Resor till Bahamas

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Bahamas

  Bahamas består av över 2000 små öar och är med sina vackra stränder, livfulla korallrev och rika undervattensfauna en perfekt resdestiation för vila, äventyr och nya intryck.

  Resmål och sevärdheter

  Om du vill ta det lugnt på stranden så är Gold Rock Beach vid Lucayan National park ett säkert kort. Stranden ligger 45 minuter från Lucaya, så hyr en bil eller boka taxi via hotellet. Detta är en av de vackraste stränderna i Bahamas, du behöver dock se till att du kommer hit när tidvattnet är lågt för att kunna få ut så mycket som möjligt av vistelsen.
  I Nassau ligger Saint Augustines Monastery, ett kloster som ser misstänkt ut som en fästning. Denna ståtliga byggnad byggdes 1947 och används fortfarande av de lokala munkarna som ger guidade visningar omkring och inuti klostret.
  Från Freeport går det guidade visningar via kayak, båt och buss till öar och områden man annars inte skulle sett, bland dom de beryktade Out Islands. Ett perfekt sätt att se de mer obskyra delarna som ligger utanför de traditionella turiststråken.
  Det är en dröm att dyka i Bahamas med sitt grunda vatten och stora korralrev. Missa inte detta! Gå en dykarkurs, simma bland sjunkna piratskepp eller ta en nattlig dyktur och upplev de mer ljusskygga fiskarnas sällskap.

  Kulinariska äventyr

  Det lär inte komma som någon överraskning att fisk och skaldjur är en av de vanligaste ingredienserna i Bahamas. Nationalrätten är "conch", vilket är en typ av mollusk som serveras rå eller friterad tillsammans med ris och ärtor. Passa också på att pröva national-ölen "Kalik".

  Språk

  Då övärlden tidigare var en engelsk koloni är det officiella språket är engelska vilket gör att det är mycket enkelt att ta sig runt och göra sig förstådd.

  Valuta

  Den lokala valutan är Bahamansk dollar, och förkortas BS$ eller BSD. Valutan är knuten till den amerikanska dollarns växelkurs, så ibland händer det att du får tillbaka amerikanska dollar i växel. På dom centrala öarna går det att betala med kort i stort sett överallt men ska du till Out Islands rekommenderas att du tar med kontanter.

  Klimat

  Dagsmedeltemperaturen ligger på 21 grader på vintern vilken sträcker sig från december till april, medan den ligger på 26 grader på sommaren. Regnsäsongen inträffar under maj till november, men här regnar det ändå inte särskilt mycket och det går inte att jämföra med regnsäsongen i till exempel Indien.
  Den vanligaste tiden att resa är mitten av december till mitten av april, förvänta dig att hotellpriserna är dyrare under denna tiden. Det går fortfarande utmärkt att åka ner även under lågsäsong. Orkansäsongen inträffar under juli till november.

  Resa till Bahamas

  Flyger du från Sverige så kommer du med all sannolikhet flyga till Lynden Pindling International Airport utanför Nassau. Taxiresan härifrån till Nassaus center tar ungefär 25 minuter och går på cirka 27 dollar.

  Resa inom Bahamas

  När det gäller att ta sig runt på öarna så är taxi det överlägset vanligaste, och på grund av att taxichaufförernas fack är så pass starkt i Bahamas så finns det en brist på vanlig kollektivtrafik. Det går regelbundna taxibåtar mellan Nassau och Paradise Island, och det går att ta sig till flera av de mindre och mer avlägsna öarna med privata taxibåtar. Flyg är också ett praktiskt sätt att ta sig mellan öarna snabbt och prislappen behöver inte nödvändigtvis hamna så högt.

  Övrig info och råd

  Om du går till fots, cyklar eller har hyrt bil - tänk på att det är vänstertrafik i Bahamas! Är du på Out Island kan du också förvänta dig att vägarna är väldigt dåligt upplysta. Om din resplan innefattar detta scenario så kan du göra dig beredd på en spännande (eller gastkramande) upplevelse.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.