Billiga flygbiljetter till Amsterdam

Flyg till Amsterdam

Amsterdam är en av Europas mest populära citydestinationer; den holländska huvudstaden lockar varje år miljontals besökare från hela världen med sitt fantastiska utbud av kultur, arkitektur och modern gastronomi, men även ett pulserande nattliv. Man hittar gott om flyg till Amsterdam från framförallt Stockholm och det finns gott om flygförbindelser från de flesta svenska städer via antingen Arlanda eller flygplatser nere på kontinenten; den höga konkurrensen på flygsträckan innebär att man hittar ett brett utbud av billiga flygbiljetter året runt.

Flygresor till Amsterdam från svenska flygplatser

Flyger man från Sverige så hittar man gott om billiga direktflyg från Stockholm Arlanda Airport till Amsterdam Airport med SAS, KLM och Norwegian Air. En flygresa till Amsterdam utan mellanlandningar tar drygt 2 timmar, men om man bokar en flyganslutning med ett stopp så bör man räkna med en flygresa på minst 3 timmar. Resenärer med SAS hittar alltid smidiga anslutningar via Köpenhamn, och man kan även flyga via Frankfurt och München med Lufthansa samt via Paris med Air France. Det är något knepigare att hitta smidiga och snabba flygresor till Amsterdam från andra svenska storstäder så man bör räkna med att flyga via Stockholm eller Köpenhamn om man vill ta sig ned till Amsterdam hyfsat snabbt, smidigt och billigt.

Flyg till Amsterdam Schiphol Airport

Amsterdam Schiphol Airport räknas till en av världens bästa och modernaste flygplatser. Närmare 50 miljoner passagerare passerar flygplatsen varje år, och Schiphol är en viktig flyghubb för en rad flygbolag. Flygplatsen ligger cirka 14 kilometer sydväst om Amsterdam och erbjuder toppmoderna och billiga transportmöjligheter för att röra sig till och från Amsterdam men även andra närorter.

Det enklaste och vanligaste sättet att ta sig till och från Amsterdam är med tåget som kostar cirka 4 euro (andra klass) och avgår var 10:e eller var 15:e minut och tar dig direkt in till Amsterdams centralstation på cirka en kvart. Flygbussen kostar ungefär lika mycket och tar cirka en halvtimme till Amsterdam, men det finns flera regionala busslinjer som är anslutna till Amsterdams flygplats. En taxi till Amsterdams innerstad tar runt 20 minuter (såvida det inte är i rusningstrafik då restiden lätt kan dubblas) och bör inte kosta mer än 40-45 euro. Det finns gott om möjligheter att boka hyrbil i förväg eller direkt på flygplatsen om man planerar att använda bil under sin vistelse i Holland.

En perfekt weekend

Amsterdam är en populär citydestination året runt, men staden visar sig från sin charmigaste sida på våren och hösten, när det behagliga klimatet bäddar för en perfekt weekend med promenader utmed stadens charmiga kanaler och fantastisk shopping. Stadens världsberömda museer såsom Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Hermitage Amsterdam och Anne Franks hus innebär att det finns gott om saker att se och göra innan man gör sig redo att upptäcka stadens nattliv. Stadens storlek, den uppsluppna stämningen och den välkomnande atmosfären i kosmopolitiska Amsterdam gör staden till en perfekt 48-timmarsdestination, i synnerhet om man gillar att upptäcka städer till fots. Bokar du ett boende i Amsterdam är det nämligen en stor chans att de flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd från hotellet.

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Amsterdam
Destinationens flygplatsSchiphol
IATA-kod för ankomstflygplatsAMS
DestinationAmsterdam
Flygpris1 160 kr

Populära flyg till Amsterdam

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 818 kr för enkelflyg och 1 541 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Lufthansa