Finale Ligure

Reseguide
Bild från Expedia
Res till Finale Ligure där gamla museer och kyrkor berättar kuststadens fascinerande historia.

Resor till Finale Ligure passar naturentusiaster som vill utforska klippiga bergstoppar och vackra stränder. Kulturälskare har också hamnat rätt - här finns en vacker gammal stadskärna omgiven av medeltida murar. Det milda och stabila klimatet gör området till en av pärlorna på den italienska Rivieran.

Den trivsamma staden är sammansatt av tre mindre delar. Finalmarina och Finalpia ligger på kusten och Finalborgo döljer sig längre inåt land.

Stränderna är tveklöst huvudattraktionen och här finns gott om plats för besökare att koppla av. Om du har med dig familjen på din resa till Finale Ligure kan det vara värt att åka till Baia dei Saraceni. Den avskilda bukten ligger öster om staden. Vattnet är kristallklart och eftersom det är långgrunt anses det vara en bra badplats. Gör Spiaggia di Varigotti till nästa stopp på din paketresa till Finale Ligure.

När du känner dig färdig med strandäventyren kan du utforska stadens alla hemligheter. Strosa ner för den palmkantade boulevarden i Finalmarina och leta efter fina souvenirer i shoppingcentret. Sedan kan du gå vidare till Finalpia och besöka benediktinklostret.

Slutligen är det muromgärdade medeltidskvarteret Finalborgo väl värt ett besök. Här ligger 1600-talskyrkan Collegiate San Biagio och det arkeologiska museet Museo Archeologico del Finale. Bland annat kan du se fossiler som upphittats i områdets grottor, samt spännande gamla keramikföremål.

Har du tid för fler upplevelser ligger Noli sju kilometer härifrån och är en av Italiens vackraste medeltidsstäder. Ge dig ut på någon av de långa cykellederna eller prova på bergsklättring. Om du vill ha en mer avkopplande semester kanske en lugn vandring kan locka.

Genoa Cristoforo Colombo Airport ligger 45 minuter väster om staden för dig som kör bil. Annars är det smidigt att åka runt med tåg. Du kommer inte att ångra dina paketresor till Finale Ligure - här erbjuds en oslagbar blandning kulturhistoria, vacker natur och läcker mat.

Hotel San Giuseppe
Hotel San Giuseppe
3 out of 5
Via G A Silla 8, Finale Ligure, SV
Priset är 1 093 kr per natt mellan 17 juni och 18 juni
1 093 kr
per natt
17 juni - 18 juni
Detta hotell med familjevänlig profil har 3 stjärnor och ligger i Finale Ligure. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. ...
7,6/10 Good! (23 recensioner)
"Kids friendly"

Recension från 1 aug. 2023