Resor till Aruba

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Aruba

  Arubas fantastiska, långgrunda stränder, fascinerande landskap och underbara klimat gör ön till en perfekt semesterdestination för alla åldrar, året runt.

  Resmål och sevärdheter

  Aruba har mängder av underbara stränder med kritvit sand och kristallklart vatten. Palm Beach är kanske den mest kända och populära, medan den lite lugnare Eagle Beach har blivit omnämnd som en av de tio bästa stränderna i världen. Långgrunda Baby Beach passar perfekt för barnfamiljer och den som vill snorkla. Surffantaster kan hitta fina vågor vid Andicuri, medan vindsurfarna brukar hålla till vid Hadikurari Beach (Fisherman's Huts), där High Winds Pro AM Windsurfing World Championship också hålls varje år.
  Arikok National Park bjuder på en spännande terräng med fantastiska lavastenformationer och många vackra vandringsleder. Passa på att utforska de fascinerande Quadirkiri-grottorna när du är här. The Natural Bridge vid Boca Andicuri var en av öns största sevärdheter, innan den kollapsade 2005, men det finns en mindre, fortfarande intakt bro-formation precis intill som är minst lika sevärd. Ridning, bergsklättring, fiske och golf är andra populära aktiviteter och ön har två fina golfbanor. Både barn och vuxna kan även uppskatta ett besök hos strutsarna på The Ostrich Farm eller de söta åsnorna vid The Donkey Sanctuary.
  Shoppingutbudet är ganska begränsat på Aruba, men i huvudstaden Oranjestad kan du hitta några bra shoppingcenter och butiker. Staden har dessutom många juvelerare och smycken kan vara särskilt prisvärt att handla här. Passa även på att ta en tur till öns familjeägda Aloe Vera-fabrik och köp lite handgjorda kroppsvårdsprodukter.

  Kulinariska äventyr

  Specialiteter som iguanasoppa och strutsstek är vanliga på Aruba och väl värda att prova. Passa också på att besöka någon av öns många fisk- och skaldjursrestauranger, där dagens pinfärska fångst ofta står på menyn. Nationaldrycken Balashi Beer är så klart ett måste att smaka när du är här. För den som är lite mindre äventyrlig när det gäller maten finns även de vanligaste snabbmatskedjorna, som Burger King och Pizza Hut att tillgå.

  Språk

  Papiamento och holländska är de officiella språken, men både spanska och engelska talas aktivt.

  Valuta

  Arubas officiella valuta är Arubiska florentiner, även kallade "Aruban or Dutch Guilder" (AWG) och 1 AWG motsvarar ungefär 3,70 SEK. USD fungerar också i stort sett överallt, liksom kredit- och betalkort. Uttagsautomater finns tillgängliga i närheten av hotellen i bland annat Palm Beach, Oranjestad och Eagle Beach. Det går däremot inte att växla svenska pengar på plats.

  Klimat

  Aruba har ett tropiskt klimat med en medeltemperatur på ca 28°C året om och väldigt lite nederbörd. Det kan komma kortare skurar då och då, men inte mycket mer än så. Du kan med andra ord åka hit när som helst under året.

  Visum

  Behövs ej för svenska medborgare.

  Resa till Aruba

  Arubas flygplats heter Reina Beatrix International Airport och ligger ca 20 minuter utanför Oranjestad på den västra sidan av ön. Hit flyger du reguljärt med exempelvis SAS, United Airlines, Delta Airlines, Air France, eller American Airlines. Räkna med minst ett eller två byten. Vissa charterbolag, som exempelvis Ving, flyger dock direkt till Aruba och erbjuder enkla flygstolar.

  Resa inom Aruba

  Aruba har ett väl fungerande bussnät som både når de flesta turistområden och är billigt att resa med. Taxi är också ett relativt billigt sätt att ta sig runt på ön. Alla bilar kör dessutom med fasta priser vilket kan kännas tryggt. Hyrbil är ett perfekt sätt att utforska ön på egen hand och uthyrningsfirmor finns det gott om. En vanlig sedan brukar kosta runt 250 kr för en dag, medan en fyrhjulsdriven jeep (ett måste om du ska köra i nationalparken) kostar runt 700-800 kr.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Oktober 2018. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.