Billiga flygbiljetter till Helsingborg

Om Helsingborg

Flyg till Helsingborg

Helsingborg är Skånes näst största stad och en av Sveriges mest befolkade städer. Här finns alla sorters nöjen och aktiviteter oavsett om du föredrar museer, stränder eller grönområden. Helsingborg har anor ända från medeltiden och har en stadskärna som har lämnats i stort sett orörd genom historien, men staden bejakar samtidigt det nyskapande och moderna. De som är sugna på att resa hit kan hitta billiga flyg till staden från flera av de större flygplatserna i Sverige. Flyger man via Arlanda kan man enkelt ta sig hit även utifrån Europa. Flygresor går regelbundet både till och från Helsingborg så flygbiljetter är alltid lätta att hitta.

Helsingborg bjuder på ett stort utbud av naturupplevelser. Allt eftersom staden och befolkningen har vuxit har behovet av parker och grönområden ökat. Några av Helsingborgs finaste parker är Stadsparken och Öresundsparken som ligger i stadens innerområden. I norra delen av Helsingborg finns också Pålsjö skog som är ett populärt område för friluftsentusiaster. Om man föredrar att stanna kvar i staden finns det gott om klubbar och restauranger att roa sig på. På gångavstånd från stadens centrum finns också flera fina stränder, bland annat den populära Tropical Beach, som har dekorerats med palmträd. Längre norrut finns Vikingstrand som är särskilt anpassad för funktionshindrade. Vill man ha lugn och ro rekommenderas Tinkarpsbadet, som också det ligger i de norra områdena.

Flygresor till Helsingborg från svenska flygplatser

Ängelholm-Helsingborg Airport ligger norr om Helsingborg och är Sveriges tionde största flygplats. Det går regelbundet flyg till och från flygplatserna Bromma och Arlanda, vilket innebär att man utan problem kan ordna en flygresa till Helsingborg från de flesta delar av landet. Från Ängelholm-Helsingborg Airport går också särskilda flygresor till utlandet, bland annat till Turkiet och Azorerna. Flygplatsen har en restaurang och erbjuder trådlöst internet. Du kan snabbt och enkelt ta dig till ditt hotell i Helsingborg genom de många transportmöjligheterna från flygplatsen, till exempel flygbuss och taxi. För den som vill finns det också möjlighet att hyra bil i Helsingborg.

Fler flyg från Ängelholm-Helsingborg Airport

Flygplatsen utvecklas hela tiden och har infört allt fler flygresor genom åren. Det finns planer på att bygga ut flygplatsen för att kunna ta emot större plan och möjliggöra resor till ytterligare resmål, till exempel Kanarieöarna. Antalet avgångar om dagen har också ökat. Under 2007 hade SAS i genomsnitt sex flygresor om dagen från Ängelholm-Helsingborg till Arlanda, och detta antal beräknades bli ännu större. Det finns med andra ord goda utsikter för att flygplatsen blir ännu mer trafikerad i framtiden, vilket kommer att öka antalet resor till Helsingborg och göra att fler resenärer söker sig dit.

