Början av huvudsektionen

Resor till Dubai

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Dubai

  Som relativt nytt resmål har Dubai på senare år skjutit upp som ett allt hetare sådant. Hit kan du åka på solsemester, för att shoppa, festa eller äta gott. Dubai är störst och bäst på det mesta. Med oljemiljarder har världens kanske modernaste stad byggts upp, samtidigt som här finns gott om stränder, öknar att utforska och köpcentrum att besöka. Kort sagt finns här allt, till och med snö.

  Resmål och sevärdheter

  Det finns en mängd stränder kring Dubai och vattentemperaturen ligger en bra bit över 20 grader. Trots detta väljer många att endast sola på stranden, för att sedan svalka av sig i hotellpoolen. Detta på grund av den höga salthalten i det annars fantastiska vattnet. Det finns en mängd möjligheter att dyka i den rika marina miljön under din resa, Dubai.

  Kamelrace! Har du tröttnat på V75 hemma i Sverige är detta något för dig. Vintertid pågår Kamelrace på torsdagar och fredagar och evenemangen är populära och välbesökta här. Kringarrangemangen är många med bland annat marknader där du kan köpa souvenirer.

  Ett måste då du besöker Dubai är så klart att ge dig ut i öknen. Det finns mängder av guidade så kallade öken-safaris, men finns även möjlighet att ge sig ut i öknen på egen hand. Vill man ge sig på detta kan man hyra en fyrhjulsdriven bil. Det är dock inget för den som har lätt att bli åksjuk! Vill man så finns det även möjlighet till en runda ökengolf.

  Att shoppa är något de flesta som åker till Dubai ägnar sig åt. Här finns mängder av köpcentra med lyxvaror från hela landet, men intressantare är kanske att söka sig till varor som är mer typiska för den här delen av världen. Även om Dubai har moderniserats i en sällan skådad takt finns fortfarande gamla marknadsplatser kvar där man kan göra fynd bland exempelvis lokala textilier, mattor och dylikt. I januari och februari pågår Dubais shoppingfestival, då mängder av affärer har rea. Detta räknas till den största enskilda shoppinghändelsen i mellanöstern och fyndmöjligheterna är många.

  Saknar du kylan hemma i Sverige efter att ha varit i Dubai ett tag? Vill du kombinera sol- och skidsemester? I Dubai är detta naturligtvis möjligt. Här finns ett stort inomhusskidcenter där det är möjligt att åka både skidor och snowboard i fyra minusgrader; möjligheterna är många så boka en billig resa till Dubai!

  Mastmässigt så finns allt från de stora amerikanska kedjorna till mer lokal mat som falafel och shawarma, en variant av den så populära kebaben. På grund av de många immigranterna från Indien finns även ett stort utbud av indisk mat. Eftersom detta är Dubai finns naturligtvis även ett överflöd av lyxrestauranger.

  Språk

  Dubai är ett av de länder i världen där störst andel av befolkningen är immigranter, och här talas därför en mängda olika språk. Då turistnäringen och den internationella miljön genomsyrar Dubai går det därmed utmärkt att ta sig fram på engelska.

  Klimat

  Dubai har tropiskt klimat och det är varmt året runt. Under sommarperioden kan det bli väldigt varmt, så vill man åka dit under en något svalare och torrare period rekommenderas vintern. Det är ett ökenområde och regnar därför extremt sällan, vissa år kommer det endast några korta skurar under hela året.

  Resa till Dubai

  I Dubai landar du på Dubai International Airport eller Sharjah International Airport. Från flygplatsen tar du dig enklast vidare med hjälp av antingen taxi eller buss. Dubai har en av de bästa infrastrukturerna i mellan östern och det går utmärkt att ta sig fram med kollektivtrafiken. Här finns både som nämnts buss och taxi, mängder av biluthyrningsfirmor och sedan några år tillbaka även världens kanske modernaste tuinneblana.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.