Början av huvudsektionen

Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotbollsresor
Liverpool

Intro

Fotbollsresa till Liverpool

Äkta Liverpoolfans måste någon gång uppleva den mäktiga allsången på Anfield. När ”You’ll Never Walk Alone” basuneras ut på den mytomspunna arenan innan avspark – fotbollssupporter eller ej – är det omöjligt att inte få gåshud och ryckas med av den fantastiska stämningen. Om fotboll är en religion så är arenan Anfield en av få certifierade kyrkor i världen. Stadion andas historia, tradition och karaktär på ett sätt som så få andra fotbollsarenor gör. Så se till att fixa ett par Liverpool-biljetter och hoppa på flyget till Storbritannien för att uppleva en fotbollsweekend du sent kommer att glömma. Vi förklarar givetvis hur du får ut det mesta av din fotbollshelg, oavsett om du reser med familjen, kompisgänget eller din partner. Boka gärna ett trevligt hotell med Expedia för att få ut så mycket som möjligt av semestern!

continued

Värt att tänka på innan du börjar boka flyg och hotell är att biljetter till Anfield kan vara svåra att få tag på, i synnerhet till de riktiga stormatcherna. Det är därför viktigt att se till att ordna den biten innan du börjar tänka på själva resan. Själva flygresan brukar däremot inte vara något problem och du tar dig enkelt hit exempelvis med flyg från Stockholm eller Göteborg. Väl på plats får du inte missa att njuta av supporterlivet mellan matcherna och planera in trevliga pubbesök och krogrundor med klassiska pints och ale att släcka törsten med. Men först gäller det som sagt att få tag i de eftertraktade biljetterna. Nedan får du mer tips om hur du fixar billiga matchbiljetter till Liverpool för att se Henderson, Lallana med flera jaga nya titlar och kvalificering till fotbollens heliga graal – Champions League.

Top things to Do

Utforma din fotbollsresa till Liverpool

Planera din resa i början av säsongen och fundera på hur en perfekt fotbollshelg skulle se ut för dig. Vill du åka när det är varmt och skönt, eller har du inget emot att sitta på läktaren som en gedigen fotbollsromantiker en kall februaridag? Kanske vill du ta en julresa till Liverpool och Anfield för att uppleva den hektiska julfotbollen. Schemat är så pressat under jul och nyår att man har god chans att klämma in flera matcher under sitt besök, i synnerhet om man är villig att resa lite och kanske se Liverpool spela bortamatch.

Att vara Liverpool-fan är på många sätt en fördel när det kommer till att se laget spela live. Jämfört med de stora London-klubbarna är det relativt enkelt och betydligt billigare att få tag på Liverpool-biljetter, och man behöver inte förlita sig på skumma sidor eller svarta börsen utanför arenan. Med lite tålamod är det relativt enkelt att hitta biljetter till de flesta Premier League-matcher. Steg ett är att bli medlem i klubben. Det kostar cirka 35 pund per säsong och ger förtur till runt 8 500 biljetter inför varje match. Man kan även få tag på biljetter till Liverpool utan att vara medlem, men chansen minskar avsevärt eftersom man då får tillgång till biljetterna efter att klubbmedlemmarna har köpt sina matchbiljetter. Till matcher mot ligans topplag säljs Anfield praktiskt taget alltid ut, men som icke-medlem har man goda chanser att snappa upp biljetter till cupmatcher och Premier League-möten med mindre klubbar.Om man köper matchbiljetter till Liverpool via klubbens officiella hemsida kostar de billigaste biljetterna för vuxna runt 35–40 pund och de dyraste biljetterna ligger på cirka 60 pund. Barn och pensionärer går billigare, och mer information om dessa priser på klubbens officiella hemsida. På svarta marknaden är biljetter givetvis betydligt dyrare och man bör passa sig för falska biljetter som cirkulerar såväl på nätet som utanför matcharenan innan avspark.

När du säkrat dina fotbollsbiljetter till Liverpool är det bara att boka resan. Flyg till London eller Manchester och res sedan vidare med tåg eller hyrbil till Liverpool. Från London tar det drygt två timmar med tåg,medan en bilresa tar 4–5 timmar.Tågresan från Manchester tar mellan 30–60 minuter. Om du inte bara vill se Liverpool spela, kanske du till och med kan kombinera en Liverpool-match med en match i den stad du flyger till och från.

