Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Luleå (LLA) från 737 kr

Billiga flyg från Göteborg till Luleå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 737 kr för enkelflyg och 1 270 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Flyginformation Göteborg till Luleå
Avreseflygplats
Landvetter
Ankomstflygplats
Kallax
Verkande flygbolag
Scandinavian Airlines
Pris tur-och-retur
1 270 kr
Distans
1010 km
Snittflygtid
1 timme 40 min med bil

Göteborg – Luleå: upptäck den idylliska hamnstaden

Luleå är ett metallurgiskt centrum med stor stålindustri och kallas ibland för Stålstaden. Staden har även Sveriges sjunde största hamn för gods och Sveriges första och nordligaste tekniska universitet, Luleå tekniska universitet. Avståndet mellan Göteborg och Luleå är nästan 1 250 kilometer, och det skulle ta drygt 14 timmar att avlägga den sträckan med bil. Om du istället väljer att resa från Göteborg till Luleå med flyg tar det endast 1 timme och 40 minuter med direktflyg. Välj flyget och få mer tid över till att upptäcka den här norrbottniska pärlan!

En smidig resa med flyg till Luleå från Göteborg

Göteborg-Landvetter Airport är Sveriges näst största internationella flygplats och ligger 25 kilometer från centrala Göteborg. Det är enkelt att ta sig hit med bil, taxi eller flygbuss, och resan tar inte mer än 20–30 minuter. Flygbussen avgår från Nils Ericson Terminalen, alldeles intill Göteborgs Centralstation, men den stannar även vid flera hållplatser runtom i innerstaden längs vägen ut mot flygplatsen. Om du kör bil från Göteborg tar du Riksväg 27/40 till flygplatsen.

Luleå Airport är Norrlands största flygplats och landningsbanan används även av Norrbottens flygflottilj, F21. Flygplatsen ligger cirka 7 kilometer sydöst om Luleå centrum, nära staden Kallax. Du kan ta dig in till centrum med taxi, hyrbil eller lokaltrafik. Det är lätt att hitta till staden med bil genom att följa skyltningen. Lokaltrafiken har bussresor till Luleå Airport. Linje 4 tar dig snabbt och billigt från flygplatsen till city, Aurorum eller universitetet. I centrum finns två hållplatser, Smedjegatan och Shopping. Väl framme i Luleå finns ett välutbyggt busslinjenät som tar dig över allt i staden.

Flyg Göteborg (GOT) till Luleå (LLA) och njut av en solig stad i norr

När du har bokat en flygresa från Göteborg till Luleå har du mycket att se fram emot. För den historieintresserade erbjuder Luleå flera fornminnen som stensättningar, rösen, husgrunder och fiskelägen. Besök även Gammelstads kyrkstad, som är en samling kyrkstugor och kyrkstall kring Nederluleå kyrka. Kyrkstaden är Sveriges största och bäst bevarade kyrkstad och har utsetts till världsarv av UNESCO. Södra hamn är den historiska hamnen och industriområdet på innerstadens södra sida. Norra hamn vid Stadsviken i innerstadens norra del är centrum för stadens nöjesliv. Här finns kända byggnader som Kulturens hus och Norrbottensteatern. I Kulturens hus finns stadsbibliotek, konsthall, konsertsalar samt café och restaurang.

Om du bokar ditt billiga flyg från Göteborg till Luleå vintertid kan du räkna med att njuta av riktigt vackra vinterdagar med vit snö som gnistrar i solen. Luleå har nämligen vunnit solligan fem gånger mellan 2003 och 2014 enligt SVT:s nationella mätningar. Under vintern kan du även beundra snö- och isskulpturerna i Stadsparken, som har utsetts till Sveriges vackraste park i vinterskrud. På sommaren är Luleå en välkomnande och rofylld cykelstad med trevliga fik och uteserveringar längs med Storgatan. Du som kommer under sommaren får inte missa Luleå Hamnfestival som hålls andra veckan i juli varje år. Här bjuds bland annat på artistuppträdanden, matstånd och tivoli.