Thuringia

Tyskland
Herzogin Anna Amalia Bibliothek som inkluderar interiörer och historiska element
Thüringens vackra skogar, höga berg och mysiga medeltida städer erbjuder mängder av aktiviteter för dig som är ute efter en typisk tysk upplevelse.

Thüringen ligger i centrala Tyskland och är en av landets bäst bevarande hemligheter. Resor till Thüringen bjuder på en relativt lugn destination som passar dig som är ute efter natur, historia och arkitektur. Passa på att besöka de medeltida städerna och se hur kända tyskar som Goethe och Marx har påverkat området.

Erfurt är den största staden och huvudstaden i Thüringen, och är full av medeltida arkitektur som berättar om områdets historia. Erfurter Doms klocktorn är ett av de största från medeltiden. Besök även den välbevarade fästningen Zitadelle Petersberg som har en europeisk barock stil. Du kan köpa lokalt hantverk på den långa bron Krämerbrücke, som är full av butiker och restauranger. Ta dig även upp till toppen av Ägidienkirche i närheten för att få en panoramautsikt över stadens korsvirkeshus. Gildehaus kända avbildningar av dygderna kan du se på torget Fishmarkt.

Besök även den tidigare delstatshuvudstaden Weimar under din weekend i Thüringen. Här kan du promenera längs floden Ilm på det stora palatset Weimarer Stadtschloss mark. På Bauhaus-Universität startade Walter Gropius sin inflytelserika designrörelse.

Endast en liten bit bort ligger Jena, där du hittar Friedrich-Schiller-Universität. I den botaniska trädgården kan du bland annat få se jättenäckrosor. Ta sedan hissen upp i Jentower, vilket är en skyskrapa från socialisttiden och som har en vacker utsikt över dalen. På Zeiss-Planetarium kan du istället utforska rymden genom både musikaliska och informationsrika föreställningar.

För att uppleva den vackra naturen är bästa sättet att köra genom delstaten. Du kan vandra längs Rennsteig, vilken är en känd vandringsled som går genom skogen Thüringer Wald. Om din resa till Thüringen går på vintern kan du åka skidor i Oberhof.

Thüringens största internationella flygplats ligger i Erfurt. Du kan även bila för att ha tillgång till egen bil att utforska landskapet med. Det är också lätt att ta sig runt i området med buss eller spårvagn. Försök lära dig lite tyska innan du åker. Thüringen får relativt få turister jämfört med andra områden i Tyskland, så engelsktalande personer är mindre vanligt.

Thüringen är ett av Tysklands äldsta områden och är en fröjd att besöka.

Populära städer i Thuringia

Stadtkirche St Peter und Paul presenterar en kyrka eller katedral och nattliv
Weimar
Historisk, Museer och Teatrar
Museer, palats, parker, trädgårdar, kyrkor och minnesmärken illustrerar det rika kulturarv som denna stad är känd för.

Saker att besöka

  • Bauhausmuseet
  • Herzogin Anna Amalia Bibliothek
  • Goethe-Nationalmuseum
Erfurt presenterar historiska element, gatuliv och ett torg
Erfurt
Shopping, Affärsresor och Teatrar
Boka din resa till Erfurt, Thüringens huvudort, för att uppleva en historisk handelsstad med anor från medeltiden, med massor av vackra byggnader som minner om svunna tider.

Saker att besöka

  • Krämerbrücke
  • Katedralen i Erfurt
  • Zitadelle Petersberg
Eisenach som visar historiska element och blommor
Eisenach
Historisk, Slott och Museer
Boka din resa till Eisenach för att uppleva den pittoreska stad där både kompositören Johann Sebastian Bach och reformisten Martin Luther en gång levde.

Saker att besöka

  • Wartburg slott
  • Drachenschlucht
    </