Resor till Mexico

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Mexico

  Mexiko är ett land fullt av kontraster - här blandas snötäckta berg med soldränkta stränder, frodiga djungler med torra öknar och storstadsmetropoler med antika Maya-ruiner. Ett perfekt resmål oavsett om du söker äventyr, nöje, avkoppling eller rekreation.

  Resmål och sevärdheter

  Huvudstaden Mexico City är världens tredje största stad och det märks, här finns allt du kan tänka dig när det gäller shopping, nattliv och nöjen, mängder av historiska sevärdheter, vacker arkitektur och spännande Aztec-ruiner. Vill du kombinera ett hett nattliv med härliga stränder hittar du båda i Cancun, där det även finns ypperliga möjligheter för vattensporter av alla dess slag. Acapulco är ett alternativ för dig som vill ha en lite mer sofistikerad vistelse.
  Teotihuacan, precis utanför Mexico City är en enorm arkeologisk sajt med flera stora, välbevarade pyramider, bostadshus och breda avenyer. Den för tiden gigantiska staden tros ha hyst över 125 000 innevånare och byggts runt år 100 f. Kr, men vilka som byggde den är ännu okänt. Chichen Itza, på Yucatanhalvön, är den största och kanske mest välbevarade Maya-staden i Mexiko och anses vara ett av världens nya sju underverk - absolut ett måste att besöka om du befinner dig i närheten. Uxmal, i Puuc-regionen, är nästan lika imponerande och Tulum är en annan sevärd Maya-stad belägen på den karibiska kusten precis intill en underbart vacker sandstrand.
  För en hisnande naturupplevelse kan du passa på att ta Chihuahua al Pacifico Railway, "El Chepe" uppför bergssluttningarna i Sierra Tarahumara och besöka Mexikos egen Grand Canyon. I Copper Canyon kan du utforska det spännande landskapet från hästryggen, vandra, bada i de heta källorna, njuta av utsikten eller besöka Mexikos högsta vattenfall, Piedra Volada.

  Kulinariska äventyr

  Det mexikanska köket har ett varierande utbud beroende på var i landet du befinner dig. I norr är det främst nöt- och getkött som utgör huvudingredienserna, medan det i centrala delarna ofta tillagas rätter baserade på majs. I sydöst används mycket kyckling, grönsaker och starka kryddor och längs kusterna är det fisk och skaldjur som dominerar matlagningen. En typisk mexikansk rätt som du bör prova är enchiladas - mjuka tortillabröd fylllda med kött eller kyckling och toppade med mole (chilisås med kakao) och ofta smält ost. Tamales - en slags inbakade kött- och grönsakspajer, med en deg gjord på majsmjöl, är riktigt smarriga och kan även göras i en sötare version med frukt och nötter. Tequila är en av de populäraste dryckerna i Mexiko, liksom ölen Corona och Champurrado - en tjock chokladdryck.

  Språk

  Spanska är det språk som används mest i Mexiko, dock finns det hela 67 andra officiella språk i landet. I turistområdena brukar det fungera bra med engelska, men det kan vara svårare om du kommer ut på landsbygden.

  Valuta

  Den officiella valutan är mexikanska pesos (MXN) och 1 MXN motsvarar ungefär 0,50 SEK. Uttagsautomater finns tillgängliga i de flesta områden och Visa och Mastercard brukar fungera i stort sett överallt. Även USD brukar accepteras på många ställen.

  Klimat

  Mexikos klimat varierar över landet och mellan december och april kan det bli rejält hett i de södra kustområdena, samtidigt som bergsområdena i norr är svala Under juni till oktober kan det komma in övergående regnstormar i de södra och centrala delarna, samtidigt regnar det nästan ingenting i norr. Solen brukar dock inte vara långt borta ens under regnperioden och kallt blir det aldrig. Bästa tiden att åka hit beror således mycket på vilken del av landet du ska besöka och vad du ska göra.

  Visum

  Normalt sett behövs inget visum för svenska medborgare under förutsättning att passet är giltigt minst sex månader efter inresa. Kontrollera helst med ambassaden för att få aktuell information innan du åker.

  Resa till Mexico

  Mexiko har många internationella flygplatser, varav några finns i Acapulco, Cancun, Guadalajara, Hermosillo, Mexicali, Mexico City, Monterrey och Tijuana. Du kan resa direkt till Mexico med några av de största charterbolagen och reguljärt med exempelvis American Airlines, Delta Airlines, KLM, Aeromexico, United, Lufthansa och Continental.

  Resa inom Mexico

  Det går att flyga inrikes mellan de flesta större städer och bussnätet är väl utbyggt med bra förbindelser, dock är tåglinjerna väldigt begränsade. Buss är dessutom ofta både det snabbaste och billigaste alternativet. Taxibilarna kör oftast utan taxameter, så var noga med att göra upp om priset innan du hoppar in i bilen. Vill du köra själv finns det gott om biluthyrningsfirmor både på flygplatserna och i de större städerna. I Mexico City finns även en tunnelbana.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.