Arnhem

Reseguide
Arnhem
Arnhem ligger i östra Nederländerna och här finns det något att göra för alla, till exempel ett barnvänligt zoo, utmärkt shopping samt oräkneliga museer och andra kulturella sevärdheter.

Arnhem är en charmig stad nära den tyska gränsen, ett perfekt resmål att spendera en weekend i. Här kan du kombinera shopping med kulturella aktiviteter och ta det lugnt på någon av de många uteserveringarna på sommaren. Arnhem har även ett fint zoo och ligger väldigt nära Veluwe, så du kan enkelt kombinera din stadsresa med friluftsaktiviteter.

Arnhem omnämns första gången på 800-talet, vilket gör den till en av de äldsta städerna i Nederländerna. Även om en stor del av staden förstördes under andra världskriget klarade sig en del historiska byggnader och monument. Staden har också ett utbrett tunnelsystem från medeltiden. Under din weekend i Arnhem kan du nu besöka tunnlarna, då de återigen öppnat efter att under många år varit stängda för en omfattande renovering.

Du kan upptäcka tunnelsystemet Historische kelders månghundrade prakt på egen hand eller tillsammans med en guide. Om du vill få en vacker utsikt över staden ska du ta hissen högst upp i tornet i Sint-Eusebiuskerk, stadens största kyrka.

Ett måste under shoppingturen är Modekwartier, som är ett kvarter med exklusivt mode och exklusiv design av utvalda designer. Burgers’ Zoo är ett perfekt ställe att ta med barnen till, och så är även Nederlands Openluchtmuseum (Nederländernas friluftsmuseum). Skulle du vilja komma bort från stadens jäkt och larm hittar du Nationaal Park De Hoge Veluwe ett stenkast bort.

Arnhem har fyra tågstationer. Du tar dig enkelt till de olika platserna med stads- eller regionbuss. Arnhem är inte särskilt stort, så du kan även utforska staden till fots. Strosa genom de smala gränderna, kolla in de pittoreska torgen och ta en tur ut i den omgivande naturen.

Du kan enkelt resa till Arnhem med tåg från varje stad i Nederländerna. Det är även enkelt att ta sig hit om du åker runt i Nederländerna med bil. Du kan parkera bilen vid ditt hotell, på gatan eller i ett parkeringshus mot en liten kostnad.

Res till Arnhem och njut av kulturen och naturen som den här skiftande och underbara lilla staden har att erbjuda.

Var kan jag bo i Arnhem?

Default Image

Markt

Om du ska tillbringa lite tid i Markt är Markt och Arnhems stadsteater några av de främsta sevärdheterna.

Markt
Default Image

Stationsplein

När du är i Stationsplein kan du planera in ett besök till Markt och Arnhems stadsteater, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Stationsplein
Default Image

Noordoostelijk van Schaarsbergen

Om du ska tillbringa lite tid i Noordoostelijk van Schaarsbergen är Burgers Zoo och Nederlands Openluchtmuseum några av de främsta sevärdheterna.

Noordoostelijk van Schaarsbergen
Default Image

Graaf Ottoplein en omgeving

När du är i Graaf Ottoplein en omgeving kan du planera in ett besök till Arnhems stadsteater och Markt, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Graaf Ottoplein en omgeving