Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Krakow (KRK) från 730 kr

Billiga flyg från Landvetter till John Paul II - Balice

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 730 kr för enkelflyg och 1 297 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Scandinavian Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Air France
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Flyginformation Göteborg till Krakow
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsJohn Paul II - Balice
FlygbolagAir France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, KLM, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Swiss International Air Lines
Flygpris1 297 kr
Distans970 km

En resa i historian med billiga flygbiljetter Göteborg-Krákow

Den vackra medeltidsstaden Kraków har en historia som på många sätt är sammanvävd med Sveriges. Med snabba flyg från Göteborg till Krákow utforskar du snart den stad som var Polens huvudstad fram tills det att kung Sigismund av Vasaätten flyttade huvudstaden till Warszawa år 1596. Här upptäcker du det judiska kvarteret, Kazimierz, med kusliga rester av en gammal mur som en gång omringade det judiska ghettot. Tvärs över floden från Kazimierz besöker du Schindlers fabrik, som numera är känd från Steven Spielbergs film Schindler’s List. Om det är historia som lockar är det dessutom enkelt att boka in en dagsutflykt från Krákow till Auschwitz. Du bör inte heller missa det imponerande kungaslottet Wawel och Wawel-katedralen, där Sveriges egen kung Sigismund ligger begravd. Varva utflykterna med fridfullt strosande i den vackra äldre stadsdelen, ett världsarv med mysiga torg, ståtliga kyrkor och spännande arkitektur som sträcker sig från medeltiden genom renässansen och det sena 1700-talets rokoko.

Hitta billiga flyg från Göteborg (GOT) till Krákow (KRK)

Krákow är en mycket prisvärd stad och en återkommande favorit bland budgetresenärer. I många fall kan du spara pengar redan innan avfärd. Detta gör du till exempel genom att undvika att besöka Krákow under tidig vår och runt jul, när flygbiljetterna Göteborg-Krákow är som dyrast. Bäst pris får du när du bokar under högsommaren eller tidig höst. När du bokar din biljett två månader innan avfärd kan du dessutom optimera ditt sparande ytterligare. Om du kan styra fritt över din resa är det ofta mycket prisvärt att resa en lördag.

Ditt flyg till Krákow från Göteborg avgår

Din 100 mil långa flygresa börjar på Göteborg Landvetter Airport. Från Göteborgs centrum tar färden till flygplatsen, två mil från staden, runt en halvtimme oavsett om du reser med bil eller buss. Flygbussen går regelbundet från ett flertal hållplatser centralt i Göteborg, som Korsvägen och Kungsportsplatsen. Väl framme och incheckad på Sveriges näst största flygplats kan du avnjuta en måltid i väntan på ditt flyg på en av cirka tio restauranger, eller shoppa loss i någon av de lika många butikerna.

Ditt flyg till Krákow från Göteborg anländer

Knappt fyra timmar efter det att ditt flyg från Göteborg till Krákow har lyft anländer du på Krakow Airport, som är Polens näst största flygplats. Här finns det ett skäligt serviceutbud med nio restauranger och sju butiker. Därtill finns det ett stort utbud av transportmedel som kan ta dig vidare in till staden. Du kan naturligtvis boka en hyrbil på flygplatsen. Väljer du däremot en taxi får du ett fast pris baserat på avståndet dit du vill åka. För ett lite budgetvänligare alternativ vänder du dig till kollektivtrafiken. Krakóws centralstation ligger endast tio minuter bort, och till ett billigt pris får du ett bekvämt säte med luftkonditionering, eluttag och wi-fi. Det billigaste alternativet är dock bussen, och resan in till staden tar då omkring 35 minuter.

Katowice