiska element, en liten stad eller by och en bro
Boka en resa till Andalusien, Spaniens sydligaste region, som är ett populärt semesterresmål på grund av sin långa kustlinje, sin undersköna natur, sin anrika arkitektur och sitt varma, torra klimat.

Här finner du höga bergstoppar, kilometerlånga stränder och till och med en öken – något som gör Andalusien till en region med starka kontraster. Den naturliga mångfalden matchas av en variationsrik arkitekturskatt med allt från förhistoriska byggnader till moriska fort. Besök gamla katedraler, slott och palats, gå på vandring genom dalarna och bada i Medelhavet.

Andalusiens städer är fulla av arkitektoniska pärlor. Bland annat kan du bege dig till Guadix för att studera de många grotthusen och se de megalitiska gravarna i närheten av Antequera. När du är i Sevilla kan du passa på att besöka en av världens största gotiska katedraler. Tillbringa en weekend i Granada där du hittar spektakulära Alhambra, ett stort arabiskt fort från 800-talet. Blicka ned över staden Almeria från Alcazaba, ett moriskt fort på toppen av ett berg.

Varje år åker miljontals turister till Andalusien för strändernas skull. Regionen badar i sol minst 300dagar om året, så ett besök vid havet är inte bara en sommaraktivitet. Bland de mest populära stränderna märks Playa Victoria i den gamla hamnstaden Cádiz och de långa sandstränderna i Marbella, ett favoritresmål för de rika och berömda.

Nära gränsen mot Murcia ligger naturistresorten Vera Playa som påstås ha Spaniens enda naturisthotell. Om du vill fly från trängseln finns det många avskilda vikar längs hela Andalusiens långa kust.

Stränderna är bara en del av allt som lockar i regionen. Kör genom Tabernas-öknen där många westernfilmer har spelats in. Vandra genom bergsdalarna i Alpujarras och åk skidor i Sierra Nevada, den snötäckta bergskedjan ovanför Granada. Campa under stjärnorna i Sierras de Cazorla, som är ett stort naturskyddat område i Jaén-provinsen med barrskogar, bergsmassiv, vattenfall och floder.

Det finns många sätt att ta sig till Andalusien. Många utländska resenärer väljer att flyga till Malaga, Sevilla eller Almeria. Här kan du njuta av en avkopplande semester året om med olika fritidsaktiviteter och fantastiskt vacker natur och arkitektur.

Populära städer i Andalucien

Plaza de Espana som visar ett slott, en solnedgång och en stad
Sevilla
Katedraler, Historisk och Kaféer
Romantiska Sevilla kallar! Upptäck monument, katedralen, museer och mycket mer.

Saker att besöka

  • Plaza de España
  • Alcázar
  • Metropol Parasol
Granada
Granada
Historisk, Katedraler och Slott
Dags att resa! Upptäck katedralen, monumenten och slottet i Granada.

Saker att besöka

  • Granada-katedralen
  • Alhambra
  • Plaza Bib-Rambla
Malagas historiska centrum presenterar en stad, historisk arkitektur och gatuliv
Málaga
Restauranger, Shopping och Stränder
Upplev traditionella festivaler, tapasbarer och museer i denna moderna, utbredda stad, där Picasso föddes och vackra Costa del Sol väntar.

Saker att besöka

  • Malagas hamn