Billiga flygbiljetter till Amsterdam

Förslag på billiga flygresor till Amsterdam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 1 276 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Lufthansa
Brussels Airlines

Flyg till Amsterdam

Amsterdam är en av Europas mest populära citydestinationer; den holländska huvudstaden lockar varje år miljontals besökare från hela världen med sitt fantastiska utbud av kultur, arkitektur och modern gastronomi, men även ett pulserande nattliv. Man hittar gott om flyg till Amsterdam från framförallt Stockholm och det finns gott om flygförbindelser från de flesta svenska städer via antingen Arlanda eller flygplatser nere på kontinenten; den höga konkurrensen på flygsträckan innebär att man hittar ett brett utbud av billiga flygbiljetter året runt.

Flygresor till Amsterdam från svenska flygplatser

Flyger man från Sverige så hittar man gott om billiga direktflyg från Stockholm Arlanda Airport till Amsterdam Airport med SAS, KLM och Norwegian Air. En flygresa till Amsterdam utan mellanlandningar tar drygt 2 timmar, men om man bokar en flyganslutning med ett stopp så bör man räkna med en flygresa på minst 3 timmar. Resenärer med SAS hittar alltid smidiga anslutningar via Köpenhamn, och man kan även flyga via Frankfurt och München med Lufthansa samt via Paris med Air France. Det är något knepigare att hitta smidiga och snabba flygresor till Amsterdam från andra svenska storstäder så man bör räkna med att flyga via Stockholm eller Köpenhamn om man vill ta sig ned till Amsterdam hyfsat snabbt, smidigt och billigt.

Flyg till Amsterdam Schiphol Airport

Amsterdam Schiphol Airport räknas till en av världens bästa och modernaste flygplatser. Närmare 50 miljoner passagerare passerar flygplatsen varje år, och Schiphol är en viktig flyghubb för en rad flygbolag. Flygplatsen ligger cirka 14 kilometer sydväst om Amsterdam och erbjuder toppmoderna och billiga transportmöjligheter för att röra sig till och från Amsterdam men även andra närorter.

Det enklaste och vanligaste sättet att ta sig till och från Amsterdam är med tåget som kostar cirka 4 euro (andra klass) och avgår var 10:e eller var 15:e minut och tar dig direkt in till Amsterdams centralstation på cirka en kvart. Flygbussen kostar ungefär lika mycket och tar cirka en halvtimme till Amsterdam, men det finns flera regionala busslinjer som är anslutna till Amsterdams flygplats. En taxi till Amsterdams innerstad tar runt 20 minuter (såvida det inte är i rusningstrafik då restiden lätt kan dubblas) och bör inte kosta mer än 40-45 euro. Det finns gott om möjligheter att boka hyrbil i förväg eller direkt på flygplatsen om man planerar att använda bil under sin vistelse i Holland.

En perfekt weekend

Amsterdam är en populär citydestination året runt, men staden visar sig från sin charmigaste sida på våren och hösten, när det behagliga klimatet bäddar för en perfekt weekend med promenader utmed stadens charmiga kanaler och fantastisk shopping. Stadens världsberömda museer såsom Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Hermitage Amsterdam och Anne Franks hus innebär att det finns gott om saker att se och göra innan man gör sig redo att upptäcka stadens nattliv. Stadens storlek, den uppsluppna stämningen och den välkomnande atmosfären i kosmopolitiska Amsterdam gör staden till en perfekt 48-timmarsdestination, i synnerhet om man gillar att upptäcka städer till fots. Bokar du ett boende i Amsterdam är det nämligen en stor chans att de flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd från hotellet.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Amsterdam?
Amsterdam har en flygplats, och den heter Amsterdam (AMS-Schiphol).
Hur långt från centrala Amsterdam ligger Amsterdam (AMS-Schiphol)?
Amsterdam (AMS-Schiphol) ligger omkring 11 kilometer från centrala Amsterdam, så du får räkna med en kort resa för att ta dig in till staden.
Kan jag flyga till Amsterdam?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Amsterdam. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän när du anländer.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Amsterdam?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Amsterdam kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Amsterdam med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Amsterdam kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Amsterdam?
AMS är den enda större flygplatsen i närheten av Amsterdam. Innan du hoppar på flyget dit kanske du vill lära dig lite mer om flygplatsen, såsom att den ligger cirka 11 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Amsterdam?
71 flygbolag flyger till Amsterdam, från 237 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Amsterdam?
KLM, British Airways och Flybe är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder biljetter till Amsterdam. Majoriteten av flygen åker från London, och det är KLM som har flest valmöjligheter på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Amsterdam?
Att organisera en oförglömlig resa till Amsterdam är enkelt när det finns 4 379 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Amsterdam från?
De populäraste flygresorna till Amsterdam avgår från flygplatser i Ashford, Gamla stadskärnan eller London.
Hur lång tid tar flyget till Amsterdam?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Ashford till Amsterdam brukar resan ta 3 timmar och 33 minuter. Flyg från Gamla stadskärnan brukar nå fram på uppemot 2 timmar och 59 minuter. Om du har London som startpunkt är du normalt i luften i ungefär 1 timme och 14 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Amsterdam?
Många vana resenärer vet att man inte ska avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst precis innan avgångsdatumet. Men stanna inte där. Se dig omkring och se om resmålet har flera flygplatser. Flygpriserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du anländer till. Kom även ihåg att jämföra biljettpriser från flera olika flygbolag. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du hittar ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Amsterdam?
Om du inte är väl förberedd kan en flygresa verka besvärlig, men oroa dig inte. Kom bara ihåg att följa de här praktiska tipsen, så kan du inleda din semester i Amsterdam utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, dina resedokument, plånboken samt viktiga mediciner du tar. Utöver detta vill du sannolikt ha någon typ av underhållning under flygresan. Någonting intressant att läsa och en bärbar dator fullpackad med dina favoritprogram är bra alternativ. Om du vill kunna vila en stund kan ett bekvämt nackstöd och ett par öronproppar vara användbara. Slutligen ska du komma ihåg att spara lite plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du kan känna dig på topp när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla stora flaskor med balsam och hårgelé i bagaget du checkar in. Alla vätskor och geler i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som skruvmejslar, och farliga objekt, till exempel tändare och bränsle, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg kan vara så enkel som rätt klädval. Genom att klä dig i lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du kan hålla dig varm om det blir kallt i kabinen. Skor med stilettklackar och badtofflor bör du lämna i ditt incheckade bagage, även om det normalt är ditt favoritpar. Välj istället rymliga skor med plan sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Längre perioder av stillasittande kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som då och då drabbar vissa passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Amsterdam?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Amsterdam mycket smidigare. Här kommer några praktiska tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna snabbt och lätt.

  • Personalen i kontrollen måste först försäkra sig om att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du kan fortsätta igenom. Se till att allt är nära tillhands.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, som jackor och hörlurar. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Under en kort stund måste du klara dig utan digital teknik. Din mobil, din surfplatta och dina övriga elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Vill du resa med din nya parfym eller handkräm? Det går bra. Om behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du förvarar den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse kan du ta med den på flyget.
  • Lätta gympaskor är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Flygbolagen kan inte tillåta att du tar med dig knivar och andra vassa föremål ombord. Om du tvunget måste ha med dem på din semester måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Amsterdam
Ankomstflygplats
Schiphol
IATA-kod för ankomstflygplats
AMS
Destination
Amsterdam
Pris tur-och-retur
1 274 kr

Populära flyg till Amsterdam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 1 276 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Brussels Airlines