Resor till Korsika

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Korsika

  Till Korsika, ön som invånarna själva brukar säga ofta har erövrats, men aldrig underkuvats, är en liten pärla i Medelhavet, gränsande både mot Italien och också mot Frankrike. Omgiven av vatten är ön naturligtvis av intresse för resenärer som längtar till stranden, men med bergstoppar så höga som Monte Cintu med dess 2710 meter gör ön idealisk för hiking, mountainbiking och dylika naturupplevelser.

  Resmål och sevärdheter

  Med ön belägen mellan Frankrike och Italien är givetvis det korsikanska köket påverkat av både det franska och italienska. Detta till trots sätter korsikanerna gärna sin egen prägel på maten, och har ett antal rätter som är unika för ön. Mest anmärkningsvärt är kanske användandet av kastanjer i matlagningen, både i huvud- och efterrätter. Öns svindjur går ofta fria, vilket ger öns nötkött en speciell smak, och vildsvin är vanligt förekommande på ön. Några typiskt korsikanska rätter värda att testa är Sanglier (vildsvinsgryta), Cabri (getkilling) och Gâteau à la Farine de Châtaigne (kastanjekaka).
  Vill man besöka Napoleons födelsestad kan ett besök till Ajaccio rekommenderas. Ajaccio är öns huvudstad, och här föddes alltså Napoleon Bonaparte. Man kan besöka hans hem, som numera gjorts om till museum, om man är intresserad av Napoleon. Staden har dock mycket mer att erbjuda. Hamnstaden, belägen på Korsikas västra kust, är liten nog att utforska till fots. Då staden har varit biskopssäte finns en större katedral i staden, och även torget med en staty över stadens son, samt gamla stan, är väl värda ett besök.
  På Korsika öst kust, allra längst söderut, ligger den lilla staden Bonifacio. Dess charm och närheten till fantastiska stränder gör det till det kanske ultimata målet för en korsikansk solsemester. När man inte ägnar sig åt strandlekar kan man här äta middag nere i hamnen eller uppe i gamla staden och njuta av solonedgången. Vid havet ligger ett kastell med en imponerande utsikt som kanske lockar en del till att ge sig ut på havet. I sådana fall kan färjorna som går till Lavezziöarna rekommenderas. Öarna är obebodda, inte en restaurang eller kiosk i sikte, men bjuder på fantastisk natur och underbara stränder, idealiska för snorkling.
  Vill man sedan ta det lite lugnare kan man åka vidare norrut, förslagsvis till staden Piana i bergen i norr. Utsikten bjuder på ett fantastiskit sceneri och tempot i byn är sådär långsamt som det bara kan bli i en liten by vid medelhavet. Åker man sedan vidare norrut tar man sig längs de svindlande vägarna till naturreservatet Calanche de Piana, upptaget på Unescos världsarvslista, och därifrån vidare mot Calvi, den stad som är mest påverkad av den internationella turismen. Här trängs språk från Europa och resten av världen med varandra och härifrån går även färjorna mot fastlandet. Just därför är det kanske är det perfekta slutmålet på ditt korsikanska äventyr.

  Språk

  Det officiella språket är franska, men närheten till Italien gör att även italienska talas i stor utsträckning. Även det egna språket korsikanska talas, men inte i samma utsträckning som förr. Endast en tiondel av befolkningen talar korsikanska, medan cirka hälften av befolkningen har en rudimentär förståelse av det egna språket.

  Klimat

  Medelhavsklimat, besöks därmed med fördel från Maj till och med September.

  Resa till Korsika

  Korsika går utmärkt att resa till året om med flyg eller båt. På ön finns fyra internationella flygplatser som trafikeras av såväl reguljärflyg som charterbolag och har över tjugo avgångar från franska och europeiska städer. Det finns även sju stycken hamnar på ön med tät trafik från och till både Frankrikes fastland och Italien. Kollektivtrafiken är väldigt dåligt utbyggd på Korsika, och resenärer som inte är där för att vandra rekommenderas därför att hyra en bil för att ta sig fram.


  Regler och villkor: Priserna som anges ovan gäller resor 17 Februari 2019. I paketresorna med flyg och hotell ovan ingår boende och returflyg under angiven period. Priser för paketresor med flyg och hotell är per person och baseras på två personer som delar ett rum. I priserna för paketresor med flyg och hotell ingår skatter och avgifter. Flygpriserna baseras på lägsta tillgängliga pris för angivna resedatum och kan komma att ändras. Priserna för paketresor med flyg och hotell varierar beroende på datum, avgångsstad och tillgänglighet. Erbjudandena gäller i mån av tillgång och kan upphöra att gälla utan förvarning. Ytterligare begränsningar och minimumkrav på vistelsens längd kan gälla.