Resor till Costa Rica

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Costa Rica

  Vill du uppleva det bästa av två världar kan Costa Rica vara resmålet för dig. På kort tid kan du ta dig från den djupaste regnskog, med ett imponerande djurliv är det en av de bäst bevarade regnskogarna i världen, till undersköna sandstränder. Landets motto pura vida betyder ungefär "det ljuva livet" och i Costa Rica kan du verkligen leva la dolce vita. Landet bjuder på såväl avslappning som bländande naturliv och skulle du vilja ha högre tempo och party är det bara att korsa gränsen till Mexico och Cancun 2 timmar bort.

  Resmål och sevärdheter

  Den hektiska huvudstaden San José är kanske inte precis vad man letar efter då man besöker Costa Rica, men kan trots detta med sina marknader, sina muséer, gatukonst och allmänt hektiska gatuliv vara en charmig upplevelse. Staden må vara ruffig på utsidan men erbjuder mycket värme på insidan och utgör en kontrast mot den annars så avslappnade atmosfären på ön.
  För en mer avslappnad vistelse rekommenderas Peninsula Papagayo när den nicaraguanska kusten. Endast en halvtimme från flygplatsen Liberia International Airport erbjuder denna halvö, som sträcker sig in i Papagayo-buktens varma vatten, en avslappnande miljö med ett femstjärnigt hotell och några av Costa Ricas absolut finaste stränder. Tröttnar du på stranden är detta en utmärkt utgångspunkt för att längs vandringsstigar ge dig ut i regnskogen, eller för att ge dig ut på havet för att fiska svärdfisk. Möjligheterna är i det närmaste oändliga!
  För en än mer naturnära upplevelse kan man ta sig till Tortuguero vid Costa Ricas nordöstra kust. På dess stränder kan man under sommarmånaderna se tusentals havssköldpaddor stiga upp ur havet för att lägga sina ägg. Nationalparken Tortuguero är ett delta-likt regnskogsområde med mängder av sjöar och kanaler. Här kan man, med hjälp av en lokal guide, ta sig in i regnskogen och där få ta del av det rika naturlivet, apor, sengångare och diverse fågelarter. Bor man på Mawamba Lodge i hjärtat av Tortuguero får man även möjlighet att ta del av föreläsningar om Costa Ricas naturliv.
  Costa Rica är inte bara regnskog, landet har även ett flertal både aktiva och vilande vulkaner. Den lilla staden La Fortuna är belägen vid foten av den för tillfället aktivaste vulkanen, Arenal. Från första parkett kan man härifrån se hur vulkanen sprutar ur sig både rök och eld. Nära La Fortuna ligger även Arenal Hot Springs. I området kring vulkanen Arenal finns ett flertal varma källor, där besökaren kan njuta av dess avslappnade och välgörande vatten.

  Språk

  Det officiella språket är spanska, men den mesta informationen för turister finns även på engelska och i vissa fall uteslutande på engelska. På de flesta turistorter talas engelska i bred utsträckning, och det är inga problem att som icke spansk-talande ta sig fram i landet.

  Klimat

  Då Costa Rica är beläget strax norr om ekvatorn har landet tropiskt klimat året runt. Det som uppfattas som vinter i landet är regnperioden, som infaller mellan Maj och November, men någon vår eller höst existerar inte här.

  Resa till Costa Rica

  Costa Rica har tre internationella flygplatser, som alla nås från internationella destinationer. Inom landet kan man ta sig fram på ett flertal olika sätt. Landets bussnät erbjuder resor till de flesta destinationer minst två gånger dagligen från huvudstaden San Jose. Det faktum att alla busslinjer utgår från San Jose gör emellanåt buss till ett mindre smidigt alternativ, med byten i San Jose som i vissa fall kan ta ett antal timmar. I dessa fall kan det vara enklare med en hyrbil. Det går bra att ta sig fram med bil i landet, och på så sätt kan man nå mindre exploaterade ställen, exempelvis stränder som man som "vanlig" turist inte skulle kunna nå.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.