Billiga flygbiljetter till Edinburgh

Förslag på billiga flygresor till Edinburgh

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 449 kr för enkelflyg och 1 047 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Lufthansa
SAS
Lufthansa
British Airways
Norwegian Air Shuttle
KLM

Flyg till Edinburgh

Det finns gott om utmärkta flygresor till Edinburgh från svenska flygplatser, även om de flesta flyg går via antingen Stockholm, Oslo, Amsterdam eller Köpenhamn.

Flyg till Edinburgh från svenska flygplatser

Från Stockholm har SAS direktflyg till Edinburgh ungefär varannan dag, och det bekvämaste är givetvis att flyga direkt, så om du har möjlighet att anpassa dina resedatum till SAS direktflyg är det givetvis att rekommendera. SAS, British Airways, Norwegian Air och KLM har även en rad flygförbindelser från Stockholm flera dagar i veckan, men reser du från södra Sverige kan det vara värt att ta en titt på flyg från Kastrup istället.

Om utbudet är skralt och priserna lite för höga för din budget, kan du även kika på flyg från Stockholm till Glasgow. Väl i Glasgow kan du hyra bil och ta dig till Edinburgh på lite över en timme, eller så kan du ta det smidiga tåget som går flera gånger i timmen till fast pris (cirka 250 kr tur och retur) och tar dig till Edinburgh Waverly, stadens centralstation, på bara 50 minuter. Det finns alltså gott om alternativ om du är redo att tumma lite på hur och när du reser.

Flyg till Edinburgh Airport

Edinburgh Airport är Skottlands största flygplats och den åttonde mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien. Varje år passerar miljontals passagerare genom flygplatsen då majoriteten av Skottlands flygtrafik går via Edinburgh flygplats.

Flygplatsen ligger mindre än 10 km sydväst om centrala Edinburgh, och Edinburgh International Airport är praktiskt belägen för att snabbt och smidigt ta sig in till stan. Det finns flera transportmöjligheter för att ta sig in till centrala Edinburgh och det populäraste är den smidiga och billiga flygbussen Airlink som går var tionde minut under dagtid och varje halvtimme nattetid. Bussen går dygnet runt och tar endast 30 minuter till Waverly Bridge i centrala Edinburgh.

På Expedia hittar våra resenärer alltid de billigaste flygen till Edinburgh, och de kan även spara på hotell i Edinburgh genom att boka en paketresa. Vi samarbetar och har avtal med Europas bästa flygbolag och erbjuder flygbiljetter till Edinburgh till låga priser året runt.

Besök Edinburgh

Edinburgh har blivit framröstat till ett av Europas populäraste resmål och om man någon gång har rest till den skotska huvudstaden förstår man varför. Den charmiga staden med sitt dramatiska citylandskap och sin storslagna natur är en alldeles unik destination. Edinburgh är en relativt billig stad och erbjuder en uppsjö av billiga boenden och hotell, samtidigt som restaurangerna serverar mycket prisvärd mat med färska lokala råvaror och pubarna häller upp utmärkt kolabryggd whisky och öl relativt billigt med svenska mått mätt.

Staden anses vara som bäst på sommaren då en rad musik- och komedifestivaler äger rum, men Edinburgh är även förförisk på våren och hösten, när temperaturerna faller och den friska luften bäddar för underbara promenader i och runtom staden. Edinburgh svämmar över av julstämning under december månad så det är ingen dum idé att boka en flygresa veckorna innan jul för att julhandla och njuta av rostade kastanjer och ’mulled wine’ – britternas version av glögg – på stadens julmarknader.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Edinburgh

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 449 kr för enkelflyg och 1 047 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd