Erfurt

Reseguide
Erfurt som visar historiska element, nattliv och al fresco-restauranger
Boka din resa till Erfurt, Thüringens huvudort, för att uppleva en historisk handelsstad med anor från medeltiden, med massor av vackra byggnader som minner om svunna tider.

Erfurt ligger nära Tysklands geografiska centrum och har under lång tid varit en av landets viktigaste platser. Stadens smala gator bjuder på oräkneliga exempel av medeltida tysk arkitektur, från vackra hus till ståtliga kyrkor.

I den mer än tusenåriga staden hittar du Tysklands förbundsdomstol, ett stort universitet samt domkyrkan Erfurter Dom och Europas äldsta bevarade synagoga.

Du kan fortfarande se en del av stadens kulturarv, med en medeltida stadskärna som består av traditionella trähus och ett flertal gotiska kyrkor. Utforska katedralen och Severikirche med utsikt mot stadens främsta torg, som används vid alla sorters marknader, som julmarknaden i december. Beundra Erfurts unika bro Krämerbrücke, som kantas på båda sidor av timmerklädda byggnader och sträcker sig över Breitstrom i floden Gera. Bron byggdes redan 1117 och idag huserar främst hantverkare och antikvarier i dess butiker. Utforska Zitadelle Petersberg, en enorm barock fästning som spanar ut över staden från sitt läge på kullen Petersberg. Erfurts synagoga byggdes omkring år 1100 och tros vara Europas äldsta bevarade synagoga. Den har nyligen omvandlats till ett museum, där du kan utforska fasta utställningar om Erfurts skatt, en samling med mynt och smycken som tillhörde stadens judar, vilka gömde dem under digerdödens härjningar på 1340-talet. Skatten upptäcktes i en vägg i ett av Erfurts hus år 1998.

Förutom alla kända sevärdheter finns det massor att hitta på i staden många bokar resor till Erfurt för att besöka den botaniska trädgården i Egapark, se en opera eller pjäs på nyrenoverade Erfurt Theater eller bara koppla av vid Wenigemarkt, en av stadens många öppna platser.

Var kan jag bo i Erfurt?

Krämerbrücke som visar en å eller flod och historiska element såväl som ett par

Erfurt Altstadt

Erfurt Altstadt är känt för shoppingen, och du kan besöka berömda sevärdheter som Gildehaus och Krämerbrücke.

Erfurt Altstadt
Default Image

Brühlervorstadt

Brühlervorstadt är känt för krogarna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Egapark Erfurt och Theatre Erfurt.

Brühlervorstadt
Default Image

Ermstedt

Besök sevärdheter i närheten, som till exempel German horticultural museum, när du tillbringar tid i Ermstedt med omnejd.

Ermstedt