Lazio

Italien
Bomarzo presenterar en stad och ett hus
Se var gladiatorer kämpade i dödlig kamp, vandra genom en skog, koppla av på en strand och åk skidor i bergen i den här centrala italienska regionen.

På din semester till Lazio kan du se vidsträckta områden på landsbygden, antika romerska palats och medeltida orter uppe på kullar. Regionen gränsar till Tyrrenska havet och är fullt av historiska skatter liksom snötäckta berg, skogar och kustresorter.

Lazio var vaggan i det romerska riket. Allt började i Rom, den eviga staden. Rom har en rik blandning av arkitektoniska stilar, däribland några av de mest berömda byggnaderna i världen. Besök Colosseum, Pantheon, Castel Sant’Angelo och lämningar av tempel, valv och basilikor i Forum Romanum. Här finner du även Petersplatsen och Vatikanen, hjärtat i den katolska världen.

Om du är intresserad av romersk historia, kan du på din resa till Lazio besöka andra antika platser i regionen. Ta en tur till Hadrianus villa i Tivoli, kejsar Hadrianus sommarbostad. Promenera genom lämningar från Ostia Antica, vilket var det antika Roms hamnstad.

Före romarna beboddes Lazio av etruskerna. Spåren från deras civilisation finns kvar i regionen. Besök nekropolen i Monterozzi i Tarquinia och den antika platsen för en etruskisk stad i Parco Naturalistico Archeologico di Vulci.

Olika landskap gör Lazio till en underbar destination för utomhusälskare. Vandra genom skogen, runt våtmarker och förbi kustnära sjöar i Il Parco nazionale del Circeo. Titta efter vilda djur i regionalparken Castelli Romani. Det här området med skyddad mark sträcker sig mellan antika orter, arkeologiska ruiner och medeltida slott.

Koppla av på strandrestorter och kuststäder längs Lazios långa kustlinje, däribland Sperlonga och Gaeta. På vintern kan du åka till bergen och skidresorter som Monte Livata och Campo Staffi.

Du reser till Lazio genom att flyga till någon av de två huvudflygplatserna i Rom. Res till regionens antika platser och skidresorter med lokala buss- och tågtjänster, eller upptäck regionen i din egen takt med en hyrbil.

Populära städer i Lazio

Forum Romanum som inkluderar ett tempel eller plats för dyrkan, ett monument och historisk arkitektur
Rom
Historisk, Katedraler och Museer
En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Saker att besöka

  • Pantheon
  • Piazza Navona
  • Colosseum
Orte som inkluderar åkrar
Viterbo
Historisk, Slott och Katedraler
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: justify; font: 11.0px Calibri; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}På din semester i Viterbo får du uppleva områdets landskap med böljande kullar täckta av tät skog, vingårdar och olivträd som sträcker sig ända ner till Maremmakusten.

Saker att besöka

  • Viterbos katedral
  • Palazzo dei Papi
Latina
Latina
Trädgårdar, Universitet och Nöjesparker
Avslappnande Latina väntar: universitetsstämning, nöjesparken, stränder och mycket mer!

Saker att besöka

  • Palmarola
Civitavecchia presenterar en stad och en hamn eller havsbukt
Civitavecchia
Utflykter, Hamnar och Hav
Promenera runt en antik fästning, se kryssningsfartyg åka förbi eller shoppa och ät middag på de typiska romerska gatorna i denna livliga gamla stadsdel.
Tivoli
Tivoli
Historisk, Trädgårdar och Världsarv
Inte långt från Rom ligger den pittoreska staden Tivoli, som kombinerar konst och kultur med historiska monument och vacker natur.
Santa Marinella
Santa Marinella
Utsikt mot stranden, Hav och Utflykter
Upplev avslappnande Santa Marinella: havsutsikt, stränder, historiska sevärdheter och mycket mer!