Federal District

Brasilien
O Teatro Nacional Cláudio Santoro som visar modern arkitektur

Vid en resa till centrala Brasilien kan du se de arkitektoniska underverken i landets huvudstad samt vandra genom nationalparkernas vildmark.

Distrito Federal är en stor region på det brasilianska höglandet där du hittar det arkitektoniska mästerverket Brasília, Brasiliens huvudstad. Under din resa till Distrito Federal kan du utforska fascinerande modernistisk arkitektur, slappna av i vackra parker och segla över en enorm, konstgjord sjö.

Brasília är det populäraste besöksmålet i Distrito Federal. Staden grundades 1960 när regeringen beslutade att flytta huvudstaden från Rio de Janeiro. Brasília byggdes på mindre än fyra år av arkitekterna Oscar Niemeyer och Lúcio Costa. Här finns mycket att se för arkitekturälskare.

Börja på torget Praça dos Três Poderes med de viktigaste regeringsbyggnaderna. Beundra den futuristiska utformningen av den federala högsta domstolen, nationalkongressen och Palácio do Planalto. Här hittar du Brasiliens nationalflagga som sägs vara den största flaggan i världen som är hissad kontinuerligt.

Praça dos Três Poderes ligger i början av den stora centrala avenyn Eixo Monumental som omges av många av stadens mest fascinerande byggnader. Utforska konstutställningarna på Museu Nacional da República som är kupolformat och enligt vissa liknar ett ufo. Ge dig upp till toppen av tv-tornet och beundra utsikten eller besök Brasilia-katedralen, en enastående byggnad utformad med böjda betongkolonner.

När du vill koppla av kan du bege dig till den vackra parken Parque da Cidade i centrala Brasília. Flanera, jogga eller cykla längs stigarna och ha picknick vid sjön. Det finns fler möjligheter till avkoppling vid Paranoá-sjön, en stor konstgjord sjö i stadens östra utkant. Här kan du ägna dig åt vattensporter som segling och vattenskoter.

Ungefär en mil utanför staden ligger Brasílias nationalpark. Vandra genom skog, över ängar och längs åar, och spana efter djur som hjortar, myrslokar och bältdjur.

Du tar dig till Distrito Federal genom att flyga till Brasílias internationella flygplats. Hyrbil är det bästa sättet att ta sig fram, men det finns även kommunala transportmedel till vissa platser, däribland de som är av störst arkitektoniskt intresse.

Populära städer i Federal District

Itamaraty-palatset som inkluderar ett slott, en damm och modern arkitektur
Brasilia
Restauranger, Shopping och Affärsresor
I Brasília i Brasiliens dynamiska federala distrikt finns stora idéer och futuristiska miljöer, mångsidiga monument och fenomenala byggnader av Oscar Niemeyer.

Saker att besöka

  • Nationalbiblioteket
  • Folkets nationalmuseum
  • O Teatro Nacional Cláudio Santoro
Planaltina
Planaltina
På din resa till Planaltina finns det mycket att se och göra.
Lago Sul
Lago Sul
Simning, Löpning och Musikaler
Utforska Lago Sul: musikaler, skridskoåkning, vattenfall och mycket mer!
Gama
Gama
- Shopping
I området kring Gama hittar du sevärdheter som Gama Shopping och Estádio Walmir Campelo Bezerra.
Paranoá
Paranoá
Besök sevärdheter som Lago do Paranoá på din resa till området kring Paranoá.