Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 750 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Resa till Rom

En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Rom är en stad bildad på sju kullar och är indelad i distrikt vars namn allt som oftast kommer från deras viktigaste sevärdheter. Medan varje distrikt har sin alldeles egen känsla förenas alla av den avslappnade och vänliga inställningen hos Roms 2,8 miljoner invånare. Det italienska folket är berömda för sin passion och detta gäller även behandlingen av gäster – bli inte förvånad om en lokalinvånare insisterar på att visa dig en liten restaurang han känner till, eller absolut måste berätta om stadens älskade fotbollslags, AS Roma och SS Lazio, senaste bedrifter.

Rom är en stad som är genomsyrad av fantastisk kultur och historia och många resor till Rom bokas av historieälskare från världens alla hörn. Den som inte nöjer sig med barockmästerverk som Peterskyrkan, Spanska trappan och Fontana di Trevi, kan gå ännu längre tillbaka i tiden och utforska Roms unika plats i romarrikets historia. Naturligtvis innebär Roms rika historia att staden ständigt bjuder på nya fynd, så bli inte förvånad om du stöter på en utgrävning mitt i staden – men många av spåren efter Roms makt står redo att utforskas på en gång, inte minst Forum Romanum och storslagna Colosseum. Läs mer om guidade turer och saker att göra i Rom här!

I Rom hittar man även den pyttelilla, men ack så viktiga, stadstaten Vatikanstaten. Roms besökare är välkomna att utforska Vatikanen, som förutom att den är den katolska kyrkans hjärta också hyser många egna sevärdheter, inte minst renässansmästerverken Sixtinska kapellet och Palazzo Senatorio.

Det är enkelt att ta sig runt Rom tack vare stadens välfungerande bussförbindelser men det är minst lika smidigt, och trevligare, att promenera runt de smala kullerstensbelagda vägarna till fots.

Skaffa gärna en karta över staden, speciellt om du planerar att besöka några av de äldre stadsdelarna där adresserna kan bli lite förvirrande, eller spendera många lyckliga timmar med att vandra på måfå genom Roms gator. När allt kommer omkring befinner man sig sällan mer än ett stenkast bort från ett litet torg där man kan njuta av en espresso eller glass i solnedgången.

En av Italiens största attraktioner är maten och det romerska köket tillhör de finaste exemplen på denna gastronomiska högkultur. Den kanske mest berömda romerska rätten är spaghetti carbonara, men romersk mat är mycket mer än bara pasta – precis som med all italiensk mat ligger fokus på enkel tillagning av bra säsongsbetonade råvaror. Och vinet är inte heller dåligt. Boka en paketresa nu och förbered dig på en härlig upplevelse. Cin cin!

Boende i Rom

Planerar du att åka på semester? Om du vill njuta av din resa till Rom är det värt att boka rum på något av de 2808 hotell och lägenheter som erbjuds på Expedias lätthanterliga webbsida.

Några exempel på pampiga hotell i Rom som erbjuder de bästa rummen är Rocco Forte Hotel De Russie, på Via del Babuino 9, och THE FIRST Luxury Art Hotel Roma, på Via del Vantaggio 14. Om du istället reser på en budget kan du spara pengar genom att boka in dig på Manfredi Luxury Apartments, som ligger på Palazzo Manfredi Via Labicana 125, eller Mood 44, på Vicolo della Torretta, 44.

Ingen resa till Rom är helt fullständig utan att besöka Forum Romanum. Om du föredrar att bo i närheten är Trevi Palace Luxury Apartments och The Telegraph Suites båda rekommenderade alternativ.


Reseguide för Rom


Populära hotellerbjudanden i Rom

Se alla 5 890 boenden i Rom
Hotel Contilia 427 kr
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  av 5, från 1 241 recensioner
  3.0 av 5.0

  Detta hotell i Esquilino ligger fem minuters promenad från Colosseum och Basilica di Santa Maria Maggiore. Trevifontänen och Teatro dell'Opera di Roma ligger också en kvarts promenad härifrån. Vittorio Emanuele station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Laziali station promenerar du på 7 minuter.

  Hilton Garden Inn Rome Airport 1,352 kr
  Hilton Garden Inn Rome Airport

  Hilton Garden Inn Rome Airport

  Via Vittorio Bragadin 2, Fiumicino
    
   4,2
   av 5, från 2 701 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell nära flygplatsen ligger mindre än 25 km från Castel Fusano, Hydromania och Atlantico. PalaLottomatica och Euroma2 ligger också mindre än 25 km härifrån.

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport 887 kr
   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

   Hotel Golden Tulip Isola Sacra Rome Airport

   Via Della Scafa 416, Fiumicino
     
    4,2
    av 5, från 1 819 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell vid vattnet ligger mindre än 2 km från Domus di Amore e Psiche, Capitolium och Case a Giardino. Necropoli di Porto Isola Sacra och Grandi Horrea ligger också 2 km härifrån.

    Hilton Rome Airport 1,602 kr
    Hilton Rome Airport

    Hilton Rome Airport

    Via Arturo Ferrarin 2, Fiumicino
      
     3,8
     av 5, från 2 942 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell nära flygplatsen ligger 4,3 km från Necropoli di Porto Isola Sacra och mindre än en mil från Area Archeologica del Porto di Traiano och Domus di Amore e Psiche. Capitolium och Case a Giardino ligger också mindre än en mil härifrån. Fiumicino Aeroporto station ligger på 9 minuters gångavstånd.

     iQ Hotel Roma 1,196 kr
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      av 5, från 3 138 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Repubblica ligger nära Via Nazionale och Teatro dell'Opera di Roma. Colosseum och Trevifontänen ligger också tio minuter härifrån. Repubblica - Teatro dell'Opera station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Barberini station promenerar du på 9 minuter.

      Hotel Delle Nazioni 1,148 kr
      Hotel Delle Nazioni

      Hotel Delle Nazioni

      Via Poli 7, Rome
        
       4,2
       av 5, från 1 845 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell i Centrala Rom ligger nära Trevifontänen och Spanska trappan. Colosseum och Pantheon ligger också tio minuter härifrån. Barberini station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Spagna station promenerar du på 9 minuter.

       Hotel Tiber Fiumicino 927 kr
       Hotel Tiber Fiumicino

       Hotel Tiber Fiumicino

       Via Della Torre Clementina 276, Fiumicino
         
        4,4
        av 5, från 1 798 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta familjevänliga hotell i Fiumicino ligger vid vattnet, 3,9 km från Necropoli di Porto Isola Sacra och mindre än en mil från Parco Leonardo och da Vinci marknadscentrum. Area Archeologica del Porto di Traiano och Domus di Amore e Psiche ligger också mindre än en mil härifrån.

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World 1,880 kr
        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Via Vittorio Veneto 50, Rome
          
         4,5
         av 5, från 953 recensioner
         5.0 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Rom ligger fem minuters promenad från Via Veneto, Spanska trappan och Trevifontänen. Villa Borghese och Teatro dell'Opera di Roma ligger också en kvarts promenad härifrån. Barberini station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Spagna station promenerar du på 9 minuter.

         Erbjudanden på paketresor till Rom

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.