Det kan finnas reserestriktioner för Italien med anledning av covid-19.

CivitavecchiaItaly

Promenera runt en antik fästning, se kryssningsfartyg åka förbi eller shoppa och ät middag på de typiska romerska gatorna i denna livliga gamla stadsdel.

Trots att Civitavecchia i teorin är en del av storstadsområdet Rom, är det i själva verket en liten by på ett berg vid havet. Förutom en pittoresk kuststad är det också Roms hamn. Hamnen byggdes under det första århundradet av kejsaren Trajanus. Civitavecchia betyder gammal stad och sjuder av historia och romersk kultur.

Börja ditt besök i Civitavecchia med att ta en titt på Forte Michelangelo som dominerar hamnen. Fästningen är döpt efter den världsberömda italienska renässanskonstnären Michelangelo som designade en del av den. Trots att du inte kan gå in i fästningen är den värd ett besök i de pittoreska omgivningarna.

Från fästningen kan du promenera över Piazza della Vita och längs den palmkantade strandpromenaden. Stanna till för ett dopp i havet på Pirgo-stranden eller bara koppla av på en solstol i skuggan av ett parasoll för att komma undan hettan. Ät lunch med utsikt över havet på en av de många barerna eller restaurangerna.

Fortsätt att upptäcka Civitavecchia med att strosa runt på de historiska gatorna. Sätt dig en stund under ett träd på det kullerstensbelagda Piazza Antonio Fratti och se hur lokalborna går förbi. Gå in i Civitavecchias katedral och beundra den religiösa konsten och njut av lugnet.

Ta en tur upp i bergen och utforska Terme Taurine, historiska termalbad som användes av romarna. Informationsskyltar förklarar badens och de tillhörande byggnadernas historia. Terme Taurine är omgivet av grönska och erbjuder också en storslagen utsikt över kusten och landsbygden.

Tillbaka i staden kan du klä upp dig och ge dig ut i den varma medelhavskvällen som en lokalbo. Atmosfären blir nästan magisk när Civitavecchias invånare fyller gatorna för att umgås och tar en bit mat eller en drink på en av de många lokala barerna och kaféerna. Testa det världsberömda italienska köket med ett glas lokalproducerat vin.

Många passerar bara igenom Civitavecchia från sitt kryssningsfartyg till tågstationen för att åka in till Rom. Men Civitavecchia är mycket mer än bara en hamn, så stanna lite längre för att njuta av allt som detta charmiga område har att erbjuda.

Topphotell i Civitavecchia

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hotel Baia Del Sole
Hotel Baia Del Sole
3 out of 5
Via Daniele Rossi, Civitavecchia
Priset är 551 kr per natt mellan 1 okt. och 2 okt.

Detta hotell i Civitavecchia ligger 2,2 km från Necropoli Etrussca della Banditaccia och 3,3 km från Port of Civitavecchia. Civitavecchias arkeologiska nationalmuseum ...

3.3/5 (6 recensioner)

"Struttura molto bella. Personale gentile. Ottimo servizio. Pulizia purtroppo scarsa. Camere datate e servizi igienici/ docce sporche."…"

Recension från 23 aug. 2020

Hotel Baia Del Sole
Hotel San Giorgio
Hotel San Giorgio
4 out of 5
Viale Garibaldi, 34, Civitavecchia, RM
Priset är 934 kr per natt mellan 21 sep. och 22 sep.

Detta hotell i centrala Civitavecchia ligger tio minuters promenad från Port of Civitavecchia och Forte Michelangelo. Taurines bad och Terme della Ficoncella ...

3.9/5Very Good! (679 recensioner)

"DET VAR ETT GANSKA SLITET HOTEL. SÄNGARNA INTE SÅ BEKVÄMA. GANSKA ENKEL FRUKOST. LÄGET VAR MYCKET BRA. SKICKAT"…"

Recension från 30 sep. 2019

Hotel San Giorgio
Mercure Civitavecchia Sunbay Park Hotel
Mercure Civitavecchia Sunbay Park Hotel
4 out of 5
Via Aurelia Sud -km 68 750, Civitavecchia, RM
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 566 kr per natt mellan 21 sep. och 22 sep.

Detta familjevänliga hotell i Civitavecchia ligger mindre än 5 km från Necropoli Etrussca della Banditaccia och Port of Civitavecchia. Civitavecchias arkeologiska ...

3.8/5Good! (390 recensioner)
Sämsta restaurangen i Italien?

"Restaurangen var en fullständig katastrof. Kall gammal potatis, ljummen pommes. Bad om olivolja till salladen, på tredje försöket kom servitören med en liten påse med olivolja, hmmm i Italien???"…"

Recension från 16 juli 2019

Mercure Civitavecchia Sunbay Park Hotel

Populära sevärdheter i Civitavecchia

Port of Civitavecchia
Bild av Port of Civitavecchia

Port of Civitavecchia

Civitavecchia har en fin småbåtshamn som heter Port of Civitavecchia. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta område som är känt för sina restauranger.

Castello Odescalchi
Bild av Castello Odescalchi

Castello Odescalchi

Bracciano har en spännande historia som du kan utforska när du besöker Castello Odescalchi. Sjöstranden lockar till härliga promenader i området, och du kan även njuta av landsbygden.

Braccianosjön
Bild av Braccianosjön

Braccianosjön

Bege dig ut i naturen vid Braccianosjön på din resa runt Lake Bracciano. Sjöstranden lockar till härliga promenader och du kan njuta av landsbygden i detta romantiska område.

Toppaktiviteter i Civitavecchia

Hop-on/hop-off-tur i Rom med hamnkryssningstransfer
Bild av Hop-on/hop-off-tur i Rom med hamnkryssningstransfer

Hop-on/hop-off-tur i Rom med hamnkryssningstransfer

660 kr
Per vuxen
Privat minibuss: Civitavecchias hamn
Bild av Privat minibuss: Civitavecchias hamn

Privat minibuss: Civitavecchias hamn

2 064 kr
Per vuxen
78 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Privat minivan: Civitavecchias hamn
Bild av Privat minivan: Civitavecchias hamn

Privat minivan: Civitavecchias hamn

1 909 kr
Per vuxen
74 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Städer nära Civitavecchia

Santa Marinella

Santa Marinella

Tarquinia presenterar mat

Tarquinia