Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

BrasilienSydamerika

Makalös natur, otaliga stränder och en oemotståndlig partystämning gör Brasilien till ett av Sydamerikas vackraste och mest spännande länder.

Brasilien är inte som något annat land i Sydamerika. Upptäck det som gör Brasilien unikt: praktfullheten och färgrikedomen i det stora landets natur, djurliv, städer och karnevaler. Lär dig mer om kolonialarvet i det enda sydamerikanska land som koloniserades av Portugal. Avskilda öar och vita sandstränder väntar på att bli upptäckta längs den 750 mil långa Atlantkusten.

Känn pulsen i Rio de Janeiro, där du hittar Sockertoppen, Ipanema och Copacabana. Utforska sanddynerna i Natal och upplev den afrobrasilianska kulturen i Salvador. Surfa längs stränderna i Florianópolis eller vandra längs gatorna i Paraty, en vackert bevarad stad från kolonialtiden. Du kan surfa, paddla kanot eller snorkla vid vackra öar som till exempel Fernando de Noronha, Ilha do Catimbau eller Ilha Grande. Öluffa bland öarna vid Costa Verde.

Det finns även många natursevärdheter inåt landet. Spana efter anakondor, kajmaner, jaguarer eller vildsvin på våtmarksområdet och savannen i Pantanal. Följ med på en vandringstur eller flodkryssning genom Amazonas djungler och regnskogar. Upptäck vattenfall, flodstränder, grottor och intressanta klippformationer när du vandrar i nationalparkerna Chapada Diamantina och Chapada dos Veadeiros. Häpnas över de fantastiska Iguaçúfallen, 275 olika vattenfall som ligger längs den argentinska gränsen.

Besök São Paulo, en pulserande stad känd för konstgallerier, marknader och nattliv. Planera in ett besök i den specialbyggda huvudstaden Brasília och de traditionella barerna, eller ”botecos”, i Belo Horizonte. Om du hellre vill ta det lite lugnare väntar parkerna i miljövänliga Curitiba.

Missa inte chansen att uppleva brasilianarnas lekfulla sida som kommer till sin rätt under festivalerna, däribland den kända karnevalen som hålls ungefär en månad före påsk samt nyårsfirandet Réveillon. Slut dig till folkmassorna i Rio de Janeiro eller besök en lokal karneval i Olinda eller Recife.

Eftersom Brasilien är så omfattande tar det tid att resa runt, och många besökare väljer att fokusera på vissa regioner. Det är relativt lätt att ta sig runt, tack vare lågprisflyg och ett stort nätverk med pålitliga långfärdsbussar. Oavsett vilken region du besöker kommer du att upptäcka en fascinerande blandning av färger, kulturer, rytmer och landskap.

Populära städer i Brasilien

Barra da Tijuca som visar en strand såväl som en stor grupp av människor
Rio de Janeiro
Beach View, Hav och Utsikt

…"

Saker att besöka

 • Baía de Guanabara
 • Copacabana Beach
 • Avenida Atlantica
Sao Paulos stadsteater som visar teaterscener och interiörer
São Paulo
Museum, Konst och Kulturell aktivitet

…"

Saker att besöka

 • Paulista Avenue
 • Ibirapuera-parken
Farol da Barras strand som inkluderar en solnedgång, en fyr och kustutsikter
Salvador
Beach View, Museum och Livemusik

…"

Saker att besöka

 • Mercado Modelo
 • Baía de Todos os Santos
Prainha strand presenterar kustutsikter, en strand och en kuststad
Buzios
Beach View, Surfing och Naturpark

…"

Saker att besöka

 • Itajuru kanal
 • Geriba-stranden
Vitoria
Vitoria
Småbåtshamn, Skog och Unescolistad plats

…"

Saker att besöka

 • Praia do Canto
Itajai presenterar järnvägsobjekt och en stad
Itajai
Beach View, Vandring och Landsbygd

…"

Saker att besöka

 • Bombinhas strand

Populära sevärdheter i Brasilien

0

Brasilien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: