Billiga flygbiljetter till Ängelholm

Om Ängelholm

Flyg till Ängelholm

I nordvästra Skåne, alldeles vid Skälderviken som är en del av Kattegatt, ligger vackra Ängelholm. Hit lockas många turister sommartid, inte minst av den 6 km långa sandstranden strax utanför staden. Men här finns även många intressanta museer och en fantastisk natur med flera fina vandringsleder, underbart fiske och ett strandnära naturreservat.

Några kilometer norr om Ängelholm ligger Ängelholm-Helsingborg Airport och hit flyger du lätt från Arlanda eller Bromma. Säsongsvis går flyg även från Mora, Visby och Östersund och charterresor går till exempelvis Antalya och Bodrum i Turkiet. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter till Ängelholm.

Uppleva Ängelholm

Namnet Ängelholm har faktiskt inget med änglar att göra och inte heller med engelsmän (vilket vissa har trott då det tidigare stavades Engelholm). I stället rör det sig förmodligen om det gamla ordet ”ængil” som betyder krökning och här avses en krökning på Rönne å som går i väldiga snirklar genom staden. Ån kallas ibland ”den skånska Amazonfloden” och här har du möjlighet att fiska lax, öring, gädda och abborre och det går även fint att ta en sightseeingtur med båten Laxen II.

Andra trevliga sevärdheter är Vegeholms slott, Järnvägens Museum och Ängelholms Hembygdspark. I hembygdsparken finns även Upzone Äventyrspark där hela familjen kan åka spännande linbanor – varav den längst är 114 meter – och klättra runt bland nät och grenar i olika äventyrsbanor.

Det finns flera trevlig hotell i Ängelholm och med hjälp av Expedia bokar du lätt billiga hotellrum eller en paketresa till Ängelholm med både flygbiljetter och hotell.

Flygplatsen Ängelholm-Helsingborg Airport

Flygplatsen Ängelholm-Helsingborg Airport är en av Sveriges större flygplatser med ungefär 400 000 passagerare varje år. Servicen är god och här finns bland annat en kombinerad kiosk och restaurang med fullständiga rättigheter som är öppen inför alla avgångar. Dessutom finns gratis WiFi i alla offentliga utrymmen.

Till och från flygplatsen går det flygbuss. Hållplatsen ligger alldeles utanför ankomsthallen och resan in till Ängelholm tar bara ungefär 15 minuter. Det går även bra att ta taxi och taxibilarna har för det mesta fasta priser in till Ängelholm, men se till att fråga om priset innan ni åker. Det sitter en tavla med prisrekommendationer i taxizonen där bilarna väntar.

Vill du hellre hyra bil i Ängelholm finns en rad välkända biluthyrningsföretag på flygplatsen. Enklast och smidigast är att boka hyrbil med hjälp av Expedia, så är du säker på att hitta en billig hyrbil som passar dina önskemål och behov.

