Det kan finnas reserestriktioner för Brasilien med anledning av covid-19.

BrasiliaBrazil

I Brasília i Brasiliens dynamiska federala distrikt finns stora idéer och futuristiska miljöer, mångsidiga monument och fenomenala byggnader av Oscar Niemeyer. 

Distrito Federal och den urbana huvudstaden Brasília har länge varit symboler för hopp och mänskliga framsteg i Brasilien. Under en resa till Distrito Federal får du besöka den eleganta staden Brasília, vars korta historia är fylld av fascinerande personer, arkitektoniska mästerverk och en påtaglig framtidstro.

En av höjdpunkterna för dem som planerar resor till Distrito Federal är att utforska Brasílias nymodigheter. Staden är byggd enligt ritningar som liknar formen av ett flygplan. Viktiga regeringsbyggnader och kulturella sevärdheter har placerats ut längs avenyn Eixo Monumental som bildar själva flygplanskroppen, medan bostadsområden och shoppingdistrikt är utspridda över ”vingarna”.

Börja din vistelse i staden i centrala Brasília, där du får se många viktiga historiska monument under din rundtur. Minnesmärket Memorial JK hyllar Juscelino Kubitschek, den president som såg till att bygga denna nya brasilianska huvudstad på 1950-talet. Inte långt därifrån ligger Santuario Dom Bosco, ett minnesmärke till det helgon som drömde om den futuristiska stad som lade grunden till Brasília.

Se hur denna dröm förverkligades under en rundtur bland stadens mästerliga byggnader, varav de flesta har designats av Oscar Niemeyer. Besök den symboliska öppna platsen Praça dos Três Poderes och se det ståtliga Itamaratypalatset nära de glittrande tornen som är Brasiliens nationalkongress. Andra sevärdheter som du inte får missa är Planaltopalatset och Brasílias katedral, med sin oförglömliga runda konstruktion.

Stanna till och ät lunch i den stora stadsparken Parque da Cidade, där öppna ytor och en charmig sjö inramar lekplatser och nöjesparker där barnen kan ha roligt. Upptäck Brasílias kulturella distrikt och få en lugn stund på Nationalbiblioteket eller besök de informativa utställningarna på Nationalmuseet. Gå upp i det närliggande tv-tornet, därifrån får du den bästa utsikten över staden.

Åk med Brasílias många busslinjer som passerar genom centralstationen Rodoviária eller ropa till dig en taxi för att åka till stränderna vid sjön Paranoá vid solnedgången. Slå dig ner på en bar eller en restaurang i Distrito Federal och njut av den slående vackra utsikten över Juscelino Kubitschek-bron medan du filosoferar lite över denna stad som byggts på drömmar.

Videoreseguide till Brasilia

Var ska man bo i Brasilia?

O Teatro Nacional Cláudio Santoro som visar modern arkitektur

Asa Norte

Shoppingen och krogarna är några av de saker som gör Asa Norte så speciellt. Passa på att besöka Lago do Paranoá eller Brasilia köpcenter när du ändå utforskar området.

Asa Norte
Santuário Dom Bosco som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och interiörer

Asa Sul

Du kommer säkert uppskatta shoppingen när du besöker Asa Sul. Santuário Dom Bosco är en viktig sevärdhet, och du kan ta dig runt från 108 South tunnelbanestation eller 106 South tunnelbanestation om du vill se mer av staden.

Asa Sul
Brasilia som visar modern arkitektur, ett monument och en stad

Eixo Monumental

Shoppingen och krogarna är några av höjdpunkterna i Eixo Monumental. Passa på att besöka Brasiliens nationalkongress eller Planalto-palatset när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Centralstation för att ta dig runt i staden.

Eixo Monumental
Setor Hoteleiro Norte

Setor Hoteleiro Norte

Setor Hoteleiro Norte uppskattas för ölbryggerierna. Om du vill åka på sightseeing i området kring O Complexo Cultural da República kan du inkludera Mane Garrincha-stadion eller Brasilia köpcenter i planeringen.

Setor Hoteleiro Norte
Mane Garrincha-stadion presenterar modern arkitektur

Setor Noroeste

Om du ska tillbringa lite tid i Setor Noroeste är Mane Garrincha-stadion och Lago do Paranoá några av de främsta sevärdheterna.

Setor Noroeste

Topphotell i Brasilia

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
B Hotel Brasilia
B Hotel Brasilia
4 out of 5
SHN, QUADRA 05 Lote L, Bloco J, Brasilia
Priset är 721 kr per natt

Detta hotell i Setor Hoteleiro Norte ligger mindre än 2 km från Brasilia köpcenter, Mane Garrincha-stadion och Sarah Kubitscheks sjukhus. Amerikanska ambassaden ...

4.6/5Exceptional! (221 recensioner)
Utan charm

"En o-charmig stad med ett o-charmigt hotell Trevlig personal, mycket bra frukost. En härlig takterrass med pool. Rummen kala och sterila. Dålig takbelysningen och inga sänglampor"…"

Recension från 12 nov. 2019

B Hotel Brasilia
Comfort Suites Brasilia
Comfort Suites Brasilia
3.5 out of 5
Shn Quadra 04 Bloco D, Brasilia, DF
Priset är 378 kr per natt

Detta hotell i Asa Norte ligger mindre än 2 km från Brasilia köpcenter, Sarah Kubitscheks sjukhus och Mane Garrincha-stadion. Amerikanska ambassaden ligger 3,5 ...

4.2/5Excellent! (984 recensioner)

"Considerando a pandemia, o atendimento foi muito bom. criticas ao café da manha que veio em quantidade reduzida. Já obtive melhores resultados em estadias anteriores."…"

Recension från 23 juli 2020

Comfort Suites Brasilia
Windsor Plaza Brasilia
Windsor Plaza Brasilia
5 out of 5
SHS Qd. 05 Bl. H, Brasilia, DF
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 581 kr per natt

Detta hotell i lyxstil i Asa Sul ligger en kvarts promenad från Pátio Brasil Shopping och Sarah Kubitscheks sjukhus. Mane Garrincha-stadion och Amerikanska ambassaden ...

4.5/5Wonderful! (620 recensioner)
avslappnad

"Den var lugn och skön. Bra service. Är nöjd."…"

Recension från 2 mars 2017

Windsor Plaza Brasilia

Populära sevärdheter i Brasilia

Mane Garrincha-stadion
Bild av Mane Garrincha-stadion

Mane Garrincha-stadion

Se sportstjärnor och internationella artister på den här toppmoderna nationalstadion, som är en av Brasiliens största arenor.

Brasiliens nationalkongress
Bild av Brasiliens nationalkongress

Brasiliens nationalkongress

Lägg lite tid på att utforska huvudstadens regeringsdistrikt, som bjuder på intressant historia, informativa rundturer och fantastisk arkitektur. 

Planalto-palatset
Bild av Planalto-palatset

Planalto-palatset

Titta på den moderna stilen och enkla elegansen och få en fascinerande inblick i regeringspolitiken på kontoret där Brasiliens viktigaste person arbetar.

City Park
Bild av City Park

City Park

Ta med barnen till detta stora, öppna parkområde i Brasílía, där det finns lekparker, en nöjespark och gångvägar för långa promenader.

Itamaraty-palatset
Bild av Itamaraty-palatset

Itamaraty-palatset

Gå på en rundtur i utrikesministeriet i Brasília, se konstverk och ett av de arkitektoniska mästerverken i Distrito Federal.

Juscelino Kubitschek-bron
Bild av Juscelino Kubitschek-bron

Juscelino Kubitschek-bron

Vare sig du fotograferar, promenerar eller kör in i staden ska du inte missa ett av de främsta byggnadsverken i en stad som även i övrigt har storslagen arkitektur. 

Städer nära Brasilia

Nationalbiblioteket som inkluderar modern arkitektur och en stad

O Complexo Cultural da República

Itamaraty-palatset som inkluderar ett slott, en damm och modern arkitektur

Plano Piloto