Abruzzo

Italien
Ponte del Mare presenterar en solnedgång, en bro och en hamn eller havsbukt
Upptäck storslagna, sandiga bukter, vackra skogar, enorma bergsmassiv och denna fantastiska regions vänliga gästfrihet.

Lapa i dig sol på gyllene stränder eller dansa i timtal på de livliga barerna under en weekendresa till Abruzzo. Besök fascinerande museer och bege dig till Apenninerna för lite fantastisk skidåkning.

Sola dig på den 16 kilometer långa stranden i staden Pescara. Svalka dig med en uppfriskande drink i en bar i närheten. Ströva genom staden till Museo delle Genti d’Abruzzo och lär dig mer om regionens förflutna från så lång tid tillbaka som 650000 år.

Njut av färsk fisk vid vattnet eller bege dig norröver till barerna och klubbarna på Alba Adriatica. Slå följe med den internationella hopen som festar till långt in på nätterna under Alba Carnaval i augusti. Se skådespelare i fantastiska kostymer och upplev hur hela samhället deltar i en musik- och dansfestival.

Vill du ha det lite lugnare kan du köra en bit från Pescaras inre till kullstaden Chieti. Se dig omkring på det fängslande Museo Archeologico Nazionale d’Abruzzo. Samlingens höjdpunkt är Krigaren från Capestrano från 500-talet f.Kr., som anses vara en mycket viktig förromersk artefakt i centrala Italien.

Färdas västerut mot Parco Nazionale della Majella. Stanna på vägen och köp färsk frukt och fräscha grönsaker på marknaden i Sulmona. Fortsätt sedan till parkens ingång vid Campo di Giove. Denna lilla by är utgångspunkten för långa vandrings- och mountainbikeleder i det förbluffande vackra skogslandskapet. Lyssna efter vargar som ylar och försök få syn på de skygga lodjuren.

Under vintern kan du insupa frisk alpluft genom att resa till Abruzzos södra delar och staden Roccaraso, ett av Italiens största skidområden. Här är backarna relativt trängselfria. Hälften av nedfarterna är avsedda för nybörjare. Det finns även svåra svarta backar och två freestyleparker.

Resor till Abruzzo tar ungefär två timmar från Rom. Kuststäderna ligger längst bort. Välj mellan alla sommarhotell och villor, eller kom hit under vintern då anläggningarna i bergen öppnar.

En weekend i Abruzzo erbjuder många valmöjligheter oavsett årstid, från lugna strandsemestrar till alpäventyr.

Populära städer i Abruzzo

Ponte del Mare presenterar en solnedgång, en bro och en hamn eller havsbukt
Pescara
Utsikt mot stranden, Historisk och Bungyjump
Res till Pescara och upptäck ett av de populäraste resmålen vid Adriatiska havet. Staden har en viktig hamn, men framförallt är det en italiensk pärla att förälska sig i. Pescara är känd för sina sandstränder, gröna tallskogar och gator med ett överflöd av restauranger och pizzerior. Längs den norra kusten hittar du de nyaste stadsdelarna. Staden, som även kallas för Castellammare Adriatico, är känd för sina vackra byggnader i jugendstil och praktfulla villor, som vittnar om stadens flärdfulla förflutna.

Saker att besöka

  • Ponte del Mare
  • Piazza della Rinascita
Chieti som inkluderar en stad och en fontän
Chieti
Historisk, Katedraler och Kyrkor
Kan du inte få nog av katedraler, museer och universitetsstämning? Kom iväg till Chieti!

Saker att besöka

  • San Giustino-katedralen
  • Museo Archeologico Nazionale d'Abruzzo
L'Aquila
L'Aquila
Kyrkor, Katedraler och Slott
Kan du inte få nog av kyrkor, slott och konst? Kom iväg till L'Aquila!
Vasto
Vasto
Utsikt mot stranden, Soluppgångar och Trendigt
Avslappnande Vasto kallar! Upptäck stränder, soluppgångarna, slott och mycket mer.
Teramo
Teramo
Natur, Tempel och Festivaler
Kan du inte få nog av naturen, tempel och historia? Kom iväg till Teramo!
Roccaraso presenterar berg och snö
Roccaraso
Trevliga människor, Hav och Längdskidåkning
Res till Roccaraso och roa dig kungligt på en av Italiens största skidorter intill bergskedjan Apenninerna. Om du väljer en resa till Roccaraso om sommaren kan vandra i bergen och på den vackra landsbygden.