Förslag på billiga flygresor till Rom


Dölj

Om Rom

Flyg till Rom

Från Sverige kan man boka billiga flyg direkt till Barcelona från Stockholm och Göteborg. Bor du längre söderut kan det vara värt att planera en flygresa från Kastrup istället och utnyttja de smidiga transportförbindelserna över Öresundsbron.

Flygresor från Stockholm till Barcelona tar cirka tre och en halv timme medan den som bokar sina flygbiljetter från Göteborg eller Köpenhamn landar efter drygt tre timmar. Oavsett hur lång tid det tar är slutmålet väl värt resan.

Romantiska Rom

Vem har väl inte drömt om att besöka Rom med dess fantastiska historia, storslagna arkitektur och vänliga invånare? Denna anrika stad bjuder på fantastisk arkitektur runt varje hörn och det absolut bästa sättet att uppleva den är till fots på en stilla promenad.

Missa inte att besöka minnesmärken från Romarriket som det 2 000 år gamla Pantenon-templet och mäktiga Colosseum. Rom är också katolicismens högsäte, och här hittar du Vatikanstaten som ståtar med världens största kyrka, Peterskyrkan, och Michelangelos mästerliga takmålningar i Sixtinska kapellet.

Passa också på att njuta av livet i Rom. Italienarna älskar mat, och staden har obegränsat med möjligheter för den hungrige, med allt från pizzerior till gourmetrestauranger. Rom fylls av glada festprissar på kvällen och är du ute efter något alldeles speciellt kan du bege dig till Ostia och festa till gryningen på en medelhavsstrand.

Flyg till Rom Fiumicino-flygplatsen

Fiumicino är Roms största och mest trafikerade flygplats med enorma mängder passagerare som passerar genom dess dörrar varje år. Med dess läge 35 kilometer från Roms stadskärna hamnar den som landar på Fiumicino-flygplatsen bara en kort resa från några av världens mest berömda historiska sevärdheter.

Från Fiumicino tar man sig enkelt in till centrala Rom med tåg eller buss. Snabbast går det med Leonardo Express som når centrum på 30 minuter, medan vanliga pendeltåg och tunnelbana tar längre tid till ett lägre pris. Bussarna tar 70 minuter och en tur och retur-biljett är något billigare än direkttåget.

Föredrar du att ta taxi är det bra att veta att fasta priser gäller mellan flygplatserna. Givetvis kan du också hyra en bil vilket också ger dig möjlighet att utforska landskapet utanför Rom.

Flyg till Rom Ciampino-flygplatsen

Ciampino-flygplatsens historia sträcker sig ända tillbaka till 1916 och fram till 1960-talet var den Roms viktigaste flygplats. Nuförtiden är den en populär flygplats för lågprisflygbolag och väljer du att flyga från Skavsta kommer du att landa här.

Flygplatsen ligger omkring 15 kilometer sydost om Roms centrum och det tar inte speciellt lång tid att ta sig dit. Smidigast går det med dirketbussarna, som är rimligt prissatta och tar cirka 40 minuter in till centrala Rom. Är ni många nog att fylla en taxi kan detta vara en god idé eftersom det fasta priset inte är speciellt högt.

Ett annat alternativ för den som verkligen vill spara på slantarna är en 15-minuters promenad från Ciampino till tågstationen Casabianca. Det är inte världens mest smidiga väg, men å andra sidan kostar tåget från stationen en femtedel av bussbiljetten.


Utforska Rom

Ska du åka till Rom? Utforska Rom med Expedias reseguider och erbjudanden för att hitta de bästa hotellen, hyrbilarna, aktiviteterna, paketrabatterna och mycket annat!

Andra flygplatser i närheten

  • Ciampino (CIA)
  • Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl. (FCO)