Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Amsterdam

Se alla hyrbilar i Amsterdam

Boka hyrbil med Expedia i Amsterdam

Hyra bil i Amsterdam

Välkommen till Nederländernas största stad Amsterdam med alla sina kanaler, pittoreska broar och vindlande gator. Staden är ju känd som en riktig cykelstad, men självklart kan du också hyra bil och åka på utflykt. Det finns mycket att se både i och utanför själva stadskärnan!

Det är enkelt att hyra bil med Expedia. Kommer du med flyg till Amsterdam kan du hämta din hyrbil redan på flygplatsen. Schipol är en stor flygplats, så det finns många biluthyrningsfirmor att välja bland. De har prisvärda bilar i såväl budget- som lyxklass, ja, här finns något för alla. Önskar du extra utrustning som bilbarnstol eller GPS? Inga problem. Svenskt körkort gäller!

Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Om du är här om våren är ett besök på världens största blomsterpark Keukenhof ett måste. Blommande tulpaner, hyacinter och påskliljor i alla möjliga färger – sju miljoner lökar av 800 sorter! Det finns också en intressant utställning om den galna tulpanfeber som rådde här under 1600-talet. Reser du med barn? Kanske vill de gå på skattjakt eller leka tafatt i den stora labyrinten? Parken når du lätt med hyrbil.

Anne Frank

Under andra världskriget gömde sig 13-åriga Anne Frank och hennes familj för nazisterna i ett hus här i Amsterdam under två år. Efter kriget hittades Annes dagbok från den här tiden, den gavs ut i bokform och har blivit en av världens mest lästa böcker. Idag är huset ett museum där man får besöka de trånga rummen och se hur de levde nästan utan någon kontakt med yttervärlden. Här kommer historien nära. Var ute i god tid då många vill besöka museet och utrymmet är begränsat!

Konst och kultur

I Amsterdam finns flera konstmuseer i världsklass. Börja med ett besök på Rijksmuseum där du hittar mästerverk från den holländska storhetstiden som välkända Nattvakten av Rembrandt och Kökspiga som häller upp mjölk av skuggspelets mästare Vermeer. Gå vidare till Van Gogh-museet och beundra den berömda Mandelblom-tavlan med sina vackra färger. Avsluta med ett besök i vad som faktiskt ser ut som ett jättelikt badkar, Stedelijk museum, fyllt med modern konst.

Zaanse Schans – ett levande friluftsmuseum

Om du hyr bil kan en dagsutflykt till Zaanse Schans på den nederländska landsbygden rekommenderas. Här får du uppleva det gamla Holland med väderkvarnar och originalhus samt se på när skomakaren tillverkar träskor och ostmästaren gör ost. Visste du förresten att Holland är det land i världen som har flest väderkvarnar? En gång fanns här 10 000 stycken, idag återstår runt 1 000.

Praktiskt med bil

Är du i Amsterdam å jobbets vägnar? Då kan det vara praktiskt och prisvärt att hyra bil om du ska besöka kunder eller kanske delta i en mässa. Du får enkelt plats med allt material i bilen och kan åka runt i egen takt. Gissa om det känns skönt att sjunka ned på sätet och åka hem till hotellet i Amsterdam efter en lång dag på jobbet?

En resa till Amsterdam lockar med spännande kultur och vackra blommor!

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Amsterdam?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Amsterdam 1,023 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Amsterdam?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Amsterdam 1,105 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Amsterdam?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Amsterdam?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Amsterdam

Utforska Amsterdam med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!