Billiga flyg till Ängelholm

Oavsett om du reser i arbetet eller ska på semester med familjen kan du med hjälp av Expedia hitta billiga flygresor till Ängelholm. Och staden är verkligen värd att besöka. Förutom den härliga naturen, stranden och miljön har staden mycket fina shoppingmöjligheter med många modebutiker och en livfull torghandel. Ängelholms centrum är dessutom mycket vackert med många planteringar, pittoreska hus, mysiga restauranger och den framslingrande Rönne å. Här trivs man bra och här stannar man gärna länge!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Ängelholm?
Om du anländer med flyg behöver du inte fundera länge på vilken flygplats du ska välja att landa på. Ängelholm har bara en enda, Helsingborg (AGH-Ängelholm).
Hur långt från centrala Ängelholm ligger Helsingborg (AGH-Ängelholm)?
Helsingborg (AGH-Ängelholm) ligger endast en kort körsträcka från Ängelholm. När du anländer till flygplatsen är du 7 kilometer från centrum.
Kan jag flyga till Ängelholm?
Gör flygresan till Ängelholm smidig genom att först läsa våra reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad om aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Ängelholm?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Ängelholm kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Ängelholm med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Ängelholm kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Ängelholm?
När du anländer till Helsingborg (AGH-Ängelholm) börjar ditt äventyr i Ängelholm på riktigt. Stadens huvudflygplats ligger 7 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Ängelholm?
Det finns 2 flygbolag som flyger till Ängelholm, från 2 flygplatser runtom i världen, så ditt nästa semesteräventyr är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Ängelholm?
Flygen till Ängelholm drivs framför allt av SAS. Merparten av flygresorna hit avgår från Stockholm, och SAS är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Ängelholm?
Det går vanligtvis 39 direktflyg till Ängelholm varje vecka, så du kommer att landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Ängelholm från?
De populäraste flygen till Ängelholm avgår från flygplatser i Stockholm, SoFo och Grödinge.
Hur lång tid tar flyget till Ängelholm?
Om du flyger till Ängelholm från Stockholm tar resan 1 timme och 20 minuter. Om du stiger ombord på planet i SoFo bör du förvänta dig att vara i luften i runt 1 timme och 25 minuter. Med Grödinge som startpunkt ligger Ängelholm 1 timme och 25 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Ängelholm?
Dröj inte till precis innan avfärden med att boka flygbiljetterna. Det tipset kan du få höra från flera vana resenärer. Genom att boka i god tid får du fler alternativ att välja mellan, och flygpriserna är ofta lägre. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om destinationen har mer än en flygplats. Biljettpriserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du anländer till. Glöm inte heller att jämföra alternativ från olika flygbolag. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du har bra koll på vad priserna brukar ligga på kan du slå till med en gång när du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Ängelholm?
Oavsett vad du har för startpunkt kan din flygresa genomföras utan problem, om du bara är välorganiserad. Vi har sammanställt en lista med bra tips som försäkrar att din semester i Ängelholm inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en bekymmersfri flygresa är att planera i förväg. Börja med det som är viktigast: pass, dina resedokument, din plånbok och eventuella mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, till exempel en mobil eller ett par tidningar. Det kan även vara smart att packa ner din laddare, ett par öronproppar och en flygkudde. Slutligen ska du inte glömma att lämna plats i väskan för toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som förbjudna föremål varierar mellan olika flygbolag, men grundregeln är att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår till exempel bestick, rakblad, bränsle och blekmedel. Sportutrustning som skidstavar eller andra föremål som hade kunnat skada resten av passagerarna, såsom ammunition och pepparsprej, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att känna dig så bekväm som möjligt, så ha på dig plagg i naturliga material och kom ihåg att ta med dig en tjock tröja, för om det skulle bli svalt på längre flygresor. Ha alltid på dig välsittande skor med plan sula, eftersom dina fötter kan svullna lite i luften. Lämna stilettklackarna och vandringskängorna i ditt incheckade bagage.
  • Utdragna perioder utan rörelse kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som kan drabba vissa passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Ängelholm?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har sammanställt en lista med praktiska tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödig stress. Sedan är det full fart mot Ängelholm.

  • Ha alltid ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är det första du kommer att frågas om i säkerhetskontrollen.
  • Därefter måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt lägger du ifrån dig allt som kan aktivera larmet. Saker som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste passera igenom maskinen.
  • Ett litet ögonblick måste du leva utan digital teknik. Din bärbara dator, din mobil och övrig elektronik ska också passera genom skannern.
  • Schampo, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du kanske spara ett par minuter. Vandringsskor och andra kraftiga skor måste ofta inspekteras separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lätta gympaskor.
  • Knivar och andra vassa föremål är förbjudna i handbagaget. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så kom ihåg att packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Ängelholm
Destinationens flygplatsÄngelholm
IATA-kod för ankomstflygplatsAGH