Alassio

Reseguide
Bild från Expedia
Resor till Alassio ger dig chansen att se kändisars signaturer på en mur, vandra längs kullerstensgator i den historiska stadskärnan och sola på stränderna.

Alassio är en fantastiskt vacker stad vid Medelhavet med sandstränder på den ena sidan och gröna bergsområden på den andra. Den ligger längs den italienska rivieran, nära gränsen till Frankrike, i en naturskön region. Under en weekend i Alassio kan du promenera längs vattnet och sedan besöka någon av de många barer och restauranger som finns här.

Om du vill ta del av stadens historia och kultur kan du strosa genom dess historiska kärna. Promenera längs den charmiga, kullerstensbelagda gågatan Budello di Alassio. Besök sedan några av stadens mest populära sevärdheter, som den vita kyrkan Chiesa Santa Maria degli Angeli. Denna 1400-talskyrka, med dess detaljerade rosettfönster och imponerande, gotiska arkitektur, innehåller ett naturvetenskapligt museum.

I närheten hittar du en annan kyrka från 1400-talet: Parrocchia S. Ambrogio, vars fasad visar på en blandning av barock- och renässansstil. Här finns en imponerande samling av konstverk, varav vissa avbildar församlingshelgonets liv. Under din resa till Alassio får du inte missa den färgsprakande Alassio-muren, som signerats av Ernest Hemingway och andra kända personer. Inspektera de många keramikplattorna och se om du kan hitta signaturer, handavtryck och bilder på kända, italienska stjärnor.

Spendera sedan eftermiddagen i Marina di Alassio för att beundra de lyxiga båtarna. När du börjar känna dig hungrig kan du ta dig till någon av de närliggande restaurangerna och njuta av utsökta fiskar och skaldjur medan du tar in den otroliga havsutsikten.

Om du besöker området under den torra, varma sommaren kan du besöka någon av de många stränderna för att svalka dig. Den ånga strandremsan som kantar det historiska centrumet består av badställena Bagni Giovanna, Bagni Nicade och Bagni Lido. Det regnar en del under september och oktober, och det är oftast varmt och torrt under juli. Om du vill få en bra överblick över regionen kan du promenera längs piren Molo di Alassio.

Denna charmiga stad ligger i nordvästra Italien. Du tar dig hit genom att köra ungefär 120kilometer österut från Nice i Frankrike, eller en liknande sträcka åt sydväst från Genua. Det går färjor till närliggande städer och tåg till andra kommuner i området.

Under din vistelse i Alassio kommer du uppleva en blandning av kultur och natursköna landskap.

Allegroitalia Alassio Rosa
Allegroitalia Alassio Rosa