Billiga flygbiljetter till Teneriffa

Förslag på billiga flygresor till Teneriffa

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 448 kr för enkelflyg och 1 804 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Iberia
Air Europa
Transavia
Air Europa
Air France
Air France
Brussels Airlines
Iberia
TAP Portugal
Iberia

Om Teneriffa

Flyg till Teneriffa

Med sitt härliga läge i Atlanten väster om Marocko har Teneriffa länge varit ett populärt resmål för svenska turister. På ön, som är den största av Kanarieöarna, finns två stora flygplatser: Teneriffas södra flygplats (som även kallas Reina Sofia efter drottning Sofia av Spanien) och Teneriffas norra flygplats (även kallad Los Rodeos).

Den södra flygplatsen är störst och hit går direktflyg från bland annat Arlanda, Landvetter och Skavsta. Den norra flygplatsen är mindre och hit går inga direktflyg från Sverige. Däremot går det bra att flyga hit med mellanlandning i exempelvis Barcelona eller Madrid.

Teneriffa – den eviga vårens ö

Det är framför allt sol och bad som lockar turister till en semester på Teneriffa. Ön kallas ofta ”den eviga vårens ö” och det av goda skäl – med över 300 soldagar om året, varma men inte obehagligt heta somrar och ett vinterväder som ungefär motsvarar svensk sommar är det en härlig plats för soldyrkare och badsugna.

Men det finns även mycket annat att göra på Teneriffa. I Teide nationalpark kring vulkanberget Teide finns ett spännande månlandskap som bildats av den vulkaniska aktiviteten. Här har bland annat storfilmen ”Clash of the Titans” spelats in. Och varför inte besöka provinshuvudstaden Santa Cruz de Tenerife? Här hålls varje vår världens näst största karneval, efter den i Rio de Janeiro, och det finns många trevliga restauranger där du kan äta typiskt kanariska rätter som ”papas arrugadas”. Det betyder ”skrynklig potatis” och är potatis som kokats i mycket salt och doppas i olika goda såser.

Teneriffas södra flygplats

På Teneriffas södra flygplats finns all den service man kan förvänta sig av en stor internationell flygplats. Här finns gott om butiker och många kaféer, restauranger och barer, så oavsett om du är sugen på en amerikansk hamburgare eller traditionell spansk tapas finns något för dig. Flygplatsen har även bank, postkontor, uttagsautomater och till och med ett litet katolskt kapell. Wi-Fi finns på stora delar av flygplatsen.

Från flygplatsen går flygbussar till flera semesterorter på ön och det finns en direktbuss till den norra flygplatsen som inte gör några stopp på vägen. Det går även fint att hyra bil eller ta en taxi. För taxi finns vanligtvis fasta priser till olika orter och generellt sett är det både billigt och bekvämt att åka taxi på Teneriffa.

Har du lite tid över på flygplatsen kan du besöka turistbyrån för att få mer information om Teneriffas olika sevärdheter och besöksmål. Det finns även två lekplatser och ett tidningsrum.

Teneriffas norra flygplats

Den norra flygplatsen används framför allt för inrikesflyg (inom Kanarieöarna och till det spanska fastlandet), men på senare år har det även börjat gå flyg till vissa internationella destinationer. Flygplatsen är betydligt mindre än den södra flygplatsen men det finns en del butiker, en restaurang och några kaféer.

Från den norra flygplatsen är det bara en mil in till provinshuvudstaden Santa Cruz de Tenerife och det går snabbt att åka dit med buss. Buss går även till flera hotell och semesterorter på Teneriffa.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Teneriffa

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 448 kr för enkelflyg och 1 804 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air France
Iberia