Resor till Karibien

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Karibien

  Vita sandstränder, turkosskimrande vatten, vajande palmer, paraplydrinkar (och pirater) brukar vara det första man tänker på när någon nämner Karibien eller Västindien. Men med sin kulturella mångfald, fantastiska miljöer och rika djurliv har den karibiska övärlden mycket mer att erbjuda än bara sol och bad.

  Resmål och sevärdheter

  Karibien består av runt 7 000 öar - alla med olika kultur, historia och topografi - vissa är vulkaniska med höga berg och frodiga regnskogar, som exempelvis Martinique, Dominica och St. Lucia - andra är låglänta korallöar med gnistrande vita sandstränder, såsom Aruba, Antigua och Anguilla. Naturen är utan tvekan den främsta sevärdheten i den karibiska övärlden och det finns många sätt att uppleva den på. Vandra i Jungfruöarnas Nationalpark på St. John, dyk vid Bonairs korallrev eller snorkla runt Cayman Islands, besök St. Lucias "sockertoppar" och "drive-in-vulkan", njut av blomdoften på Martinique, de aromatiska kryddodlingarna på Grenada eller Kubas mustiga Havanna-tobak.
  Ta med familjen på en spännande undervattensexpedition i en äkta ubåt och studera skeppsvrak, exotiska fiskar och de vackra korallreven runt Aruba eller upplev kaktusskogarna, grottorna och de tusenåriga indianmålningarna i Arikok National Park. Utforska de mystiska Mayaruinerna och simma med delfiner utanför Mexikos kust - eller med hajar i Coral World Ocean Park på St. Thomas, segla runt Grenadinerna eller åk på en kryssning och upplev Västindien från havet. Dansa till reggaerytmer på Jamaica, strosa runt i de gamla kolonialkvarteren i Dominikanska Republiken eller promenera längs Kungsgatan på den forna svenskkolonin St. Barthélemy. Provsmaka rom vid destilleriet Mount Gay och slå klackarna i taket på på Barbados nattklubbar, shoppa loss på St. Maarten eller prova lyckan på något av casinona.
  De västindiska öarna bjuder på mängder av härliga stränder som passar perfekt för sol, bad och vattensporter, men Eagle Beach på Aruba, Seven Mile Beach på Gran Cayman, Great Guana Cay på Bahamas och Pigeon Point på Tobago är några som sticker ut lite extra.

  Kulinariska äventyr

  Den karibiska kokkonsten är lika varierad som kulturerna och skiljer sig mycket åt mellan öarna. Influenserna kommer både från det indiska, afrikanska, kinesiska, franska, spanska, portugisiska amerikanska och brittiska köket, vilket gett upphov till en spännande mix av kryddor och smaker som i många fall är unik för området. Fisk, skaldjur, kyckling, nötkött och fläsk används beroende på tillgång och serveras ofta starkt kryddade. Okra används frekvent i karibisk matlagning och är tillsammans med stora gröna salladsblad en av huvudingredienserna i den populära rätten Callaloo, en smakrik stuvning, som ofta även inkluderar någon typ av kött, kokosmjölk, chili och lök.

  Språk

  Engelska, spanska, holländska, franska, papiamento och haitisk kreol är de huvudsakliga språken som talas i den karibiska regionen. Normalt sett klarar man sig dock ganska bra med engelska i turistområdena.

  Valuta

  Många karibiska öar har sin egen valuta, men amerikanska dollar (USD) brukar fungera på de flesta ställen. Uttagsautomater finns tillgängliga nästan överallt och det brukar även gå bra att växla pengar direkt på hotellet.

  Klimat

  Karibien har ett tropiskt klimat med en årlig medeltemperatur på runt 20-30°C. Regnperioden infaller mellan maj och november, men skurarna kommer vanligtvis nattetid och brukar inte påverka solsemestern nämnvärt. Ska du besöka Karibien under september eller oktober kan det dock vara värt att satsa på någon av öarna som är belägna under orkanbältet, exempelvis Aruba, Grenada eller Tobago.

  Visum

  Då Karibien innefattar flera olika nationer gäller olika visumregler beroende på vilken av öarna du ska besöka. Kontakta därför alltid den aktuella ambassaden i god tid innan avresa så du vet vad som gäller.

  Resa till Karibien

  Några av Karibiens största internationella flygplatser är Luis Muñoz Marín i San Juan på Puerto Rico, Punta Cana i Dominikanska Republiken, José Martí i Havanna på Cuba, Sangster i Montego Bay på Jamaica, Grantley Adams i Bridgetown på Barbados, Queen Beatrix på Aruba och Lynden Pindling i Nassau på Bahamas. Du kan flyga hit med bland andra SAS, KLM, Air France, United och Swiss Airlines. Oftast krävs minst en mellanlandning i Europa och en i Karibien, beroende på vilken ö du ska besöka. En del charterbolag erbjuder dock direktflyg till vissa av öarna och resan tar då runt 11-15 timmar från Stockholm.

  Resa inom Karibien

  De flesta större öar har egna flygplatser vilket gör det relativt enkelt att resa mellan öarna. Beroende på avståndet kan du även färdas med båt. Biluthyrning brukar finnas i anslutning till flygplatserna, men tänk på att vissa öar, exempelvis Jamaica, har vänstertrafik. Buss är oftast det billigaste sättet att ta sig runt på öarna, men det är långt ifrån alla öar som har fungerande busslinjer. Taxibilarna har sällan taxameter, så om du väljer att åka taxi bör du göra upp om priset innan du påbörjar resan.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.