Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Från LA till Québec – resor till Nordamerika

En resa till Nordamerika tar dig till några av världens främsta städer, till gulliga små byar och till vidsträckta skyddade naturområden. 

Grannländerna Kanada och USA i Nordamerika har allt från svindlande storstäder till gästfria småstäder och skogbeväxt vildmark med enorma sjöar. Njut på en strand på Atlantkusten, vid Stilla havet eller i Mexikanska golfen, åk skidor i bergen i öst eller väst eller bege dig allra längst norrut och vandra över den frusna tundran. 

New York, Chicago, Los Angeles och Washington D.C. är några av USA:s mest berömda storstäder. Här möts du av höga skyskrapor, imponerande museer och konstgallerier, många underhållningskomplex, varierade utländska matställen och proffslag i football, basket och baseball.

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa och Québec är de kanadensiska motsvarigheterna, och här hittar du även franskinfluerad kultur och stora Chinatowns. Gå på ishockey på någon av storstädernas arenor eller åk skridskor på en frusen sjö. Lär dig om folket First Nations, som bodde i norra delarna av Nordamerika långt innan européerna invaderade.

Om du har bil på din resa till Nordamerika kan du stanna till i småstäder på en färd tvärsöver kontinenten. Många småstäder har sina egna stolta sevärdheter: Jätteälgen i Moose Jaw i Saskatchewan, ormhålorna i kanadensiska Narcisse och den efterrättsfixerade byn Pie Town i New Mexico. De originella turistattraktionerna brukar egentligen vara en mindre anledning att stanna än de trevliga småstadsborna. Promenera längs huvudgatan i vilken nordamerikansk småstad som helst, och du kommer säkert att få en ny vän.

Resor till Nordamerika erbjuder även otaliga naturupplevelser i de många skyddade områdena; berg, glaciärer, vattenfall, vulkaner, grottor, raviner, sjöar och hav. USA har flera världsberömda naturreservat; Yellowstone i nordväst med sina gejsrar och sitt rikliga djurliv, Grand Canyon i sydväst, Everglades med sina mangroveträsk och krokodiler samt övärlden Acadia i norra Atlanten.

Några av Kanadas stoltheter är bergen i Banff och Lake Louise i väster, Kanadensiska prärierna i centrala landet samt den frusna tundran i Ivavik. Du kan tillbringa månader eller till och med år på rundresa bland de drygt 100 nordamerikanska nationalparkerna.

Mellan de två länderna ligger de stora Great Lakes, där det är populärt att åka båt. Åk skidor i Appalacherna eller Laurentiska bergen i öster eller i Klippiga bergen i väster.

Varför inte försöka att få din resa till Nordamerika att sammanfalla med firandet av Canada Day eller U.S. Independence Day i juli eller Thanksgivingfirandet i oktober och november?


Reseguide för Nordamerika

Populära hotellerbjudanden i Nordamerika

Se alla 179 641 hotell i Nordamerika
566 kr
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
2,7
av 5, från 24 035 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i New York City ligger på Seventh Avenue vid 33rd Street, mittemot Madison Square Garden och Penn Station.

1,267 kr
Millennium Broadway New York Times Square

Millennium Broadway New York Times Square

145 W 44th St, New York
4,0
av 5, från 11 583 recensioner
4.5 av 5.0

Det här 52 våningar höga New York-hotellet ligget ett halvt kvarter från Times Square och Broadway, Fifth Avenue ligger mindre än två kvarter österut, Rockefeller Center ligger fem kvarter bort och Central Park ligger 1,5 km norrut.

664 kr
Row NYC

Row NYC

700 8th Avenue, New York
3,6
av 5, från 10 718 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Theater District ligger i hörnet av West 45th Street och Eighth Avenue, 1 kvarter väster om Times Square och 6 kvarter väster om Rockefeller Center.

1,458 kr
New York Hilton Midtown

New York Hilton Midtown

1335 Avenue Of The Americas, New York
4,1
av 5, från 13 098 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i New York ligger centralt i Midtown, Manhattan, inom gångavstånd från Times Square, shoppingen på Fifth Avenue, Broadway-teatrarna, Radio City Music Hall, Museum of Modern Art (MOMA) och Central Park.

1,006 kr
DoubleTree Suites by Hilton New York City - Times Square

DoubleTree Suites by Hilton New York City - Times Square

1568 Broadway, New York
4,4
av 5, från 8 909 recensioner
4.5 av 5.0

DoubleTree Suites by Hilton Times Square är det enda svithotellet på Broadway i hjärtat av Times Square, bara ett stenkast från Broadway-teatrar, Radio City Music Hall, Rockefeller Center, Hard Rock Cafe och mycket mer.

957 kr
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
av 5, från 21 837 recensioner
4.5 av 5.0

Roosevelt Hotel, New York City ligger på hörnet av East 45th Street och Madison Avenue och erbjuder enkel tillgång till shopping och Broadway-teatrarna som ligger 3 kvarter bort.

736 kr
Hotel Edison

Hotel Edison

228 W 47th St, New York
3,7
av 5, från 15 833 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Central New York City ligger fem minuters promenad från Palace Theatre och Broadway. Times Square och Ed Sullivan Theater ligger också tio minuter härifrån.

1,332 kr
Sheraton New York Times Square Hotel

Sheraton New York Times Square Hotel

811 7th Ave, New York
4,0
av 5, från 8 907 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Central New York City ligger nära Broadway Theatre och Ed Sullivan Theater. Broadway och Rockefeller Center ligger också tio minuter härifrån.


Erbjudanden på paketresor till Nordamerika

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.