Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Malta

Se alla 14 saker att göra i Malta

Att göra: Malta

Avkoppling god mat och aktiviteter - Malta

Malta består av tre öar Malta Gozo och Comino

som lockat turister i många decennier. Inte undra på – här ligger medeltemperaturen på härliga 19 °C. I de tätbefolkade städerna kan du festa loss och koppla av på stranden om vartannat. Samtidigt är det en anrik plats med många ståtliga kyrkor och palats spännande arkeologi konst och arkitektur. Befolkningen talar utmärkt engelska och du kan känna dig som hemma. Läs vidare för att få inspiration om saker att göra på Malta.

Mångsidiga Malta – att göra för aktiva resenärer

Det finns många alternativ för dig som inte vill sitta still utan alltid vill ha något att göra. Malta ligger faktiskt så nära Sicilien att du kan åka hit på dagsutflykt och se vulkanen Etna. Det tar strax under två timmar att åka katamaran till den italienska ön och beundra Europas största aktiva vulkan. Dessutom får du se den gamla staden Taormina.

För dig som vill få lite överblick är det trevligt med en klassisk sightseeingrunda. Boka in dig på en dubbeldäckarbuss med hop-on/hop-off. Du kan sola på bussens övervåning medan du får skjuts till alla smultronställen och lyssnar på guiden. Sedan är det bara att hoppa av där det ser trevligt ut. En annan variant är att gå på heldagstur på ön. Då ingår en läcker 3-rätters lunch. Det är ett effektivt sätt att få se alla förhistoriska tempel pittoreska hantverksbyar och klippor täckta i fossiler. För dig som inte kan få nog av upplevelser är det klokt att investera i Malta-kortet. Då ingår sightseeingbuss för en dag och du får gratis inträde till fler än 40 sevärdheter.

Aktiviteter på Malta för kulinariskt intresserade besökare

Valletta är Maltas huvudstad och har på senare år blivit riktigt trendig. Här finns fina restauranger unika boutiquehotell vinbarer och häftig arkitektur. Du kan tillbringa flera dagar åt att bara strosa runt bland överdådiga barockhus och koppla av på kaféer. För dig som vill se den kosmopolitiska staden från ett annat perspektiv passar kanske en guidad hamnkryssning i Valletta. Sedan kan du avsluta dagen på någon charmig fiskrestaurang.

Maten på Malta har tydligast influenser från Nordafrika och Sicilien men det finns även en brittisk anstrykning. I kryddhyllorna hittar du förutom medelhavssmakerna med oliver kapris och vitlök arabiska inslag så som kummin och kanel. Nyfångad fisk och skaldjur serveras ofta med kaprissås eller aioli som tillbehör. Många restauranger serverar säsongsbetonad maltesisk mat.

Malta – aktiviteter

Vill du utforska en av Maltas äldsta städer får du inte missa Wied iz-Zurrieq. Här i närheten ligger Blå grottan och du kan åka på halvdagstur runt södra Malta och se närområdets finaste platser. Det är ett avkopplande sätt att få inblick i vardagslivet på Malta bland fiskebyar och marknader.

Om du vill ta dig till och från flygplatsen på ett smidigt sätt är det värt att boka transfer i förväg. Det finns en rad olika alternativ – från delad busstransfer från Maltas internationella flygplats – till privat minivan eller en prisvärd standardbil. På det sättet slipper du att stressa vid ankomst och avresa.

Karta