Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Cassis
Reseguide

Cassis presenterar en marina, kustutsikter och en kuststad

Se den lugnare och mindre utvecklade sidan av Côte d'Azur i fiskebyn Cassis. Här erbjuds ett brett utbud av sevärdheter och aktiviteter.

Den vackra hamnen och de godisfärgade stugorna vid havet gör Cassis till en charmig plats att resa till. Använd staden som utgångspunkt för att utforska kusten som är känd för sina vackra ”calanques”, vikar och grottor omgivna av kalkstensklippor.

Området kring Cassis har varit bebott sedan förhistorisk tid. Bevisen hittar du i Cosquergrottan, där det finns grottmålningar som tros vara från 27 000 f.Kr. Grottan liggen strax över två mil från Cassis, men den ligger till stor del under vatten och tillåter därför inga besökare.

Under din semester i Cassis ska du passa på att promenera bort till Calanque de Port-Miou, den vik som ligger längst österut och närmast staden. Om du vill ha en utmaning kan du istället vandra de fyra timmarna till den mer avlägsna och otroligt vackra Calanque d’En-Vau. Vill du se vikarna utan att anstränga dig så mycket kan du ta en båt från Cassis hamn.

Om du är ute efter att se den vackra kustnaturen ska du hyra en bil och köra längs med Route des Crêtes. Vägen går österut från Cassis och erbjuder en spektakulär utsikt över det turkosa vattnet och klipporna, vilket gör den till en av världens vackraste kuststräckor.

Om målet med din resa till Cassis istället är att koppla av på stranden ska du prova Plage de la Grande Mer, som ligger vid stadens hamn. Du kan också promenera bort till den söta klapperstensstranden Plage du Bestouan, som utmärkts med Blå Flagg.

I centrum kan du sedan prova en av de charmiga lokala restaurangerna och smaka på viner från regionen och den traditionella franska fiskgrytan bouillabaisse. På onsdag och fredag morgon kan du köpa lokala delikatesser på Cassis marknad på Place Baragnon.

Cassis ligger bara 30 minuters bilresa från Marseille. Under juli och augusti kan en del vandringsleder i området vara avstängda på grund av risken för skogsbränder.

Bästa tiden att resa till Cassis är under tidig eller sen sommar, då vädret är behagligt och det är färre människor som står i vägen för den vackra utsikten.

Royal Cottage
Royal Cottage
3 out of 5
6 Avenue 11 Novembre, Cassis, Bouches-du-Rhône
Priset är 2 156 kr per natt mellan 25 juni och 25 juni
Detta hotell nära stranden ligger tio minuters promenad från Massif des Calanques och Cassis Beach. Calanques nationalpark ligger 2 km härifrån. Cassis station ...
4.2/5Excellent! (214 recensioner)
"Kom under lågsäsong, ej riktigt uppdaterat på rummet, men skön säng, läget mysigt, säkert vackert o topp på sommaren. TV, spis o kyl så möjlighet att äta på rummet. Lås till uteplats bör bytas ut, endast en skruv som stopp. Mycket avkopplande o trevligt läge"

Recension från 24 mars 2019

Royal Cottage
The Originals Boutique, Hôtel Cassitel, Cassis Port
The Originals Boutique, Hôtel Cassitel, Cassis Port
2 out of 5
Place Clemenceau, Cassis, Bouches-du-Rhône
Priset är 962 kr per natt mellan 27 juni och 27 juni
Detta hotell i centrala Cassis ligger nära Massif des Calanques och Cassis Beach. Calanques nationalpark ligger 2 km härifrån.
3.9/5Good! (308 recensioner)
Fint rum
"Perfekt rum med fantastiskt läge och bra städning. Fransk frukost hade också det man kan önska."

Recension från 29 juli 2018

The Originals Boutique, Hôtel Cassitel, Cassis Port
Hôtel Particulier Cassis
Hôtel Particulier Cassis
10 Avenue Augustin Isnard, Cassis
Priset är 2 429 kr per natt mellan 2 juli och 2 juli
Denna lägenhet ligger mitt i Cassis, tio minuters promenad från Cassis hamn, St Michel-kyrkan och Cassis Beach. Calanque de Port Miou och Calanque de Port Pin ...
4.8/5Exceptional! (31 recensioner)
Superbe
"Superbe endroit, très bel appartement avec tout le confort, idéalement placé. On y reviendra"

Recension från 11 mars 2021

Hôtel Particulier Cassis
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Cassis

Toppaktiviteter i Cassis

Städer nära Cassis