Brasilien

Reseguide
Barra da Tijuca som inkluderar en strand såväl som en stor grupp av människor
Makalös natur, otaliga stränder och en oemotståndlig partystämning gör Brasilien till ett av Sydamerikas vackraste och mest spännande länder.

Brasilien är inte som något annat land i Sydamerika. Upptäck det som gör Brasilien unikt: praktfullheten och färgrikedomen i det stora landets natur, djurliv, städer och karnevaler. Lär dig mer om kolonialarvet i det enda sydamerikanska land som koloniserades av Portugal. Avskilda öar och vita sandstränder väntar på att bli upptäckta längs den 750mil långa Atlantkusten.

Känn pulsen i Rio de Janeiro, där du hittar Sockertoppen, Ipanema och Copacabana. Utforska sanddynerna i Natal och upplev den afrobrasilianska kulturen i Salvador. Surfa längs stränderna i Florianópolis eller vandra längs gatorna i Paraty, en vackert bevarad stad från kolonialtiden. Du kan surfa, paddla kanot eller snorkla vid vackra öar som till exempel Fernando de Noronha, Ilha do Catimbau eller Ilha Grande. Öluffa bland öarna vid Costa Verde.

Det finns även många natursevärdheter inåt landet. Spana efter anakondor, kajmaner, jaguarer eller vildsvin på våtmarksområdet och savannen i Pantanal. Följ med på en vandringstur eller flodkryssning genom Amazonas djungler och regnskogar. Upptäck vattenfall, flodstränder, grottor och intressanta klippformationer när du vandrar i nationalparkerna Chapada Diamantina och Chapada dos Veadeiros. Häpnas över de fantastiska Iguaçúfallen, 275olika vattenfall som ligger längs den argentinska gränsen.

Besök São Paulo, en pulserande stad känd för konstgallerier, marknader och nattliv. Planera in ett besök i den specialbyggda huvudstaden Brasília och de traditionella barerna, eller ”botecos”, i Belo Horizonte. Om du hellre vill ta det lite lugnare väntar parkerna i miljövänliga Curitiba.

Missa inte chansen att uppleva brasilianarnas lekfulla sida som kommer till sin rätt under festivalerna, däribland den kända karnevalen som hålls ungefär en månad före påsk samt nyårsfirandet Réveillon. Slut dig till folkmassorna i Rio de Janeiro eller besök en lokal karneval i Olinda eller Recife.

Eftersom Brasilien är så omfattande tar det tid att resa runt, och många besökare väljer att fokusera på vissa regioner. Det är relativt lätt att ta sig runt, tack vare lågprisflyg och ett stort nätverk med pålitliga långfärdsbussar. Oavsett vilken region du besöker kommer du att upptäcka en fascinerande blandning av färger, kulturer, rytmer och landskap.

Populära städer i Brasilien

Centro Cultural Banco do Brasi som visar gatuliv och historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
São Paulo
Museer, Konst och Kultur
Upplev denna enorma och mångkulturella stad, besök religiösa byggnader eller träna på din portugisiska med lokalbefolkningen på nattklubbar eller i skuggiga parker.

Saker att besöka

 • Rua 25 de Marco
 • Sala São Paulo-konserthallen
 • Paulista Avenue
Rio de Janeiro presenterar en solnedgång, berg och kustutsikter
Rio de Janeiro
Stränder, Hav och Naturlandskap
Fira brasiliansk kultur i sambans födelsestad och njut av den fantastiska naturen precis utanför dörren.

Saker att besöka

 • Museu do Amanhã
 • Copacabana Beach
 • Playa de Ipanema
Salvador som inkluderar en solnedgång, en administrativ byggnad och al fresco-restauranger
Salvador
Stränder, Museer och Levande musik
Åk till avslappnande Salvador och upplev stränder, monument och museer.

Saker att besöka

 • Flamengo-stranden
 • Mercado Modelo
 • Lacerda-hissen
Curitiba som visar historisk arkitektur och gatuliv
Curitiba
Opera, Kultur och Turer
Se det europeiska inflytandet på denna välmående brasilianska stad när du utforskar dess historiska hjärta, spännande arkitektur och vidsträckta parker.

Saker att besöka

 • Rua 24 horas
 • Oscar Niemeyer-museet
 • Curitibas botaniska trädgård
Tamandare presenterar kustutsikter, tropisk natur och en sandstrand
Recife
Stränder, Kultur och Museer
Fly undan till Recife! Upplev kultur, stränder och teatrar.

Saker att besöka

 • Praia de Muro Alto
 • Maracaipe strand
 • Praia de Merepe
Campinas som inkluderar gatuliv och historiska element såväl som en liten grupp av människor
Campinas
Kyrkor, Katedraler och Kultur
Fly undan till Campinas! Upplev kyrkor, kultur och teatrar.

Saker att besöka

 • UNICAMP Universidade Estadual de Campinas
 • Lagoa do Taquaral

Populära sevärdheter att besöka

Brasilien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: