Resor till Irland

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Irland

  Irlands hänförande natur, rika historia och härliga kultur gör "den gröna ön" till ett utmärkt resmål både för en aktiv familjesemester och för kärleksparet som söker en romantisk tillflyktsort.

  Resmål och sevärdheter

  Huvudstaden Dublin är så klart ett måste om du besöker Irland och bland de största sevärdheterna finns Christ Church Cathedral, Dublin Castle och Dublin Zoo. Passa också på att ta en shoppingtur längs Grafton Street, i Powerscourt Centre eller trendiga The Loft Market och avsluta med en Guinness på någon av de klassiska irländska pubarna som kantar stadens gator. Staden Galway bjuder också på många mysiga pubar, bra shopping - och mängder av festivaler.
  Passa på att göra en utflykt till Blarney Castle utanför Cork - förutom att det imponerande 1400-talsslottet är en sevärdhet i sig, finns här även den så kallade Blarney-stenen. Enligt legenden belönas den som kysser stenen med talets gåva ("the gift of gab"). Kruxet är att man måste hänga upp och ner och sträcka sig utanför slottsmuren för att nå bröstvärnet där stenen sitter. Så se till att ha någon med dig som kan hålla i dig!
  Cliffs of Moher är ett av Irlands naturliga underverk som verkligen måste upplevas - en åtta kilometer lång kuststräcka med över 200 meter höga klippor som stupar rakt ner i Atlanten. Från toppen av O'Brien's Tower, som ligger på den högsta klippan, är utsikten spektakulär. Glöm inte kameran!
  Se till att boka in ett besök i den historiska staden Kilkenny. Den lilla stadskärnan är fylld till bredden med säregna gamla byggnader, kyrkor och katedraler från så långt tillbaka som 1200-talet, men huvudattraktionen är nog det normandiska slottet Kilkenny Castle och den tillhörande rosenträdgården. Bunratty Castle, i byn med samma namn, är landets bäst bevarade autentiska medeltidsfort och väl värt ett besök - på kvällarna bjuds det dessutom in till en äkta medeltidsbankett med tidsenlig underhållning i slottets stora sal. Klosterruinerna på ön Skellig Michael, samt Reginald's Tower och den gamla stadsmuren i Irlands äldsta stad, Waterford, är andra sevärdheter du inte bör missa.
  Irland brukar kallas för "den gröna ön" och naturen är verkligen en av öns största sevärdheter. Den lilla republiken kan stoltsera med hela sex nationalparker - alla med vackra miljöer och spännande vandringsleder. För den som gillar golf har Irland också ett flertal riktigt fina greener.

  Kulinariska äventyr

  Det irländska köket bjuder på rejäl husmanskost med mycket kött, potatis och rotfrukter och relativt få utsvävningar när det gäller kryddningen. Långkok som exempelvis mustiga grytor är vanliga. När du befinner dig på Irland måste du testa en traditionell Irish Breakfast med bacon, ägg, korv och blodkorv, gärna med nybakat sodabröd. Passa även på att prova en äkta Irish Stew - en gryta med potatis, lamm, morötter selleri och lök i skysås - eller en Seafood Pie - fiskbitar toppade med potatismos och ost. Självklart sköljer du ner maten med en pint Guinness och avslutar middagen med en rykande het Irish Coffee.

  Språk

  Det officiella språket på Irland är iriska, eller gaeilge, men engelska talas över hela ön.

  Valuta

  Valutan som används på Irland är euro (EUR) och 1 EUR motsvarar ungefär 9 SEK. Uttagsautomater finns tillgängliga i så gott som alla städer och de vanligaste kredit- och betalkorten brukar accepteras på de flesta inrättningar.

  Klimat

  Irland har ett milt men ganska oförutsägbart havsklimat - det är inte ovanligt att man får uppleva fyra årstider på en och samma dag. Dock ligger temperaturen på en relativt jämn nivå året runt med en medeltemperatur på runt 15°C på sommaren och 4-7°C på vintern. Eftersom vädret kan variera från dag till dag oavsett vilken årstid det är så passar det lika bra att åka hit när som helst under året.

  Visum

  Behövs ej för svenska medborgare med giltigt pass.

  Resa till Irland

  Irland har fyra internationella flygplatser - Dublin, Shannon, Cork och Knock i County Mayo. Du kan flyga hit med bolag som exempelvis British Airways (via London), Lufthansa (via Frankfurt) och KLM (via Amsterdam). SAS och Aer Lingus har även direktflyg mellan Stockholm och Dublin.

  Resa inom Irland

  Biluthyrningsfirmor finns tillgängliga både på flygplatserna och i de flesta städer, men tänk på att det är vänstertrafik i Irland. Känner du dig osäker på trafiken finns det även firmor som erbjuder hyrbil med chaufför. Taxi är annars ett smidigt och säkert alternativ, då alla bilar kör med taxameter och följer fastställda tariffer. Busslinjer går både inom och mellan alla större städer och tågnätet täcker i stort sett hela ön. Inrikesflyg går dock numera bara mellan Dublin, Kerry och Donegal.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 December 2018. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.