Resor till Skottland

Priserna är per person och baseras på två personer som reser ihop.
Foton Karta
Laddar..

Popular content

Sample HotelName
4
Avresa från
Anländer till
Pris : 300 kr - 1 000 kr
Antal stjärnor : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Resor till Skottland

  I Skottland vimlar det av olika typer av sevärdheter. Naturen är otrolig och storslagen. Det finns ett rikt kulturarv, starka traditioner och mängder av historiska platser som gör landet till en populär destination för turister. Utöver den magiska naturen finns även några av världens mest uppskattade whiskeydestillerier samt Glasgow och Edinburgh, två brittisk storstäder med härlig puls och fina landmärken.

  Resmål och sevärdheter

  Skottlands och kanske världens mest kända sjö är Loch Ness. Över hela världen pratas det om odjuret Nessie som sägs leva i den djupa sjön. Loch Ness är en avlång sjö som är hela fyra mil lång och bara två kilometer bred. Odjuret Nessie skådades första gången år 1868 och första beviset för att hon finns är ett fotografi som togs 1930. Sedan dess har intresserade och nyfikna rest till sjön i hopp om att se Nessie. I den lilla byn Drumnadroicht finns Loch Ness-besökarnas centrum. I byn finns logi, restauranger och en stor utställning tillägnad Nessie. Här finns även företag som erbjuder båtturer, med glasbottnade båtar, på sjön.
  Skottland är även hem till vad många menar är den vackraste nationalparken i hela Storbritannien, Cairngorms National Park. Parken ligger i de nordöstra delarna av landet och är den artrikaste i Storbritannien trots att den är långt ifrån störst. I parken finner man vackra sjöar och vattendrag, pinje- och lövskogar och inte minst flera höga berg. I bergen är det populärt att vandra och utforska den breda skotska floran och faunan. I området finns dessutom ett par whiskeydestillerier, flera häftiga slott, lekparker och möjlighet till äventyrliga aktiviteter. Här finns även restauranger och hotell.
  Skottlands kulturella hjärta finns i staden Edinburgh. Staden över nästan överfylld med sevärdheter och här hittar man flera fina kyrkor och kapell, det gamla kungaslottet och landets bästa museer. Dessutom är arkitekturen värd en resa bara den. I staden är även nattlivet sprudlande med mängder av myllriga skotska pubar, fashionabla barer, moderna nattklubbar och ett stort nöjesdistrikt.

  Kulinariska äventyr

  Det skotska köket är knappast världsberömt för att vara ett kulinariskt mecka. Emellertid finns en stark mattradition i landet och en rätt som verkligen sätter landet på matkartan - Haggis. Haggis är ett måste att testa för den som besöker Skottland. Rätten är en slags pudding eller pölsa som traditionellt är gjord på inälvor, lever, lök, havregryn och lite olika kryddor. Till puddingen serveras mosade kålrötter eller majrovor, potatismos och en skvätt whiskey. Haggis säljs överallt - som konserver, på restauranger och som snabbmat. En annan skotsk klassiker är cock-a-leekie, en kyckling- och purjolökssoppa med katrinplommon i. Väl värt att testa.

  Språk

  Engelska är officiellt språk i Skottland även om den skotska dialekten ibland kan vara lite knepig.

  Valuta

  Valutan i Skottland är Brittiska Pund (GBP/£). 1 £ motsvarar ungefär 11 SEK. Visa och Mastercard accepteras på de flesta hotell, restauranger och butiker.

  Klimat

  Klimatet i Skottland gör att det inte är dit man ska åka om man är sugen på en solsemester. Det är relativt blåsigt och regnigt, framförallt i de västra delarna av landet. På de västligaste öarna regnar det ungefär 250 dagar varje år. Däremot är vintrarna milda och snö är ovanligt.

  Visum

  Behövs ej för svenska resenärer.

  Resa till Skottland

  Till skottland tar man sig lättast med flyg. Antingen flyger man till Glasgow eller Edinburgh. I Glasgow finns två flygplatser, Glasgow International som är den största och vanligaste flygplatsen och Prestwick Airport som ligger knappt fem mil från staden. Till Prestwick flyger lågprisbolagen. I Edinburgh landar man på Edingburgh Airport som ligger en knapp mil från stadens centrum.

  Resa inom Skottland

  Populärt är att ta sig runt i Skottland genom att hyra bil och själv köra runt i det vackra landskapet. Viktigt är dock att notera att landet har vänstertrafik. Skottland har även ett välfungerande buss- och tågnätverk som gör det enkelt och bekvämt att resa runt i landet. Att ta sig runt i de stora städerna är sällan problematiskt med en utbyggd kollektivtrafik.


  Regler och villkor

  • Priserna som visas gäller för vistelser eller flyg på de angivna datumen.
  • Hotellpriserna gäller per person för angiven vistelselängd, baserat på billigaste tillgängliga rum, inklusive alla skatter och serviceavgifter, men exklusive avgifter som betalas på eller till hotellet.
  • Angivna paketpriser gäller per person för angiven vistelselängd och baseras på de billigaste tur-och-returflygen i ekonomiklass samt att en person bor i det billigaste rummet, inklusive alla skatter.
  • Priserna uppdateras regelbundet och är korrekta när de publiceras.
  • Extra bagageavgifter kan tillkomma för flyg och paketresor som inkluderar flyg med lågprisbolag.
  • Otillgängliga perioder kan förekomma. Vill du ha mer information kan du kontakta de enskilda hotellen eller flygbolagen.
  • Alla erbjudanden gäller i mån av tillgång och kan sluta gälla utan förvarning.
  • Klicka på ett enskilt erbjudande för att bekräfta priser, tillgång, och vilka regler och villkor som gäller för erbjudandet.
  • Expedias vanliga regler och villkor för bokning gäller. https://www.expedia.se/p/support/tandc
  • Tillhandahålls av: Expedia Inc, 333 - 108th Avenue NE, Bellevue, WA 98004, USA.