Cesky Krumlov

Reseguide
Cesky Krumlov presenterar en å eller flod och en stad

Under en resa till Český Krumlov, perfekt för en weekend, kan du strosa längs charmerande gator kantade av medeltida monument och stämningsfulla barer i den här sagostaden vid floden Moldau.

Ett magnifikt slott blickar ut över Český Krumlov, en stad som minner om Tjeckiens glansdagar under medeltiden och renässansen. Utforska de labyrintliknande gatorna på en historisk plats som står under UNESCO:s beskydd. Beundra den romantiska charmen hos de flera hundra år gamla kyrkorna, gångbroarna, trädgårdarna och den slingrande floden Moldau.

Hjärtat i Český Krumlov är den fascinerande gamla stadsdelen, ett av UNESCO:s världsarv, belägen i en flodkrök. I dess centrum ligger Náměstí Svornosti, ett kullerstenstorg som ramas in av ståtliga borgarhus. Följ labyrinten av trånga gränder till sevärdheter som St. Vituskyrkan och Jakoubekhuset. Fördjupa dig i århundraden av lokalhistoria på moldavitmuseet, tortyrmuseet och regionmuseet i Český Krumlov. Se Wien-konstnären Egon Schieles verk på Egon Schiele-konstcentret.

I den gamla stadsdelen bjuds du på underhållning i nästan varje gathörn, kaféerna fortsätter ut på trottoarerna och på de mysiga barerna kan du smaka på det lokala ölet. Vid floden kan du ägna dig åt att paddla kajak, åka båt eller dyka samtidigt som du har utsikt över stadens vackra takåsar.

Gå över en av gångbroarna i norra delen av den gamla stadsdelen till 1200-talsslottet Český Krumlov. Gör ett besök i de praktfulla salarna och den orörda barockträdgården och titta ned i en vallgrav där det funnits björnar sedan 1700-talet. Promenera längs den vackra Latrángatan och besök marionettmuseets dockutställningar. Delta i en guidad rundtur på Eggenberg-bryggeriet.

På andra sidan floden från gamla stan sett ligger Městskýparken där du kan koppla av en solig dag. I närheten kan du besöka ett museum över fotoateljén Seidel och St. Vituskyrkan.

Åk hit medan någon av stadens festivaler pågår, som exempelvis barockkonstfestivalen i september. Titta på återuppföranden av medeltida evenemang under firandet av den fembladiga rosen i juni. Lyssna på kammarmusik, opera och filharmoniska konserter under den internationella musikfestivalen i juli.

Det tar 4 timmar att nå Český Krumlov i tjeckiska Sydböhmen med tåg från Prag. Med sin milda sommar och vackra snötäckta vinter är Český Krumlov som en miniatyrversion av huvudstaden.

Hotel EBERSBACH
Hotel EBERSBACH
4 out of 5
Široká 77, Cesky Krumlov, South Bohemia, 381 01
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 177 kr per natt mellan 24 maj och 25 maj
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Cesky Krumlov. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,6/5 Exceptional! (140 recensioner)
"Súper súper limpio excelente desayuno y muy céntrico Extra clean excellent services I recommend"

Recension från 27 okt. 2021

Hotel EBERSBACH
Hotel Grand
Hotel Grand
4 out of 5
Namesti Svornosti 3, Cesky Krumlov, 381 01
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 765 kr per natt mellan 24 maj och 25 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Cesky Krumlov. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. De populära ...
4,4/5 Excellent! (540 recensioner)
"Jättefina rum och mycket bra service!"

Recension från 14 juni 2021

Hotel Grand
Hotel OLDINN
Hotel OLDINN
4 out of 5
Námestí Svornosti 12, Cesky Krumlov, 38101
Priset är 912 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Cesky Krumlov. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
4,6/5 Exceptional! (33 recensioner)
"Just don’t like the area around the hotel when you back at late night"

Recension från 20 apr. 2022

Hotel OLDINN
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residence Muzeum Vltavinu
Residence Muzeum Vltavinu
3 out of 5
Panská 19, Cesky Krumlov, 381 01
Priset är 591 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Cesky Krumlov. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster ...
4,4/5 Wonderful! (59 recensioner)
Suitable for backpackers
"In the centre of old town. Walkable distance to all sightseeing attractions. Suitable for backpacker. There is a small kitchen in the room. Beware of the building do not have elevator. The reception is open from 9:00am to 6:00pm. The room must be check out before 10:00am otherwise extra fee."

Recension från 9 sep. 2021

Residence Muzeum Vltavinu
Castle View Apartments
Castle View Apartments
4.5 out of 5
Šatlavská 140, Cesky Krumlov, 381 01
Priset är 831 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta lägenhetshotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Cesky Krumlov. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar ...
4,5/5 Wonderful! (115 recensioner)
"Super friendly hosts. Can’t think of a better location for everything"

Recension från 8 maj 2022

Castle View Apartments
Villa Harmony
Villa Harmony
3 out of 5
192 T. G. Masaryka, Cesky Krumlov, 381 01
Priset är 801 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Cesky Krumlov. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och kök. De populära sevärdheterna Krumlov slott och ...
5/5 Exceptional! (2 recensioner)
"Muito bom! Recomendo"

Recension från 4 jan. 2022

Villa Harmony
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Cesky Krumlov

Toppaktiviteter i Cesky Krumlov

Städer nära Cesky Krumlov