Början av huvudsektionen

Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sista Minuten
Teneriffa

Intro

Res bort i sista minuten till Teneriffa - All Inclusive

Om du plötsligt får ett tillfälle att komma bort från vardagen en stund och letar efter ett varmt och skönt ställe med fascinerande natur och mycket intressant att se är Teneriffa något för dig. Förutom det spännande klippiga och vulkaniska landskapet och alla aktiviteter, som t.ex. valsafari, som erbjuds hittar du även spännande karnevaler och fantastiskt god mat. Temperaturen här är alltid behaglig, havet ljumt och det är enkelt att hitta billiga resor i sista minuten till Teneriffa oavsett tid på året. Teneriffa har en medeltemperatur på runt 22 grader på vintern och runt 28 grader på sommaren och vattnet blir aldrig kallare än 18°–19°. Så om du vill ha en spontan sista minuten-resa behöver du inte bekymra dig för vilken årstid det är. På Teneriffa får du ditt lystmäte på sol och bad, men även så mycket annat!

continued

Om du verkligen vill skämma bort dig under din solresa erbjuder Teneriffa dessutom ett enormt utbud av all inclusive-hotell för alla smaker och plånböcker. När du väljer ett all inclusive-hotell behöver du inte bekymra dig alls, utom kanske för vilken av hotellets restauranger du ska välja för din måltid eller vilken aktivitet du tycker låter roligast. Och om du inte är ute efter någon aktivitet alls är det bara att ligga vid poolen och bli serverad! Glöm dock inte att det finns många olika typer av all inclusive-hotell – det finns de som är särskilt inriktade på vuxna, barnfamiljer, par osv. Det är en bra idé att bestämma vilken typ av hotell du är ute efter innan du bokar, så att du får ett hotell som kan erbjuda precis det du är ute efter, oavsett om det bara är lugn och ro, romantik, eller full rulle med familjen runt poolen.

Top things to Do

Sista minuten all inclusive, Teneriffa – saker att göra

På Teneriffa finns det en mängd aktiviteter att välja bland. När du bokar i sista minuten har du kanske inte tid att planera allt själv, och där kan all inclusive-hotellen hjälpa till. Vissa av dem arrangerar sina egna utflykter och aktiviteter, medan andra kan berätta för dig vad som finns att göra och hjälpa till att arrangera din utflykt åt dig. Om du väljer en utflykt där mat inte ingår kan du be ditt all inclusive-hotell att packa en picknick åt dig!

Unika upplevelser på hav och land

Ett ”måste” när man semestrar på Teneriffa är att åka på valsafari eller delfinsafari. Teneriffa är ett av de få ställen i världen där man kan se valar året runt, och flockar av flasknosdelfiner och tropiska valar lever i vattnen runt ön. Man kan hitta upp till 21 olika sorters valar och delfiner runt Teneriffa, så chansen att du får syn på åtminstone någon av dem är extremt hög. Tänk att få syn på en blåval och dess familj, eller att få sällskap av en flock glatt hoppande delfiner – vilken upplevelse!

För att fortsätta med djurtemat är Teneriffas Parque Loro, den världsberömda djurparken, också ett mycket populärt utflyktsmål. Denna enorma djurpark är fylld av exotiska djur – tänk dig gorillor, vita tigrar, pingviner, världens största samling av papegojor och mycket, mycket mer. Parken har även en delfin- och späckhuggarshow som är helt unik och mycket populär. I parkens enorma voljär kan du vandra runt i trädtopparna i sällskap med all världens exotiska fåglar, eller så kan du med skräckblandad förtjusning promenera igenom världens längsta hajtunnel.

För dig som är sugen på mer fysiska aktiviteter erbjuder all inclusive-hotell flera tillfällen till det, både på hotellet, där det brukar finnas bland annat gym och tennisbanor, och genom aktiviteter utanför hotellet. Du kan ta en tur upp till den mäktiga vulkanen Teide, 3 718 meter hög, dyka i Teneriffas unika undervattensvärld, åka på jeepsafari eller gå längs med botten av Masca-ravinen, där du kommer att häpna över dess imponerande klippformationer och förtjusas av den unika floran. De utflykter som går till Masca-ravinen brukar dessutom inkludera ett tillfälle att prova på lokala delikatesser såsom kaktusjuice, lokaltillverkade viner, getost och hemgjorda marmelader.

Did you know that?

Visste du att …

… det finns en bergskedja som kallas ”Teneriffabergen” och ett berg som kallas ”Teide” på månen? Dessa månberg kallas så eftersom de först upptäcktes av astronomen Piazzi Smyth i mitten av artonhundratalet från den observationspost han upprättade på vulkanen Teide på 3 300 meters höjd. Ett av världens viktigaste observatorier är beläget på Teide, och om stjärnskådning är din grej kan ditt hotell säkert arrangera ett besök för dig.

… Teneriffa sägs vara en av de platser i världen där du har störst chans att få syn på ett UFO? Om du tror på sådana förstås. Detta skulle i så fall bero på det kraftfulla magnetiska fält som Teide genererar på grund av den seismologiska aktivitet som pågår där.

… Teneriffa har samma flagga som Skottland? Vad orsaken är finns det olika teorier om, men det skulle kunna bero på att de har samma skyddshelgon, aposteln Andreas, eller som han kallas på kanarieöarna, San Andres. En annan teori säger att det beror på att Lord Nelson blev besegrad till sjöss här 1797 och att lokalborna lade beslag på skeppets flagga, som de sedermera ska ha tagit som sin egen.

 

The local perspective

Sista minuten all inclusive, Teneriffa – roa dig som lokalborna!

Fest året om!

Även om du har bokat din sista minuten all inclusive till Teneriffa utan att ha hunnit undersöka vad som händer på ön under din semester så kan du vara helt säker på att det pågår en karneval eller en fiesta någonstans på ön! Teneriffaborna, som alla spanjorer, älskar sina fiestor och ställer gärna och ofta till fest, vare sig det är ett helgon, årets nya vin, gamla traditioner eller påsk man firar. De största och mest imponerande festligheterna är karnevalerna, som är mycket populära hos lokalborna. De sker i februari och pågår i cirka en vecka. Den största av dem hålls naturligt nog i huvudstaden Santa Cruz, med en mindre men lika imponerande version i Puerto de la Cruz ungefär samtidigt. För de som befinner sig på sydkusten hålls även en karneval i Los Cristianos, lite senare än den stora karnevalen i Santa Cruz, och en i Los Gigantes – dessa karnevaler är lite lugnare än de större karnevalerna i norr. Datumen för karnevalerna ändras från år till år, så be ditt hotell om information för detta år om du är sugen på att vara med! En varning, dock – om du bestämmer dig för att gå till en av de större karnevalerna ska du vara beredd på att se en massa män utklädda till kvinnor – ofta med smått skräckinjagande resultat ... Det är i princip obligatoriskt att klä ut sig, och lokalbefolkningen gör det med gusto!

Shoppa loss på både smått och gott

För dig som är intresserad av shopping hittar du allt du behöver på Teneriffa. Det finns stora shoppingcenter i både norr och söder som är välbesökta av såväl turister som ortsbor, där du hittar både de stora märkena och mindre, exklusiva butiker. Om du skulle vara intresserad av att ta med dig lite av Teneriffa hem kan du besöka en av gatumarknaderna som hålls en dag i veckan på olika ställen längs med kusten. Här kan du hitta souvenirer, typiskt hantverk från Teneriffa, textilier, antika föremål och mycket mer.

För en smidig sista minuten Teneriffa all inclusive

Det finns många all inclusive-hotell på Teneriffa, så det är en god idé att leta runt på internet efter det all inclusive-hotell eller det resepaket som passar just dig, med tanke på om du vill ha ett lugnt och romantiskt hotell, ett familjehotell eller vad det kan vara du är ute efter.

Du kan också undersöka vilka restauranger som finns på all inclusive-hotellet (de flesta har ett brett utbud av olika typer av matställen, så det finns ingen chans att du blir uttråkad av att äta på samma ställe varje dag). Det är även värt att undersöka exakt vad hotellet menar med all inclusive – vissa hotell erbjuder precis allt gratis, medan andra har vissa restriktioner när det gäller mat, dryck eller de aktiviteter som erbjuds gratis.

Träffa lokalbefolkningen

Om du bestämmer dig för att lämna ditt all inclusive-hotell för en utekväll finns det givetvis enormt mycket att välja på – för de som är intresserade av att insupa lite lokal kultur rekommenderar vi dock att leta upp en lokal restaurant (kallas restaurantes tipicos på spanska). Där kan du umgås med de som lever och bor på Teneriffa och njuta av den gemytliga men ofta högljudda atmosfären på en autentisk ”teneriffiansk” restaurang. Dessa etablissemang är oftast oansenliga till utseendet, men låt dig inte luras. En restaurante tipico har inga pretentioner, man bara serverar spännande lokal mat till mycket billiga priser och ofta av väldigt god kvalitet – det är därför lokalbefolkningen äter där! Fråga personalen på ditt all inclusive-hotell var det ligger en riktigt bra restaurantes tipico – de vet garanterat!