På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Alexanderplatz

Med sin kraftfulla 1960-tals form är ”Alex” ett typexempel på kommunisterans arkitektur och en livlig central mötesplats för Berlinborna.

Alexanderplatz är ett nav för fotgängare och kollektivtrafik och har allt från exklusiv shopping till en vidsträckt utsikt över Berlin. Alexanderplatz, som är uppkallat efter den ryska tsaren Alexander I, blev under kalla kriget Östtysklands centrum, idag finns dock samma lyx och överflöd som i andra storstadscenter i väst.

Att ta sig till Alexanderplatz under en weekend-resa till Berlin är perfekt för den som gillar att shoppa och inte minst god mat. På Alexanderplatz finns affärsskedjor som H&M och de tyska varuhusen Alexa och Kaufhof. Det är en perfekt plats även för matälskare. Den närbelägna Hackescher Markt har dussintals restauranger och caféer, flera har uteservering med tonvikt på det tyska köket. Festa på en currywurst (korv med tomat- och curry-sås) och skölj ner den med en traditionell sejdel öl. Oftast finns det gatuartister som roar dig medan du äter.

På Alexanderplatz ligger Berlins motsvarighet till Eiffeltornet eller till Emipire State Building, Fernsehturm (TV-tornet) i mitten av torget. Denna smala jätte byggdes i slutet av 1960-talet av Östtysklands regering som en symbol för nationell stolthet. I dag pryder det många vykort som en värdig symbol för Berlin. Åk 368 meter upp till toppen och njut av utsikten över Berlin från alla håll, se de kända Reichstag (riksdagshuset), Brandenburger Tor och Postdamer Platz. Utsiktsplattformen är öppen alla dagar, året runt fram till midnatt. Fernsehturm är Berlins populäraste turistattraktion så det är bäst om du bokar biljetter i förväg på den officiella hemsidan.

I den stora kulan i toppen av Fernsehturm ligger en bar som har happy hour varje dag mellan kl. 14 och 16, det finns även en restaurang som serverar både lunch och middag. Inte nog med att det inte finns någon annanstans med bättre utsikt över Berlin, men då kulan roterar ett varv per timme ändras utsikten hela tiden.

Alexanderplatz ligger i stadsdelen Mitte, vilket faktiskt betyder ”mitten”, och både U-Bahn och S-Bahn stannar där. Det är enkelt att ta sig dit oavsett var i Berlin man befinner sig.


Andra sevärdheter i Berlin


Hotell nära Alexanderplatz

Se alla 1 542 boenden nära Alexanderplatz
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 585 kr
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Mitte ligger fem minuters promenad från Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt och Konzerthaus Berlin. Checkpoint Charlie och Checkpoint Charlie Museum ligger också tio minuter härifrån. Stadtmitte U-Bahn och Stadtmitte Stationn ligger inom fem minuters gångavstånd.

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz 641 kr
  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
    
   3.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Mitte ligger tio minuters promenad från Torstrasse och Alexanderplatz. Berliner Fernsehturm och DDR-Museum ligger också 2 km härifrån. Alexanderplatz U-Bahn ligger på 7 minuters gångavstånd och till Schillingstrasse U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz 1 021 kr
   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Alexanderplatz 7, Berlin, BE
     
    4.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil i Mitte ligger tio minuters promenad från Alexanderplatz och Berliner Fernsehturm. Rotes Rathaus (Röda rådhuset) och DDR-Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Alexanderplatz U-Bahn och Berlin Alexanderplatz station ligger inom fem minuters gångavstånd.

    Select Hotel Berlin The Wall 631 kr
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Mitte ligger nära Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse och Checkpoint Charlie Museum. Gendarmenmarkt och Potsdamer Platz ligger också en kvarts promenad härifrån. Stadtmitte U-Bahn och Kochstrasse U-Bahn ligger inom fem minuters gångavstånd.

     Holiday Inn Berlin - Centre Alexanderplatz 639 kr
     Holiday Inn Berlin - Centre Alexanderplatz

     Holiday Inn Berlin - Centre Alexanderplatz

     Theanolte-Baehnisch-Strasse 2, Berlin, BE
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Mitte ligger tio minuters promenad från Torstrasse och Alexanderplatz. Berliner Fernsehturm och Hackescher Markt ligger också en kvarts promenad härifrån. Alexanderplatz U-Bahn ligger på 5 minuters gångavstånd och till Schillingstrasse U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

      Hotel Indigo Berlin – Alexanderplatz 743 kr
      Hotel Indigo Berlin – Alexanderplatz

      Hotel Indigo Berlin – Alexanderplatz

      Bernhard-Weiss-Str. 5, Berlin, BE
        
       4.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i boutique-stil i Mitte ligger fem minuters promenad från Torstrasse och Alexanderplatz. Berliner Fernsehturm och Hackescher Markt ligger också en kvarts promenad härifrån. Alexanderplatz U-Bahn ligger på 5 minuters gångavstånd och till Schillingstrasse U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

       H4 Hotel Berlin Alexanderplatz 747 kr
       H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

       H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

       Karl Liebknecht Strasse 32, Berlin, BE
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Mitte ligger tio minuters promenad från Torstrasse, Alexanderplatz och Berliner Fernsehturm. DDR-Museum och Hackescher Markt ligger också en kvarts promenad härifrån. Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn och Berlin Alexanderplatz station ligger inom fem minuters gångavstånd.

        H2 Hotel Berlin Alexanderplatz 698 kr
        H2 Hotel Berlin Alexanderplatz

        H2 Hotel Berlin Alexanderplatz

        Karl-Liebknecht-Strasse 32, Berlin, BE
          
         2.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Mitte ligger fem minuters promenad från Torstrasse och Alexanderplatz. Berliner Fernsehturm och DDR-Museum ligger också en kvarts promenad härifrån. Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn och Berlin Alexanderplatz station ligger inom fem minuters gångavstånd.