Avesta

Hotell i Avesta

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Billiga hotell i Avesta

Treehouse Magpies Nest
Forsbo 5, Avesta, Dalarnas län
2 640 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
Treehouse Magpies Nest
Cabin Lilly of the Valley
Forsbo 5, Avesta, Dalarnas län
813 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
Cabin Lilly of the Valley
Fishermans Cottage - One Bedroom Cottage, Sleeps 2
2 Bedroomed Apartment
Forsbo 5, Avesta, Dalarnas län
1 346 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
2 Bedroomed Apartment
One Bedroom Studio - One Bedroom House, Sleeps 2
1 217 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
One Bedroom Studio - One Bedroom House, Sleeps 2
One Bedroom Studio
3.5 out of 5
Forsbo 5, Avesta, Dalarnas län
1 190 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
One Bedroom Studio
Best Western Nya Star Hotel
3 out of 5
Markustorget 1, Avesta
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
1 122 kr
per natt
13 dec. - 14 dec.
3.5/5Bra! (178 recensioner)

"Det låg central och det var god frukost. Trist att personalen inte kunde svara på våra frågor, hotellet car slitet och obemannat på nätterna. Svårt att få tillgång till gym."…"

Recension från 17 juni 2019

Best Western Nya Star Hotel
Best Western Fagersta Brukshotell
3.5 out of 5
Blomstervagen 1, Fagersta
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
766 kr
per natt
22 nov. - 23 nov.
3.8/5Bra! (194 recensioner)

"Mycket trevlig personal. Dock var det extremt dålig ventilation i rummet och även på hela våningsplanet. Luften stod helt still vilket påverkade sömnen."…"

Recension från 4 aug. 2019

Best Western Fagersta Brukshotell
Fishermans Cottage
3 out of 5
Forsbo 5, Avesta, Dalarnas län
990 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
Fishermans Cottage
Bjurfors Hotell & Konferens
3.5 out of 5
Bjurfors 25, Avesta
1 345 kr
per natt
19 nov. - 20 nov.
4.2/5Mycket bra! (98 recensioner)

"Lätt att hitta. Enkla och trevliga rum. Fräsch frukost. Ombonad och trevlig matsal. God middag, rejäla portioner."…"

Recension från 15 feb. 2019

Bjurfors Hotell & Konferens
Hittar du inte det du letar efter?
Se alla tillgängliga boenden i Avesta
Visa alla boenden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Reseguide: Hotell Avesta

Hotell Avesta: Alldeles vid Dalälven i södra Dalarna ligger vackra Avesta. Staden är nog mest känd som järnvägsknut och bruksort, men vid ett besök lär man snabbt känna fler sidor. Här finns massor att upptäcka och det finns gott om hotell och boenden av olika slag och i alla prisklasser.

Länken till norra Sverige

När du kommer till Avesta hälsas du välkommen av världens största dalahäst. Den är hela 13 meter hög och visar att här börjar Dalarna. Här börjar också norra Sverige och Dalälven som rinner genom Avesta brukar markera gränsen mellan norrländsk natur och södra Sveriges natur. Runt Avesta finns såväl norrländsk skog och älvlandskap som ekar, askar och bördiga jordbruksmarker.

Spännande sevärdheter i Avesta

En av Avestas mest kända – och udda – sevärdheter är Avesta Visentpark. Visenten är en släkting till den amerikanska bisonoxen och kallas även europeisk bison. Det är rejäl bjässe på upp till 900 kg och historien om hur det hamnade visenter i Avesta är rätt intressant. På 1930-talet ägdes Avesta Jernverk – som hade visenten som symbol – av den store industrimagnaten Axel Ax:son Johnson. När han fick veta att visenten var nära att utrotas pratade han med sin vän Alarik Behm som var chef för Skansen och erbjöd sig att ta hand om några av deras visenter. Sedan dess har närmare 300 visentkalvar fötts i parken och bidragit till ett framgångsrikt avelsprojekt. Idag lever ett 30-tal djur i Avesta Visentpark.

Axel Ax:son Johnson var även initiativtagare till en annan av Avestas attraktioner – Avesta Myntmuseum. Här visas Sveriges mynthistoria från vikingatid till nutid. Museets största sevärdhet är världens tyngsta mynt – 10-dalern – som är ett enormt kopparmynt som väger hela 19,7 kg. Dessa mynt tillverkades på 1600-talet i Avesta i många tusen exemplar, men de allra flesta har smälts ned eller försvunnit sedan dess så det finns bara ett fåtal kvar.

Gillar man museer rekommenderas även ett besök på Karlfeldtsgården strax utanför Avesta. Det är författaren och nobelpristagaren Erik Axel Karlfeldts barndomshem som numera har byggts om till museum. Inne i själva Avesta finns också Carl Jularbo Museum som är ett museum över dragspelskungen Calle Jularbo.

Bo i eller i närheten av Avesta

Såväl inne i själva Avesta som i närområdet finns flera trevliga hotell som passar perfekt oavsett om du är på semester eller reser i arbetet. Förutom vanliga hotell finns även hotell- och konferensanläggningar och mer lantliga boenden.

Avesta är ett mycket trivsamt samhälle som man snabbt blir förtjust i. Det är trevligt att promenera i Gamla Byn, vars äldsta hus är från 1630-talets brukssamhälle, eller längs den vackra Dalälven som rinner rakt igenom staden. I Avesta finns dessutom gott om trevliga restauranger och kaféer, flera med vacker utsikt över Dalälven.

Väljer man att bo utanför själva Avesta, i en by eller ett samhälle i närområdet, får man uppleva den härliga naturen och atmosfären i södra Dalarna. Runt Avesta finns inte mindre än 13 naturreservat som skapats för att skydda den unika naturen i mötet mellan norr och söder.

Hotellbokning: Avesta

Sök efter hotell som passar dig i Avesta; du hittar snabbt och enkelt övernattning på ett lyxigt eller billigt hotell i Avesta med någon av våra sökfunktioner:

  • Använd kartan för att hitta hotell i de områden i Avesta som du föredrar.
  • Använd filtren för att välja specifika områden, faciliteter eller hotellkedjor. Du kan även välja stjärngradering, från enkla 1-stjärniga hotell till 5-stjärniga lyxhotell.
  • Ange dina resedatum för att se våra bästa erbjudanden och billiga hotell i Avesta när du planerar att resa.

På Expedia kan du även boka flyg till Avesta. Du kan få ännu mer rabatt om du bokar någon av våra paketresor till Avesta, så se till att spara genom att boka hotell och flyg samtidigt. Du kan också boka hyrbil i Avesta på Expedia.

Fler resealternativ

De senaste recensionerna av våra hotell i Avesta