Oavsett när du besöker Helsingborg finns det alltid något att göra. Förutom shoppingen, matställena och de fina platserna i staden finns det även flera festivaler och kulturevenemang. Det är alltid någonting som pågår oavsett vilken månad på året det är. I april hålls en påskfest för hela familjen på Fredriksdal, under sommaren öppnar antikmässan i juli och trädgårdsfesten i augusti, och i december firas den stundande högtiden med flera festivaler med olika teman som relaterar till jul och nyår.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Helsingborg?
Helsingborg (AGH-Ängelholm) är den enda flygplatsen i närheten av Helsingborg.
Hur långt från centrala Helsingborg ligger AGH?
Längre turer behöver inte vara krångliga, bara du planerar dem i förväg. Den centrala delen av Helsingborg ligger cirka 30 kilometer bort från AGH, så utforska hur du enklast kommer fram innan du landar på flygplatsen.
Kan jag flyga till Helsingborg?
Head to the reseråd under covid-19 för att få veta allt om möjliga reserestriktioner för Helsingborg innan din flygresa. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Helsingborg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Helsingborg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Helsingborg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Helsingborg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Helsingborg?
Det stora utbudet av flygplatser att välja mellan i Helsingborg gör att det är enkelt att resa till staden på kort varsel. Flygplatserna som de flesta landar på är MMX (70 kilometer från centrum), AGH (30 kilometer från centrum) och JHE (0,8 kilometer från centrum).
Hur många flygbolag flyger till Helsingborg?
Det finns ett flertal alternativ för dig som ska resa till Helsingborg. Du kan välja mellan 4 flygbolag som flyger till staden, från 18 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Helsingborg?
Braathens Regional erbjuder de flesta av flygen till Helsingborg, och att resa med ett Braathens Regional-flyg från Stockholm är det populäraste alternativet för att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Helsingborg?
Att arrangera en uppiggande semester i Helsingborg är lätt när det finns 170 direktflyg att välja mellan per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Helsingborg från?
Flygen till Helsingborg som avgår från Stockholm, Stadshagen eller Fredhäll brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Helsingborg?
Om du flyger från Stockholm är du i luften 1 timme och 17 minuter innan du anländer till Helsingborg. Från Stadshagen tar flyget 1 timme och 17 minuter, medan restiden från Fredhäll är 1 timme och 17 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Helsingborg?
Många vana resenärer känner till att du inte ska dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst precis innan avgångsdatumet. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om resmålet har mer än en flygplats. Priserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du reser till. Kom även ihåg att jämföra alternativ från flera olika flygbolag. Till sist bör du vara beredd på att boka omedelbart när du har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras snabbt. Med lite förberedelse och kanske lite tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Helsingborg?
Oavsett var du stiger ombord kan ditt flyg genomföras utan problem, om du bara är väl förberedd. Vi har sammanställt en lista med praktiska tips som kan hjälpa dig försäkra att semestern i Helsingborg inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri flygresa är att planera i förväg. Börja med det som är viktigast: ditt pass, alla resedokument, dina bankkort och alla viktiga mediciner. Därefter ska du koma ihåg att ta med dig saker som får tiden att gå fortare, till exempel en mobil eller en god bok. Det kan även vara smart att packa med dig en laddare, öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte har en schweizisk armékniv någonstans i väskan. Explosiva eller brandfarliga artiklar, som tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt är det som är viktigast när du väljer hur du ska klä dig på flyget. Fundera även på vad du ska ha för skor, eftersom det kan hända att fötterna svullnar något i luften. Välsittande skor med plan sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Många har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, delvis på grund av längre perioder av stillasittande. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan bland annat ta på dig stödstrumpor, dricka mycket och röra på benen och fötterna. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller gör enkla övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Helsingborg?
Nyckeln är att ha tänkt igenom allt ordentligt redan innan du kommer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på flyget till Helsingborg utan dröjsmål. Följ de här tipsen för att börja semestern på rätt sätt.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal måste först försäkra sig om att du har rätt resedokument och ett giltigt pass innan du kan fortsätta igenom. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Härnäst måste både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle trigga larmet. Saker som hörlurar, bälten och jackor måste skannas av maskinen.
  • En kort stund måste du klara av att leva utan digital teknik. Din mobil, din surfplatta och dina övriga elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Ta ut eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste vanligtvis skickas genom maskinen separat. Varje produkt måste förvaras i en behållare som rymmer max 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det kan hända att du dessutom måste ta av dig skorna och låta dem gå genom skannern, så det kan vara en god idé att bära skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolagen tillåter inte att du tar med dig knivar eller andra vassa föremål i handbagaget. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste du lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Helsingborg
Ankomstflygplats
Ängelholm
IATA-kod för ankomstflygplats
AGH
Destination
Helsingborg
Pris tur-och-retur
1 385 kr