Costa RicaMexiko och Centralamerika

Klättra upp på en vulkan, ägna dig åt fågelskådning eller slå dig bara ner och koppla av vid stränderna längs Stilla havet och Karibiska havet.

Costa Rica har ett fantastiskt mångsidigt ekosystem, några av världens bästa stränder och härligt väder året runt. Landet har kust mot två stora hav, aktiva vulkaner och fem olika typer av skog. Det har i flera årtionden varit ett populärt resmål inom eko- och äventyrsturism.

Costa Rica ligger i Centralamerika, mellan Nicaragua och Panama, men har lyckats undkomma mycket av den politiska turbulensen i regionen. I detta land känner man starkt för miljöfrågor och nästan 25 procent av landytan har utnämnts till nationalparker eller reservat.

Vandra uppför en aktiv vulkan, se orörda laguner och titta på massor av exotiska djur och växter. Om du känner dig äventyrlig kan du cykla mountainbike, åka längs en zipline eller ägna dig åt forsränning. Naturälskare känner sig som hemma i Costa Rica. Här finns flera distinkta topografiska regioner och mycket varierande vädermönster, vilket skapar en biologisk mångfald som man inte hittar på så många ställen i världen.

Här kan du besöka flera olika typer av skog, bland annat molnskog, som ofta är täckt i ett lager med lågt belägna moln, och förstås regnskog, som är känd för sina omfattande regnfall och sin fuktiga vegetation. Spana efter apor, sengångare och några av de flera hundra fågel- och reptilarter som lever i området.

Vandra till stranden för att koppla av i solen eller surfa på vågorna. Avkopplad stämning får du uppleva i Montezuma, medan du hittar fina restauranger i Tamarindo och nattklubbar, barer och restauranger med havsläge i Jacó och Dominical. Huvudstaden San José är mer utvecklad och urban. Surfare ska bege sig till vattnet vid Centrala Stillahavskusten och Guanacaste. Res gärna över till landets karibiska sida, där hittar du avskilda och nästan orörda stränder. Du får se hur skogen går hela vägen ner till sanden och får möjlighet att se massor av olika djur.

Namnet Costa Rica betyder den rika kusten. Som ett av de grönaste, säkraste och mest avkopplande resmålen i Centralamerika lever landet verkligen upp till sitt namn.

Populära städer i Costa Rica

San Jose presenterar stillsam natur och regnskog
San Jose
Shopping, Museum och Vulkan

…"

Saker att besöka

  • Poas Volcano nationalpark
    Poas Volcano nationalpark
La Fortuna
Vulkan, Het källa och Natur

…"

Quepos
ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Natur och Djurliv

…"

Dominical
Natur, Djungel och Vandring

…"

Jaco
ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Avslappning och Tur

…"

Cartago
Avslappning, Vulkan och Natur

…"

Populära sevärdheter i Costa Rica

Manuel Antonio nationalpark
Bild av Manuel Antonio nationalpark

Manuel Antonio nationalpark

Det finns mycket att se och göra i Manuel Antonio nationalpark, med till exempel annat populära sevärdheter som Playa Manuel Antonio.

Tortuguero nationalpark
Bild av Tortuguero nationalpark

Tortuguero nationalpark

Upptäck kuststaden Tortuguero nationalpark: parker, regnskogar, och sevärdheter som Tortuguero nationalparkskontor och Barra del Colorados nationella viltreservat.

Nationalparken Arenal Volcano
Bild av Nationalparken Arenal Volcano

Nationalparken Arenal Volcano

Upptäck det romantiska resmålet Nationalparken Arenal Volcano: en vulkan, fågelskådning, och populära sevärdheter som La Fortunas vattenfall och Vulkanen Arenal .

Poas Volcano nationalpark
Bild av Poas Volcano nationalpark

Poas Volcano nationalpark

La Paz-vattenfallen och City Mall är två av toppsevärdheterna runt Poas Volcano nationalpark.

Nationalteatern
Bild av Nationalteatern

Nationalteatern

Kolla in Morazan-parken och Parque Nacional - två av de populäraste sevärdheterna runt Nationalteatern, som också är känt för sina museer och sina teatrar.

Vulkanen Irazus nationalpark
Bild av Vulkanen Irazus nationalpark

Vulkanen Irazus nationalpark

San Pedro Mall är en av de populäraste sevärdheterna kring Vulkanen Irazus nationalpark.