Resor till England

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till England

  Vill du kanske se Big Ben i London? Uppleva nattlivet i Brighton? Har du sett Morden i Midsomer och vill ta en närmare titt på den fantastiskt vackra landsbygden som porträtteras där? Vill uppleva fotboll i sportens ursprungsland eller kanske besöka Agatha Christies hem? Vill du ära en English breakfast i dess hemland, eller kanske försöka passa in på nån av de många kvarterskrogar som fortfarande finns i landet. Naturligtvis skall du besöka den forna stormakten England.

  Resmål och sevärdheter

  Många utgår från London då de reser till England, och landets huvudstad förtjänar egentligen en längre presentation än så här. Det är Västeuropas största stad och ett kulturellt, såväl som finansiellt centrum. Här kan du åka upp i London Eye för en fantastisk utsikt över staden. Piccadilly Circus, Westminster Abbey och Buckingham Palace är såklart också måsten för förstagångsbesökaren. Åk till Oxford street för att shoppa, eller ta en fika i den fashionabla stadsdelen Notting Hill. I London finns allt, och har man inte besökt staden tidigare bör man lägga några dagar på att utforska den under sin Englandsvistelse.
  Vill man, kanske inspirerad av den i Sverige så populära tv-serien Morden i Midsomer, ta sig ut på den vackra landsbygden så finns det ett flertal guidade turer till grevskapet Midsomer. Här kan man gå i kommissarie Barnabys fotspår och njuta av det fantastiska landskapet. Föredrar man detta kan man hyra en bil och själv ta sig fram mellan de pittoreska byarna, kanske ta en publunch i en av dem och fundera över hur det fortfarande kan finnas människor vid liv med tanke på de många mord som utspelats i området.
  I Manchester finns två av Englands största fotbollslag, klassiska Manchester United och den oljeshejkstödde uppstickaren Manchester City. Det anordnas mängder av paketresor för att se fotboll i England och att uppleva stämningen på antingen Old Trafford eller City of Manchester Stadium, eller beroende på klubbsympatier, kanske bägge, är en sann upplevelse. Båda lagen huserar i toppen av Englands Premier League och för de större matcherna, speciellt derbyn mellan de bägge lagen, kan det ibland vara svårt att få tag på biljetter, så planera i tid!
  Vill man få en verklig naturupplevelse finns det vandringsrutter över hela landet, kanske speciellt kring landets nationalparker. För den inbitne vandraren finns Coast to Coast walk, där man precis som det låter går från kust till kust, totalt över 30 mil. Vandringen tar cirka två veckor, och på vägen får du uppleva det så typiska kuperade landskapet, såväl som kustlandskap och undersköna ängar.

  Språk

  Det officiella språket är, föga oväntat, engelska som talas i en mängd olika dialekter över landet. Vissa dialekter, speciellt på landsbygden, men även i en del större städer, kan vara riktigt svåra att förstå, oavsett hur duktigt man är på engelska.

  Klimat

  När man talar om vädret i England är det två saker som oftast dyker upp. Framförallt regn, men även dimma. Detta är dock en överdrift, som det är oklart hur den har uppstått. London exempelvis har färre regntimmar än storstäder som Paris, New York och Sydney, och i södra delarna av landet är det ofta bevattningsförbud på grund av torka under sommaren. I övrigt blir det sällan varken extremt kallt eller varmt i England, detta mycket på grund av golfströmmen.

  Resa till England

  Från Sverige kan man ta sig till England på flera vis, vanligtvis via flyg eller möjligen båt, men det går även utmärkt att ta sig med bil till landet. Tänk på att köra på rätt sida av vägen bara! Att ta sig runt inom landet är normalt sett problemfritt med kollektivtrafiken, men tänk på att det kan vara bra att förbereda sig väl om du skall ge dig ut på landsbygden, då kollektivtrafiken inte är lika väl utbyggd där som i och mellan de större orterna.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.