Eisenach

Reseguide
Wartburg slott presenterar historisk arkitektur
Boka din resa till Eisenach för att uppleva den pittoreska stad där både kompositören Johann Sebastian Bach och reformisten Martin Luther en gång levde.

Eisenach är en charmerande småstad i Thüringen som är alldeles fullspäckad av historisk kuriosa.

Stadens centrum ståtar med massor av öppna platser. Utforska Karlsplatz, som skapar en länk mellan Nikolaikirche och Nikolaitor, stadens enda överlevande stadsport, eller promenera på marknadstorget, som omges av Georgenkirche, rådhuset och slottet Wartburg. Det stadsslott som ligger norr om marknadsplatsen härrör från 1750-talet och beboddes ofta av Goethe under åren som Weimars premiärminister på 1770-talet. Eisenachs rådhus var tidigare en vinkällare innan det antog sin nya skepnad mot slutet av 1500-talet. Trots att byggnaden ådrog sig omfattande skador under andra världskriget har den renoverats och fungerar fortfarande som administrativt centrum.

Detta är Martin Luthers hemstad. Den timmerklädda byggnad som kallas för Lutherhaus var hans hem under skoltiden på slutet av 1400-talet. Idag kan du besöka huset, som fungerar som museum och visar upp utställningar om Luthers leverne och lära.

Detta är dock inte stadens enda sevärdhet med koppling till Luther. På Karlsplatz kan du beundra en stor staty av Martin Luther, vilken dedicerades 1896 till att markera 375-årsjubileet för hans ankomst till slottet. Eisenachs kanske mest populära destination, slottet Wartburg, är den plats där Martin Luther översatte Nya testamentet till tyska detta var inte den första översättningen av bibeln, men det blev snabbt den mest välkända och utspridda versionen. Slottet står på ett 410 meter högt stup sydväst om staden, och det upptogs på Unescos världsarvslista år 1999.

Det var även i Eisenach som kompositören Johann Sebastian Bach föddes 1685 och tillbringade sina första tio levnadsår. Du kan lära dig mer på populära museet Bachhaus, som beskriver hans liv genom olika utställningar. Detta är ännu en påminnelse om Eisenachs utomordentliga bidrag till tysk kulturhistoria.

Hotel Glockenhof Eisenach
Hotel Glockenhof Eisenach
4 out of 5
Grimmelgasse 4, Eisenach
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen