Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Resa till Rom

En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Rom är en stad bildad på sju kullar och är indelad i distrikt vars namn allt som oftast kommer från deras viktigaste sevärdheter. Medan varje distrikt har sin alldeles egen känsla förenas alla av den avslappnade och vänliga inställningen hos Roms 2,8 miljoner invånare. Det italienska folket är berömda för sin passion och detta gäller även behandlingen av gäster – bli inte förvånad om en lokalinvånare insisterar på att visa dig en liten restaurang han känner till, eller absolut måste berätta om stadens älskade fotbollslags, AS Roma och SS Lazio, senaste bedrifter.

Rom är en stad som är genomsyrad av fantastisk kultur och historia och många resor till Rom bokas av historieälskare från världens alla hörn. Den som inte nöjer sig med barockmästerverk som Peterskyrkan, Spanska trappan och Fontana di Trevi, kan gå ännu längre tillbaka i tiden och utforska Roms unika plats i romarrikets historia. Naturligtvis innebär Roms rika historia att staden ständigt bjuder på nya fynd, så bli inte förvånad om du stöter på en utgrävning mitt i staden – men många av spåren efter Roms makt står redo att utforskas på en gång, inte minst Forum Romanum och storslagna Colosseum. Läs mer om guidade turer och saker att göra i Rom här!

I Rom hittar man även den pyttelilla, men ack så viktiga, stadstaten Vatikanstaten. Roms besökare är välkomna att utforska Vatikanen, som förutom att den är den katolska kyrkans hjärta också hyser många egna sevärdheter, inte minst renässansmästerverken Sixtinska kapellet och Palazzo Senatorio.

Det är enkelt att ta sig runt Rom tack vare stadens välfungerande bussförbindelser men det är minst lika smidigt, och trevligare, att promenera runt de smala kullerstensbelagda vägarna till fots.

Skaffa gärna en karta över staden, speciellt om du planerar att besöka några av de äldre stadsdelarna där adresserna kan bli lite förvirrande, eller spendera många lyckliga timmar med att vandra på måfå genom Roms gator. När allt kommer omkring befinner man sig sällan mer än ett stenkast bort från ett litet torg där man kan njuta av en espresso eller glass i solnedgången.

En av Italiens största attraktioner är maten och det romerska köket tillhör de finaste exemplen på denna gastronomiska högkultur. Den kanske mest berömda romerska rätten är spaghetti carbonara, men romersk mat är mycket mer än bara pasta – precis som med all italiensk mat ligger fokus på enkel tillagning av bra säsongsbetonade råvaror. Och vinet är inte heller dåligt. Boka en paketresa nu och förbered dig på en härlig upplevelse. Cin cin!

Boende i Rom

Planerar du att åka på semester? Om du vill njuta av din resa till Rom är det värt att boka rum på något av de 2808 hotell och lägenheter som erbjuds på Expedias lätthanterliga webbsida.

Några exempel på pampiga hotell i Rom som erbjuder de bästa rummen är Rocco Forte Hotel De Russie, på Via del Babuino 9, och THE FIRST Luxury Art Hotel Roma, på Via del Vantaggio 14. Om du istället reser på en budget kan du spara pengar genom att boka in dig på Manfredi Luxury Apartments, som ligger på Palazzo Manfredi Via Labicana 125, eller Mood 44, på Vicolo della Torretta, 44.

Ingen resa till Rom är helt fullständig utan att besöka Forum Romanum. Om du föredrar att bo i närheten är Trevi Palace Luxury Apartments och The Telegraph Suites båda rekommenderade alternativ.


Reseguide för Rom


Populära hotellerbjudanden i Rom

Se alla 6 584 boenden i Rom
Hotel Quirinale 1 307 kr
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  av 5, från 2 868 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta familjevänliga hotell i Rom ligger i Repubblica, nära Via Nazionale och Teatro dell'Opera di Roma. Colosseum och Trevifontänen ligger också tio minuter härifrån. Repubblica - Teatro dell'Opera station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Barberini station promenerar du på 8 minuter.

  Hilton Rome Airport 1 547 kr
  Hilton Rome Airport

  Hilton Rome Airport

  Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
    
   3,8
   av 5, från 3 048 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell nära flygplatsen ligger 4,3 km från Necropoli di Porto Isola Sacra och mindre än en mil från Area Archeologica del Porto di Traiano och Domus di Amore e Psiche. Capitolium och Case a Giardino ligger också mindre än en mil härifrån. Fiumicino Aeroporto station ligger på 9 minuters gångavstånd.

   Hilton Garden Inn Rome Airport 1 258 kr
   Hilton Garden Inn Rome Airport

   Hilton Garden Inn Rome Airport

   Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino
     
    4,1
    av 5, från 2 079 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell nära flygplatsen ligger mindre än 25 km från Castel Fusano, Hydromania och Atlantico. PalaLottomatica och Euroma2 ligger också mindre än 25 km härifrån.

    Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport 628 kr
    Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

    Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

    Via Della Scafa 416, Fiumicino
      
     4,2
     av 5, från 1 925 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell vid vattnet ligger mindre än 2 km från Domus di Amore e Psiche, Necropoli di Porto Isola Sacra och Capitolium. Case a Giardino och Grandi Horrea ligger också 2 km härifrån.

     iQ Hotel Roma 1 076 kr
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      av 5, från 3 211 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Repubblica ligger nära Via Nazionale och Teatro dell'Opera di Roma. Colosseum och Trevifontänen ligger också tio minuter härifrån. Repubblica - Teatro dell'Opera station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Barberini station promenerar du på 9 minuter.

      Hotel Artemide 1 426 kr
      Hotel Artemide

      Hotel Artemide

      Via Nazionale 22, Rome
        
       4,8
       av 5, från 2 148 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell med spa i Repubblica ligger fem minuters promenad från Via Nazionale, Trevifontänen och Colosseum. Spanska trappan och Teatro dell'Opera di Roma ligger också tio minuter härifrån. Repubblica - Teatro dell'Opera station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Barberini station promenerar du på 8 minuter.

       UNA Hotel Roma 1 603 kr
       UNA Hotel Roma

       UNA Hotel Roma

       Via Giovanni Amendola, 57, Rome
         
        4,4
        av 5, från 2 115 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell i Centrala Rom ligger tio minuters promenad från Via Nazionale, Colosseum och Teatro dell'Opera di Roma. Trevifontänen och Basilica di Santa Maria Maggiore ligger också en kvarts promenad härifrån. Rome Termini station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Laziali station promenerar du på 8 minuter.

        Grand Hotel Olympic 770 kr
        Grand Hotel Olympic

        Grand Hotel Olympic

        Via Properzio 2/a, Rome
          
         3,4
         av 5, från 3 165 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i Vatikanen ligger en kvarts promenad från Castel Sant'Angelo, Sankt Peterskyrkan och Vatikanmuseerna. Spanska trappan och Trevifontänen ligger också 2 km härifrån. Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Lepanto station promenerar du på 13 minuter.

         Erbjudanden på paketresor till Rom

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.