Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Umeå (UME) från 971 kr

Billiga flyg från Landvetter till Umeå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 971 kr för enkelflyg och 1 919 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Flyginformation Göteborg till Umeå
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsUmeå
FlygbolagBraathens Regional Aviation, SAS
Flygpris1 919 kr
Distans801 km

Göteborg (GOT) – Umeå (UME) med flyg

Universitetsstaden Umeå är norra Sveriges största stad, och här kan du uppleva livligt stadsliv intill den vackra Umeälven. Med bil skulle det ta över 11 timmar att köra från Göteborg till Umeå, en sträcka på nästan 100 mil. Flygresan mellan de två städerna tar däremot bara 1 timme och 40 minuter. Flyg från Göteborg till Umeå, och få mer tid över till att uppleva Björkarnas stad.

Flyg Göteborg till Umeå – ett smidigt val

Oavsett om du reser till Umeå i arbetet eller för att unna dig en weekend i sällskap av vänner, finns det gott om avgångar att välja mellan. Det är allra enklast att hitta billiga flygbiljetter från Göteborg till Umeå om du är ute i god tid, så börja planera din resa så snart du kan. Det finns täta avgångar mellan Umeå och Göteborg Landvetter Airport (GOT), och härifrån kan göra resan med direktflyg. Landvetter ligger 25 kilometer från Göteborgs centrum, och det tar omkring 20 minuter att ta sig dit med bil eller flygbuss. Vill du ta flygbussen har den flera hållplatser i centrala Göteborg. Vid flygplatsen stannar flygbussen direkt utanför incheckningshallen.

Efter den korta flygresan landar du på Umeå Airport (UME), en liten flygplats som ändå har alla bekvämligheter man kan behöva. Flygplatsen ligger 4 kilometer från centrala Umeå, i stadsdelen Alvik. Att den nästan ligger mitt i staden gör att du snabbt kan ta dig vidare till din slutdestination. Flygbussen har regelbundna avgångar i anslutning till ankommande flyg. Du hittar busshållplatsen utanför terminalbyggnaden, där det även ligger en taxistation. Vill du själv sitta bakom ratten kan du boka en hyrbil, som du självklart kan hämta direkt på flygplasten. Om du vill ta dig in till centrum med bil ska du följa Flygplatsvägen till väg E12.

Flyg Göteborg – Umeå och upptäck staden på två hjul

Många av Umeås sevärdheter ligger inom gångavstånd från varandra, så du kan enkelt utforska staden till fots. Eller varför inte hyra en cykel? Umeå är en riktig cykelstad, och umeåborna är själva väldigt förtjusta i att ta sig runt på två hjul. Det finns till och med ett delvis uppvärmt cykelgarage på Umeå Airport! Med omkring 200 kilometer cykelvägar blir det enkelt att hinna med de aktiviteter du är intresserad av.

Oavsett hur du tar dig runt i Umeå, vet du att resan hem går snabbt och smidigt med flyg. När du flyger inrikes behöver du inte infinna dig vid gaten lika tidigt, och du slipper gå igenom passkontrollen. Är din resa av det kortare slaget kan du kanske klara dig med endast handbagage. Idag erbjuder de flesta flygbolag möjligheten att checka in online och gå direkt till gaten om du flyger utan incheckat bagage. Glöm bara inte bort de restriktioner som finns för handbagage – du får till exempel bara ta med dig en begränsad mängd vätskor. Att resa med flyg till Umeå från Göteborg passar dig som vill att resan ska vara effektiv – så du istället kan koncentrera dig på att upptäcka en av Västerbottens härligaste städer.

Vanliga frågor och svar