Saint-Jean-Cap-Ferrat

Reseguide
Villa Ephrussi presenterar historisk arkitektur och ett hotell
Spendera långa, lata dagar på de fantastiska stränderna på halvön Saint-Jean-Cap-Ferrat på Franska rivieran. Besök sedan dess historiska byggnader.

Saint-Jean-Cap-Ferrat är ett fantastiskt semesterområde på en grön halvö som sticker rakt ut i Medelhavet. I flera årtionden har stjärnorna kommit hit för att semestra. På din resa till Saint-Jean-Cap-Ferrat kommer du se lyxyachter lägga till i hamnen medan vardagslivet fortsätter i lugn och ro på restaurangerna och kaféerna.

Södra Frankrike är känt för sina vackra stränder, och de vita sandstränderna i Saint-Jean-Cap-Ferrat är inget undantag. Få ut det mesta av din resa till Saint-Jean-Cap-Ferrat med en eftermiddag på stranden Cro de Peï Pin. Detta är halvöns största strand.

Vill du ha något mer privat kan du hyra en solsäng på Plage de Passable. Stranden ligger i en liten vik omgiven av träd. Ät sedan på en restaurang med utsikt över det klara vattnet. På Paloma Beach kan du hyra utrustning till olika vattensporter, som vattenskidor, bananbåtar och jet ski. På halvöns sydligaste del ligger den 34meter höga Cap Ferrats fyr.

En annan sevärdhet är Villa Ephrussi de Rothschild, ett palats som en gång i tiden tillhörde baronessan Béatrice de Rothschild. Palatsets otroliga konstsamling innehåller målningar från 1700-talet, antika möbler och flamländska gobelänger. Strosa runt i trädgården och ta in den vackra utsikten över havet.

Om du vill sträcka på benen ytterligare kan du promenera längs strandpromenaden. Kom sedan tillbaka till staden för att varva ner på de mysiga kaféerna och restaurangerna. Regionen har flera kulinariska specialiteter. Provsmaka bland annat havsabborre och lax med tryffel.

Du reser till Saint-Jean-Cap-Ferrat genom att flyga till Nice Côte d’Azur Airport, och sedan kan du hyra en bil för att ta dig till staden. Om du vill utforska lite mer av Franska rivieran kan en bil vara en bra idé. Monaco ligger endast 1,5mil bort, och Villefranche-sur-Mers kyrkor och stränder ligger endast tio minuter bort.

Var kan jag bo i Saint-Jean-Cap-Ferrat?

Cap-Ferrat

Du kommer uppskatta krogarna och trädgårdarna i Cap-Ferrat. Avsätt lite tid för att besöka Cap-Ferrats fyr eller Baie des Anges.

Cap-Ferrat
Albert 1'er Hotel Nice, France