Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

ColoradoUSA

Höga berg, utförsåkning, och populära sevärdheter som Pikes Peak och Garden of the Gods... Upptäck Colorado, ett familjevänligt resmål som också är känt för sin shopping.

Bergen lockar många att resa till Colorado både under vintern och sommaren, men delstaten har också mycket annat att erbjuda.

När du är på semester i Colorado får du inte missa ett besök huvudstaden Denver, även känd som ”Mile High City” eftersom den ligger 1 mile (1 609 meter) över havet. Tack vare det läget har staden ett mycket behagligt sommarklimat, och goda möjligheter för vandring och skidåkning finns i Klippiga bergen mindre än en timmes bilresa därifrån. Det är lätt att utforska centrala Denver tack vare de kostnadsfria turistbussarna och den långa gågatan 16th Street Mall. Här finns kulturella sevärdheter som botaniska trädgården, naturvetenskapliga museet, konstmuseet, djurparken och symfoniorkestern, för att bara nämna några. Den sportintresserade kan se matcher på elitnivå i amerikansk fotboll, basket, baseball, hockey och fotboll.

Här finns också en av landets största skidorter, Breckenridge Ski Resort, med fem toppar och över 180 pister. Numera lockar orten turister året om med en rad olika sommaraktiviteter i Breck Summer Fun Park. Ta en tur med linbanan BreckConnect Gondola till bergstoppen och se om du vågar kasta dig nedför den hisnande kälkbanan på 760 meter (finns både i en vinter- och en sommarversion). Du kan också välja att komplettera ditt besök med aktiviteter som mountainbike, vandring, klättring, ziplining eller en tur på Segway.

Aspen och Vail är stora skidorter som erbjuder allt från tuffa utmaningar till familjebackar. Här kan du ta skidlektioner, shoppa i butikerna, avnjuta gourmetmiddagar och uppleva den häftiga after ski-stämningen. Att resa till Colorado behöver inte vara något du bara gör en gång: här finns nämligen över 20 skidorter att avverka!

Bland de många bergen i Colorado finns över 50 stycken som är högre än 14 000 fot (4 267 meter), vilket har gjort området populärt bland ambitiösa bergsklättrare. I närheten av Colorado Springs kan du besöka Pike’s Peak som är 4 302 meter över havet. Från utsiktspunkten bland kan du skåda ut över de blånande majestätiska berg och böljande gyllene sädesfält som inspirerade Katharine Lee Bates att skriva en dikt som senare blev en populär sång, America the Beautiful. På platsen finns en minnestavla över dikten och författaren.

Populära städer i Colorado

Denver som visar affärsdistrikt
Denver
Sport, Teater och Livemusik

…"

Saker att besöka

 • Denver Art Museum
  Denver Art Museum
 • Red Rocks Amphitheater
  Red Rocks Amphitheater
 • Denver Zoo
  Denver Zoo
Colorado Springs som visar en ravin eller kanjon och utsikter såväl som en stor grupp av människor
Colorado Springs
Berg, Trädgård och Universitet

…"

Saker att besöka

 • Garden of the Gods
  Garden of the Gods
 • US Air Force Academy
  US Air Force Academy
 • Pikes Peak
  Pikes Peak
Aspen Mountain presenterar camping, landskap och stillsam natur
Aspen
Skidåkning inomhus, Berg och Vandring

…"

Saker att besöka

 • Aspen Mountain
  Aspen Mountain
 • Buttermilk Mountain
  Buttermilk Mountain
 • Aspen Highlands
  Aspen Highlands
Boulder som inkluderar båtkörning, en sjö eller ett vattenhål och en solnedgång
Boulder
Shopping, Berg och Universitet

…"

Saker att besöka

 • Pearl Street Mall
  Pearl Street Mall
Crested Butte Mountain Resort som visar berg och en liten stad eller by
Crested Butte
Skidåkning inomhus, Berg och Vandring

…"

Saker att besöka

 • Crested Butte Mountain Resort
  Crested Butte Mountain Resort
Fort Collins presenterar ett torg och utomhuskonst
Fort Collins
Universitet, Berg och Cyklar

…"

Saker att besöka

 • Fort Collins Museum of Discovery
  Fort Collins Museum of Discovery