Colombia

Reseguide
Taganga-stranden som inkluderar en hamn eller havsbukt, en kuststad och en sandstrand
Böljande berg, grönskande djungler, tropiska öar, städer från kolonialtiden och en välkomnande lokalbefolkning gör Colombia till ett alldeles särskilt resmål.

Detta spännande land besitter en enorm geografisk och kulturell mångfald. Du kan koppla av på stränder som kantas av palmer, vandra genom kaffeplantager, spana efter vilda djur i den frodiga regnskogen och uppleva den livliga kulturen. Colombia ligger i Sydamerikas nordvästra hörn, där det blickar ut över Karibiska havet och Stilla havet.

I Colombias samhällen och städer får du en glimt av landets historia och kultur. Huvudstaden Bogotá är berömd för sin gamla stadsdel från kolonialtiden, La Candelaria, och det pulserande nattlivet. Res till Colombia och lär dig dansa salsa så att du kan delta i karnevalen i Cali. Besök konstgallerierna och parkerna i Medellín, som fått smeknamnet Den eviga vårens stad. Upptäck monument från kolonialtiden och delta i det traditionella firandet av Semana Santa (påsken) i Popayán. Utforska platser som finns med på Unescos världsarvslista i historiska Mompox.

Ge dig ut på äventyr i Colombias otroligt vackra landskap. Boka ett weekendpaket till San Gil i Anderna där du kan prova på forsränning och skärmflygning. Vandra till glaciärsjöar och snötäckta berg i Parque Nacional El Cocuy. Upptäck Colombias kaffeodlingskultur på en vandring genom de pittoreska plantagerna i Zona Cafetera. Följ med på en flerdagsvandring till de magnifika ruinerna som grävts ut i Ciudad Perdida (Den förlorade staden).

I den sydöstra delen utgör Letica en inkörsport till djungeln och regnskogarna i den colombianska delen av Amazonas. Upplev Colombias cowboykultur på slätterna i den östliga regionen Orinoquía. Ta dig till de uråldriga gravarna i Tierradentro på hästryggen.

Colombia är det enda landet i Sydamerika som har kust mot både Stilla havet och Karibiska havet. Du hittar kristallklart vatten och orörda stränder i Santa Marta, Tanganga och det karnevalälskande Barranquilla. Beundra porten från kolonialtiden i Cartagena och besök de fantastiska öarna Islas del Rosario. På de karibiska öarna San Andrés och Providencia är dykningen och snorklingen av högsta klass. Tillbringa en weekend vid Bahía Solano med att spana efter knölvalar.

Efter åratal av oroligheter anses det nu förhållandevis säkert att resa till Colombia. Du möts av förbättrad säkerhet och en infrastruktur med goda transportmöjligheter och utmärkt turistservice. Colombianer har rykte om sig att vara ett av Sydamerikas vänligaste folk, och besökare får ett varmt mottagande.

Populära städer i Colombia

Monserrate presenterar stillsam natur, ett hus och berg
Bogotá
Restauranger, Shopping och Museer
Bogotá är en kolossal stad uppe bland bergen. Stadens kultur- och fritidsaktiviteter erbjuder mångsidig underhållning med en spännande sydamerikansk touche.

Saker att besöka

 • Plaza de Bolivar
 • Guldmuseet
 • Nationalmuseum
Cartagena
Cartagena
Utsikt mot stranden, Historisk och Levande musik
Dags att resa! Upptäck de historiska sevärdheterna, monumenten och stränderna i Cartagena.

Saker att besöka

 • Ayala Center
 • Klocktorn
 • Bocagrande-stranden
Taganga-stranden som inkluderar en hamn eller havsbukt, en kuststad och en sandstrand
Santa Marta
Utsikt mot stranden, Avkoppling och Natur
Den västindiska fiskestaden Santa Marta har formligen exploderat till ett turistparadis med vita sandstränder, en förlorad stad och en skogsbeklädd nationalpark.

Saker att besöka

 • Parque de los Novios
 • Santa Marta-katedralen
 • Rodadero-stranden
Plaza Boteros skulpturpark som inkluderar en kyrka eller katedral, ett torg och historisk arkitektur
Medellin
Shopping, Barer vid poolen och Kaféer
Upptäck konst, innovation och naturlig skönhet i ”Den eviga vårens stad”, en undangömd pärla i Andernas dalar.

Saker att besöka

 • Plaza Botero
 • Medellins botaniska trädgård
Barranquilla
Barranquilla
Restauranger, Shopping och Barer vid poolen
Kom iväg till Barranquilla! Upplev livemusiken, barerna och underhållningen.

Saker att besöka

 • Parque Venezuela
Cali
Cali
Shopping, Underhållning och Levande musik
Kom iväg till Cali! Upplev kaféerna, livemusiken och underhållningen.

Colombia

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: