Saker att göra i Monaco

Aktiviteter, attraktioner och turer
Monaco som inkluderar en liten stad eller by, öfoton och en hamn eller havsbukt

Att göra: Monaco

Spännande aktiviteter i Monaco för alla smaker

Du som bestämmer dig för att resa till Monaco kommer att vara i gott sällskap. Det här exklusiva området på franska Rivieran lockar till sig rika och berömda resenärer från världens alla hörn. Denna mikrostat är minst i världen efter Vatikanstaten och ligger endast några kilometer från den italienska gränsen. Trots detta finns saker att göra i Monaco för alla tänkbara besökare. Här i medelhavsparadiset är det perfekt att luta sig tillbaka på stranden med en paraplydrink, unna dig ett shoppingäventyr, eller åka på dagsutflykter till alla fina närområden utanför Monaco. Saker att göra för dig listas här, så det är bara att läsa vidare.

Aktiviteter Monaco för alla smaker

Du som aldrig har varit i Monaco förut gör rätt i att börja ditt äventyr med en heldagstur med privat chaufför och bil. Det är en skräddarsydd resa där du får se små bergsbyar, lyxiga båtar och andra guldkorn. Föredrar du att upptäcka området på egen hand? Då är det förstås alltid trevligt att hyra bil i Monaco, så kan du köra runt i din egen takt, stanna till och äta picknick, för att sedan susa vidare längs vattnet. Det finns många underbara grönområden att utforska. Kanske mest anmärkningsvärd är den japanska trädgården, eller den botaniska trädgården. Känner du för en lite ovanlig upplevelse? Då ska du ta med dig dina reskamrater på en guidad kulinarisk rundtur i liten grupp. Promenera genom mysiga gränder och provsmaka lokala produkter från det världsberömda provensalska köket. Kulinariska äventyr är alltid spännande att göra. I Monaco finns smaker från både Frankrike och Italien, samt andra viktiga matkulturer.

Fler dagsturer och aktiviteter – Monaco

Känner du för att upptäcka fler smultronställen på franska Rivieran? Då kan du åka på halvdagstur till den vackra medeltidsbyn Saint-Paul-de-Vence och vistas i provinsens charmiga småstäder. Du kommer inte kunna se dig mätt på alla vackra byggnader och naturliga underverk. Unna dig en heldag i Provence om du vill tillbringa lite längre tid här. Föredrar du att göra dig hemmastadd i Nice erbjuds rundturer i stadens centrala delar. Det finns mängder att göra i Monaco, och dessa nöjen behöver inte kosta skjortan. Varför inte snöra på dig ett par bekväma skor och gå på långpromenad längs kusten? Det finns fina stråk att utforska och naturen är mycket dramatisk. För att inte tala om hur härligt det är att bara vistas på stranden en eftermiddag.

Solnedgång i Monaco – aktiviteter för alla nattugglor

Vill du känna dig som en stjärna kan du unna dig en middag på Hard Rock Cafe, så får du glida förbi köerna bland designerbutikerna vid Promenade des Anglais. Här finns ovärderliga minnesföremål att kika på. Ett annat spännande sätt att se staden på kvällstid är genom att boka in dig på nattrundtur med middag tillsammans med en liten grupp. Över huvud taget är nattlivet pulserande i Monaco. Att göra-listan kan lätt bli lång när du är här, men se till att du får beundra den vidsträckta kusten, de häpnadsväckande yachterna och kanske prova lyckan på kasinot i stadsdelen Monte Carlo. Därefter kan du återvända till ditt flotta hotell i Monaco och unna dig ett glas lokalproducerat vin.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära aktiviteter

Turer och dagsutflykter