Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Rom (ROM) från 579 kr

Billiga flyg från Landvetter till ROM-Alla flygplatser

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 579 kr för enkelflyg och 1 548 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
SAS
SAS
SAS
Eurowings
SAS
SAS
SAS
Air Baltic
Lufthansa
SAS
Eurowings
SAS
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Lufthansa
Brussels Airlines
Flyginformation Göteborg till Rom
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsFiumicino - Leonardo da Vinci Intl.
Flygpris1 548 kr
Distans1754 km

Upplev den eviga staden med flyg från Göteborg till Rom

Rom – Italiens huvudstad, och Vatikanstatens hemvist – andas historia, arkitektur och kulinariska äventyr i sådant överflöd att du aldrig vill åka därifrån. Med billiga flygbiljetter Göteborg–Rom är du ett steg närmare ditt livs resa. En mellanlandning med byte på kontinenten krävs ofta, vilket innebär en total restid på ungefär fyra timmar. Trots detta är ett flyg till Rom från Göteborg helt klart att föredra.

Ditt flyg avgår från Göteborg Landvetter Airport, som ligger 25 kilometer från centrala Göteborg. Kör du bil följer du enkelt skyltningen mot Göteborg Landvetter, där det också finns gott om parkeringsutrymme. Bäst är förstås om du bokar parkering i förväg för att vara garanterad en plats vid dagen för avfärd. Ett mer avslappnat alternativ står flygbussarna för. Dessa avgår regelbundet mellan flera hållplatser i centrala Göteborg och Landvetter Airport. Den ungefärliga restiden är 30 minuter med avgångar flera gånger i timmen under större delen av dygnet. Bor du i Ulricehamn, Gränna eller Jönköping kan du även dra fördel av de dagliga turer som Swebus erbjuder till flygplatsen. Om du vill ha en snabb och smidig färd till Landvetter Airport är taxi ett lysande alternativ. De flesta taxibolag har avtal med Göteborg Landvetter Airport och har därför fast pris både till och från flygplatsen.

Flyg Göteborg (GOT)–Rom (ROM): din resa kan byggas på en dag

När du bokar flyg från Göteborg till Rom landar du i de allra flesta fall på flygplatsen Rom-Fiumcino flygplats, som också går under namnet Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplats. Den är belägen 35 kilometer sydväst om Roms centrum och är Italiens största flygplats. Här finns gott om transportmöjligheter in till centrala Rom, och de schemalagda bussturerna är riktigt prisvärda. Avgång med buss sker mitt emot terminal 2, eller bredvid terminal 3. Flera stopp sker inne i Rom, så du kan hoppa av där det passar dig bäst. Räkna med en restid på cirka en timme.

Om du i stället är upplagd för en tågresa finns expresståget Leonardo Express, som avgår från flygplatsens station en eller två gånger i halvtimmen från tidig morgon till strax innan midnatt. Biljetter köper du enklast i en av de många automaterna. Du kan även ta regionala tåg till och från flygplatsen, men dessa stannar inte i Roma Termini, den centrala tågstationen, utan vid Roma Ostiene där man kan åka vidare med tunnelbana till Termini om man så önskar. Restid ligger då på cirka 50 minuter.

Alla vägar bär till Rom med billiga flygbiljetter från Göteborg till Rom

Få städer kan ståta med så många historiska och kulturella sevärdheter som Rom. Frågan är snarare var du vill börja. Colosseum, beläget i Roms historiska centrum och kanske den mest kända sevärdheten från antiken är given. Kullen Palatino, enligt legenden födelseplatsen för Rom, med fantastisk utsikt över staden är ett måste. För att inte tala om Petersplatsen, kanske värdens mest heliga plats, där du kan få höra påven tala varje söndag klockan tolv. Alla torg, gator, restauranger och kaféer, blandat med ett myller av antika pärlor som aldrig tycks ta slut utlovar en oförglömlig resa.