Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Amsterdam

Hyra bil i Amsterdam

Välkommen till Nederländernas största stad Amsterdam med alla sina kanaler, pittoreska broar och vindlande gator. Staden är ju känd som en riktig cykelstad, men självklart kan du också hyra bil och åka på utflykt. Det finns mycket att se både i och utanför själva stadskärnan!

Det är enkelt att hyra bil med Expedia. Kommer du med flyg till Amsterdam kan du hämta din hyrbil redan på flygplatsen. Schipol är en stor flygplats, så det finns många biluthyrningsfirmor att välja bland. De har prisvärda bilar i såväl budget- som lyxklass, ja, här finns något för alla. Önskar du extra utrustning som bilbarnstol eller GPS? Inga problem. Svenskt körkort gäller!

Tulpaner, tulpaner, tulpaner

Om du är här om våren är ett besök på världens största blomsterpark Keukenhof ett måste. Blommande tulpaner, hyacinter och påskliljor i alla möjliga färger – sju miljoner lökar av 800 sorter! Det finns också en intressant utställning om den galna tulpanfeber som rådde här under 1600-talet. Reser du med barn? Kanske vill de gå på skattjakt eller leka tafatt i den stora labyrinten? Parken når du lätt med hyrbil.

Anne Frank

Under andra världskriget gömde sig 13-åriga Anne Frank och hennes familj för nazisterna i ett hus här i Amsterdam under två år. Efter kriget hittades Annes dagbok från den här tiden, den gavs ut i bokform och har blivit en av världens mest lästa böcker. Idag är huset ett museum där man får besöka de trånga rummen och se hur de levde nästan utan någon kontakt med yttervärlden. Här kommer historien nära. Var ute i god tid då många vill besöka museet och utrymmet är begränsat!

Konst och kultur

I Amsterdam finns flera konstmuseer i världsklass. Börja med ett besök på Rijksmuseum där du hittar mästerverk från den holländska storhetstiden som välkända Nattvakten av Rembrandt och Kökspiga som häller upp mjölk av skuggspelets mästare Vermeer. Gå vidare till Van Gogh-museet och beundra den berömda Mandelblom-tavlan med sina vackra färger. Avsluta med ett besök i vad som faktiskt ser ut som ett jättelikt badkar, Stedelijk museum, fyllt med modern konst.

Zaanse Schans – ett levande friluftsmuseum

Om du hyr bil kan en dagsutflykt till Zaanse Schans på den nederländska landsbygden rekommenderas. Här får du uppleva det gamla Holland med väderkvarnar och originalhus samt se på när skomakaren tillverkar träskor och ostmästaren gör ost. Visste du förresten att Holland är det land i världen som har flest väderkvarnar? En gång fanns här 10 000 stycken, idag återstår runt 1 000.

Praktiskt med bil

Är du i Amsterdam å jobbets vägnar? Då kan det vara praktiskt och prisvärt att hyra bil om du ska besöka kunder eller kanske delta i en mässa. Du får enkelt plats med allt material i bilen och kan åka runt i egen takt. Gissa om det känns skönt att sjunka ned på sätet och åka hem till hotellet i Amsterdam efter en lång dag på jobbet?

En resa till Amsterdam lockar med spännande kultur och vackra blommor!

Upptäck Amsterdam

Utforska Amsterdam med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!