Billiga flygbiljetter till Rom

Förslag på billiga flygresor till Rom

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 319 kr för enkelflyg och 552 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Wizz Air
ITA Airways
Wizz Air
ITA Airways
Wizz Air
ITA Airways

Om Rom

Flyg till romantiska Rom

Vem har väl inte drömt om att besöka Rom med dess fantastiska historia, storslagna arkitektur och vänliga invånare? Denna anrika stad bjuder på fantastisk arkitektur runt varje hörn och det absolut bästa sättet att uppleva den är till fots på en stilla promenad. En resa till Rom ligger cirka tre timmar bort (om du väljer att flyga till Rom från Stockholm), och passar perfekt för både en romantisk weekend eller en storstadssemester med familjen.

Om du bokar ett boende i centrala Rom får du inte missa inte att besöka minnesmärken från Romarriket, så som det 2 000 år gamla Pantenon-templet och det mäktiga Colosseum. Rom är också katolicismens högsäte, och här hittar du Vatikanstaten som ståtar med världens största kyrka, Peterskyrkan, och Michelangelos mästerliga takmålningar i Sixtinska kapellet.

Passa också på att njuta av livet i Rom. Italienarna älskar mat, och staden har obegränsat med möjligheter för den hungrige, med allt från pizzerior till gourmetrestauranger. Rom fylls av glada festprissar på kvällen och är du ute efter något alldeles speciellt kan du bege dig till Ostia och festa till gryningen på en medelhavsstrand.

Flyg till Rom Fiumicino-flygplatsen

Fiumicino är Roms största och mest trafikerade flygplats med enorma mängder passagerare som passerar genom dess dörrar varje år. Med dess läge 35 kilometer från Roms stadskärna hamnar den som landar på Fiumicino-flygplatsen bara en kort resa från några av världens mest berömda historiska sevärdheter.

Från Fiumicino tar man sig enkelt in till centrala Rom med tåg eller buss. Snabbast går det med Leonardo Express som når centrum på 30 minuter, medan vanliga pendeltåg och tunnelbana tar längre tid till ett lägre pris. Bussarna tar 70 minuter och en tur och retur-biljett är något billigare än direkttåget.

Föredrar du att ta taxi är det bra att veta att fasta priser gäller mellan flygplatserna. Givetvis kan du också hyra en bil vilket också ger dig möjlighet att utforska landskapet utanför Rom.

Flyg till Rom Ciampino-flygplatsen

Ciampino-flygplatsens historia sträcker sig ända tillbaka till 1916 och fram till 1960-talet var den Roms viktigaste flygplats. Nuförtiden är den en populär flygplats för lågprisflygbolag och väljer du att flyga från Skavsta kommer du att landa här.

Flygplatsen ligger omkring 15 kilometer sydost om Roms centrum och det tar inte speciellt lång tid att ta sig dit. Smidigast går det med dirketbussarna, som är rimligt prissatta och tar cirka 40 minuter in till centrala Rom. Är ni många nog att fylla en taxi kan detta vara en god idé eftersom det fasta priset inte är speciellt högt.

Ett annat alternativ för den som verkligen vill spara på slantarna är en 15-minuters promenad från Ciampino till tågstationen Casabianca. Det är inte världens mest smidiga väg, men å andra sidan kostar tåget från stationen en femtedel av bussbiljetten.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Rom?
Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) är den mest välkända flygplatsen i Rom. Det finns dock ett par andra flygplatser i regionen, så välj den som passar bäst för din resa.
Hur långt från centrala Rom ligger FCO?
Det är omkring 20 kilometer från Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) till centrala Rom. Planera hur du ska resa från flygplatsen till stadskärnan i förväg, så blir det lättare.
Kan jag flyga till Rom?
Gör flygresan till Rom smidig genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad på reserestriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Rom?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Rom kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Rom med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Rom kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Rom?
Om du stiger av flyget på Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) är du 20 kilometer från stadskärnan. Rom (CIA-Ciampino) tar också emot flyg till Rom och är placerad 15 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Rom?
Rom tar emot flyg från 70 flygbolag, som flyger från 187 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Rom?
British Airways och ITA Airways är två av de mest kända flygbolagen med flyg till Rom. En mängd resenärer flyger från London, och British Airways har bredast utbud på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Rom?
Att planera en uppiggande semester i Rom är lätt när du har 2 550 direktflyg att välja mellan varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Rom från?
Flygresor till Rom som avgår från Gamla stadskärnan, Centrum och Ashford brukar vara de som är populärast.
Hur lång tid tar flyget till Rom?
Var du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Gamla stadskärnan till Rom tar resan cirka 2 timmar och 38 minuter. Ett flyg från Centrum brukar nå fram på 3 timmar och 15 minuter. Med Ashford som startpunkt är du normalt i luften i 2 timmar och 47 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Rom?
Avvakta inte till precis innan avfärden med att boka dina flygbiljetter. Detta tips har du kanske fått höra från flera vana resenärer. Genom att boka lång tid i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna brukar vara lägre. Men nöj dig inte med det. Se dig omkring och se om destinationen har mer än en flygplats. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du landar på. Kom ihåg att även jämföra biljettpriser från olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka direkt. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Rom?
Beroende på var du reser från kan flyget till Rom gå snabbt eller ta betydligt längre tid. Här kommer en del tips som hjälper dig att starta resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du ta med dig ditt pass, alla dina resedokument, lite pengar samt viktiga mediciner. Utöver detta vill du förmodligen ha någon sorts underhållning under resan. Någonting att läsa och en bärbar dator fullpackad med dina favoritprogram är bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att ta en tupplur kan en flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud komma väl till pass. Slutligen ska du inte glömma att reservera lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräschare när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla stora flaskor med schampo och hårsprej i ditt incheckade bagage. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras. Spetsiga föremål, som arméknivar, och brandfarliga eller explosiva objekt, till exempel starka kemikalier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa är ofta så enkel som rätt val av kläder. Genom att klä dig i flera lager är du redo för den skiftande temperaturen ombord och du kan hålla dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Skor med stilettklackar och sandaler bör du lämna i de incheckade väskorna, även om det normalt är ditt favoritpar. Ta istället på dig rymliga skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, kan uppstå under längre flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket skulle kunna bero på att man har suttit still för länge. Du kan begränsa risken för detta genom att sträcka på benen och gå lite längs med mittgången. Ett par ordentliga stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Rom?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har tagit fram en lista med hjälpsamma tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödiga dröjsmål. Nästa stopp är Rom.

  • Se till att du har ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är det första du kommer att frågas om under kontrollen.
  • Efter detta är det tid för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt, att passera igenom röntgenmaskinen. Hela proceduren går snabbare om du börjar förbereda dig när du närmar dig främre delen av kön.
  • Under ett kort ögonblick måste du leva utan digital teknik. Din mobil, din surfplatta och alla andra elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Packa upp eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste vanligtvis skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer max 100 milliliter, och allt måste placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du spara lite tid. Kängor och andra tyngre skor behöver ofta granskas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lättare gympaskor.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du tar med dig vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste de ligga i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Rom
Destinationens flygplatsFiumicino - Leonardo da Vinci Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsFCO
DestinationRom
Flygpris1 026 kr

Populära flyg till Rom

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 319 kr för enkelflyg och 552 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air