Se till att boka hotell i Liverpools centrala delar snarare än att försöka hitta ett boende nära Anfield. Området närmast arenan är lite nedgånget och man lär inte hitta mysiga gator och områden nära stadion. Den bästa uppvärmningen inför matcherna sker på de centrala pubarna i Liverpool innan folk i samlad trupp beger sig till arenan. Det finns bussar till Anfield eller så kan man försöka hitta en taxi som kan släppa av en inom gångavståndfrån arenan.De inbitna fansenkan förgylla sina fotbollsresor till Liverpool med en guidad tur runt Anfield och besöka fotbollsmuseet. Det är garanterat en oförglömlig och intressant upplevelse för fotbollsfans som är intresserade av Liverpools fascinerande historia. Så utöver Liverpool-biljetter till Anfield ska du boka in en guidad tur på klubbens hemsida.

Did you know that?

Visste du att…

…Liverpool är en av Englands mytomspunna klubbar och attdess historia präglas av såväl enorma framgångar som mycket svåra stunder? Klubbens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till 1857 i dess mest ursprungliga form, men då var klubben snarare en rugbyklubb som senare slogs ihop med ett annat lokalt lag.

…Liverpool FC som vi känner till idag grundades först 1892, och det berodde på att affärsmannen som byggde Anfield, John Houlding, plötsligt stod med en fotbollsarena utan lag. Lokalrivalen Everton FC hade spelat på Anfield i några år, men valde att flytta på grund av den höga hyran. Houlding grundade sin egen fotbollsklubb och kontrakterade tretton skotska proffs som blev det första Liverpool-laget och som spelade i blåvita tröjor.Inför sin andra säsong bytte man färger till rött och vitt, vilket först 1964 blev de helröda matchställen som vi är vana vid att se Liverpoolspelarna bära idag.

…Liverpools första match endast sågs av hundra supportrar? Detta inne på den massiva arenan Anfield som har kapacitet för 20 000 åskådare. Det är lite skillnad från hur det ser ut idag, då det sällan finns några stolar som gapar tomma på The Kop, Anfield Road Stand, Main Stand och Centenary Stand.

… Liverpool har en egen sångbok? Liverpool-fansen stämmer ofta upp i sång och nu har man samlat några av de mest klassiska, tidlösa och kreativa sångerna. Sångerna handlar om laget, den fantastiska stämningen som infinner sig på Anfield under matcherna och om enskilda spelare som har gjort intryck på klubben. De flesta sångerna och hejarramsorna i boken bygger på melodin från någon känd låt, t.ex. Oo De Lally (Hoppsan vilken dag)från Robin Hood, och så har man skrivit ny text.

The local perspective

Upplev Liverpool från dess bästa sida

Liverpool är en charmig stad och det finns gott om saker att se och göra. Englands tredje största stad har ett pulserande nattliv tack vare en stadskärna som är full av pubar och en stor skara studenter och unga personer med kreativa yrken som idag väljer städer i norra England som Liverpool och Manchester framför det ohyggligt dyra London. Så räkna med en fartfylld helg och ett stort utbud av prisbelönta restauranger och mysiga pubar om din fotbollsresa till Liverpool sträcker ut sig över en hel helg.

Som bekant kommer det legendariska bandet The Beatles från Liverpool, och Beatles-fans måste passa på och göra det mesta av sin helg i Liverpool genom att besöka det ikoniska museet The Beatles Story, boka in en Magical Mystery Tour och ta en drink på legendariska The Cavern Club.Något som är trevligt för både de som besöker Liverpool och de som bor där är att promenera runt Albert Dock. Det är ett restaurerat hamnområde med restauranger, barer, museum och butiker. Platsen har en härlig atmosfär och består av flera gamla lagerbyggnader från 1839 omringade av vatten. Så köp dig en take away-kaffe på något av områdets kaféer och ta en shoppingrunda på den här historiska platsen. Har du tur kan du dessutom göra några shoppingfynd, i synnerhet om kronan är stark mot pundet. Liverpool är i allmänhet förhållandevis billigt för svenskar att besöka vad gäller mat, boende och shopping. Du hittar även gott om spännande butiker i shoppingcentret Liverpool One och de närliggande shoppingstråken med alla möjliga typer av kläd- och designbutiker. Men kanske du hellre lägger pengarna på spelprogram, matchtröjor och andra Liverpool-accessoarer? Fotbollsresor till Liverpool kan fyllas med både fotboll och annat spännande som staden har att erbjuda, och det kommer garanterat att bli ett minne för livet!